Τα καλύτερα της 12ης αγωνιστικής στη Super League Interwetten

Τα καλύτερα της 12ης αγωνιστικής στη Super League Interwetten

Gazzetta team

Ηταν μια «πλούσια» αγωνιστική, καθώς τα είχε όλα με γκολ και θέαμα!

Με τον Ολυμπιακό να περνάει σαν… σίφουνας από την έδρα της Λαμίας, με 6-0, την ΑΕΚ να παίρνει μία αγχωτική νίκη με 4-3 στη Ριζούπολη, τον Παναθηναϊκό να πετυχαίνει την 3η σερί νίκη του στο πρωτάθλημα και φυσικά το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης με νικητή τον Άρη.

Interwetten.gr, Χρυσός Χορηγός της Super League! 21+

Και αν μη τι άλλο είχαμε πολλές επιλογές από τις οποίες έπρεπε να επιλέξουμε και για τις τέσσερις κατηγορίες (το ωραιότερο γκολ - το VAR - η καλύτερη φάση - η δήλωση) μετά το τέλος της 12ης αγωνιστικής για την Super League Interwetten.

image

Τα 19 γκολ σε 7 αγώνες δεν τα λες και λίγα. ΟΚ, δεν τα λες και πολλά όμως είναι ακριβώς στο όριο του... over 2.5. Μόνο ένα παιχνίδι έληξε χωρίς νικητή, κι αυτό ήταν το Βόλος-Παναιτωλικός (0-0).

Το εντυπωσιακό αυτή της αγωνιστικής ήταν τα έξι γκολ του Ολυμπιακού και τα επτά που σημειώθηκαν στον αγώνα της ΑΕΚ με τον Απόλλωνα Σμύρνης. Εκεί όπου σημειώθηκε κι ένα από τα πιο όμορφα γκολ της 12ης αγωνιστικής και ίσως της χρονιάς.

Κι αυτό δεν είναι άλλο από του Λιβάι Γκαρσία!

Ο εξτρέμ από το Τρινιντάντ ξεγέλασε τον τερματοφύλακα του Απόλλωνα, Βέρχουλτ και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, με απευθείας εκτέλεση κόρνερ. Ένα γκολ που σπάνια βλέπει κανείς και πόσω μάλλον στα ελληνικά γήπεδα.

Βέβαια, υπήρξαν κι άλλα γκολ τα οποία θα μπορούσαν να πάρουν τον τίτλο του ωραιότερου γκολ. Όπως αυτό του Ανσαριφάρντ για τον 3-1 της ΑΕΚ, όταν ο Ιρανός σκόραρε με ένα τρομερό σουτ έξω από την περιοχή αλλά και του Εμβιλά.

Ο Γάλλος μέσος του Ολυμπιακού έπιασε έναν «κεραυνό» εκτός περιοχής στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα του Θεοδωρόπουλου.

Παρ’ όλα αυτά ο τίτλος δικαιωματικά ανήκει στον Λιβάι Γκαρσία.

image

Το ντέρμπι Αρης-ΠΑΟΚ τα είχε όλα. Νεύρα, ένταση, δυνατά μαρκαρίσματα, αμφισβητούμενες φάσεις και πέναλτι.

Οι «κίτρινοι» ευτύχησαν να προηγηθούν στο σκορ με την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Μπρούνο Γκάμα. Μερικά λεπτά νωρίτερα ο Μπερτόγλιο κέρδισε το πέναλτι από τον Πασχαλάκη.

Οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ το αμφισβήτησαν, αλλά... ο Μπας Νιχάους δεν άλλαξε την απόφασή του.

Στο 70ο λεπτό της αναμέτρησης, ο Τζόλης βρέθηκε στο έδαφος μετά από μαρκάρισμα του Σούντγκρεν, ο διαιτητής έδειξε την άσπρη βούλα, όμως μετά από εξέταση της φάσης στο VAR, πήρε πίσω την απόφαση του.

Στον ΠΑΟΚ πάντως φωνάζουν καθώς υποστηρίζουν πως στο VAR δεν εξέτασε την αρχή της φάσης εκεί όπου φαίνεται πως ο Σάσα έχει επαφή με τα πόδια του παίκτη του Δικεφάλου!

image

Ηταν στο ντέρμπι της αγωνιστικής.

Ο Μούσα Ουαγκέ ήταν ο μεγάλος άτυχος του αγώνα στο «Κλεάνθης Βικελίδης», καθώς το χτύπημα του πάνω στο δοκάρι της εστίας, στην προσπάθεια του να αποσοβήσει το γκολ στην προσπάθεια του Μπερτόγλιο, προκάλεσε σοβαρή ζημιά στο γόνατο και υπέστη ρήξη επιγονατιδικού τένοντα, έσω πλαγίου, οπίσθιου και πρόσθιου χιαστού.

Στη συγκεκριμένη φάση ο ιατρός της ΠΑΕ Άρης, Γιάννης Χρήστου, αλλά και ο φυσιοθεραπευτικής των «κίτρινων», Τάσος Κατσικάς, έτυχε να βρίσκονται πίσω από την εστία του Αλέξανδρου Πασχαλάκη και μόλις αντιλήφθηκαν τον τραυματισμό του Ουαγκέ έσπευσαν πάνω από τον αμυντικό του ΠΑΟΚ για να του προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες.

image

Ο Χιλάλ Σουντανί του Ολυμπιακού συνέβαλε κι αυτός στην εμφατική νίκη της ομάδας του επί της Λαμίας, με 6-0.

Ο Αλγερινός στις δηλώσεις που έκανε μετά την ολοκλήρωση της αναμέτρησης με τη Λαμία εξέφρασε τη χαρά του για το γεγονός ότι επέστρεψε στα γκολ και αποθέωσε τον Εμβιλά, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «Το γκολ που έβαλε ο Εμβιλά δεν μπαίνει ούτε στο Playstation»!

«Δεν θα έλεγα πως ήταν μια απάντηση. Χαίρομαι που επανήλθα και που σκόραρα. Βγάλαμε αντίδραση σήμερα. Κάναμε πολύ καλή εμφάνιση και θέλουμε να αφήσουμε πίσω το κακό διάστημα που δείξαμε σαν ομάδα.

Υπάρχει οικογενειακό κλίμα στον Ολυμπιακό. Είμαστε χαρούμενοι και με το γκολ του Εμβιλά, καθώς τέτοια δεν μπαίνουν ούτε στο… Playstation. Όλοι μαζί γιορτάσαμε και αυτό το τέρμα, όπως και όλα τα άλλα. Ένας επιθετικός χρειάζεται τα γκολ».