Ο Χέουνγκ Μιν Σον πάτησε το... κουμπί

Ο Χέουνγκ Μιν Σον πάτησε το... κουμπί

Gazzetta team

Από την πρώτη στιγμή που συναντήθηκε με τον Πορτογάλο προπονητή μετά την πρόσληψη του τελευταίου στη θέση του Μαουρίσιο Ποτσετίνο πριν από έναν χρόνο και κάτι μέρες, ο Χέουνγκ – Μιν Σον έγινε από τα αγαπημένα παιδιά του «Μου».

bwin - Έτσι είναι το παιχνίδι σήμερα, με ενισχυμένες αποδόσεις, κορυφαίο live και χιλιάδες στοιχηματικές επιλογές |21+

Αρχικά λόγω της φυσιογνωμίας του, αφού ο Νοτιοκορεάτης είναι από τους πιο συμπαθείς ποδοσφαιριστές στην Premier League κι έπειτα για τον τρόπο που αγωνίζεται.

Ο τεχνικός των «σπιρουνιών» κατάλαβε πολύ καλά ότι μαζί του θα κατάφερνε να μετουσιώσει στον αγωνιστικό χώρο τα δικά του ιδιαίτερα πλάνα νίκης και κάπως έτσι συμβαίνει πλέον στο φινάλε το 2020 με την Τότεναμ στην κορυφή...

image

Ταπεινός; Οχι πια...

Τόσο με τον τρόπο που σκόραρε και με το ύφος που είχε στον πανηγυρισμό του, όσο και στις δηλώσεις του μετά το τέλος του παιχνιδιού, ο Χέουνγκ Μιν Σον γιόρτασε και χάρηκε με το παραπάνω τα 10 τέρματα που έφτασε στη φετινή Premier League.

Το εκπληκτικό γκολ που πέτυχε απέναντι στην Άρσεναλ στο πρώτο φετινό ντέρμπι του Βόρειου Λονδίνου, στην μεγάλη επιστροφή των οπαδών στο γήπεδο των «σπιρουνιών», τον έκανε να μην μπορεί να κρύψει την ευτυχία του και μάλιστα είπε στους εκπροσώπους του Τύπου:

«Μάλλον δεν γίνεται να είμαι ταπεινός σήμερα (σ.σ. χθες). Ήταν όμορφο γκολ και επειδή έβλεπα στα social media πριν από το ματς να μην περιλαμβάνονται τα δικά μου γκολ, ίσως αυτό να μείνει για πάντα εκεί ανάμεσα στα καλύτερα».

Ο Σον, στην πρώτη ευκαιρία της Τότεναμ στο παιχνίδι, την πρώτη φορά που η ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο πέρασε το χώρο του κέντρου και έφτασε κοντά στα αντίπαλα καρέ, είδε την εστία του Λένο... τεράστια, έκανε το καταπληκτικό φαλτσαριστό σουτ και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα ανοίγοντας το σκορ.

Έφτασε, κάπως έτσι, στον διψήφιο αριθμό γκολ για φέτος και μάλιστα, τα 10 ΜΟΝΟ δικά του τέρματα, είναι όσα έχει πετύχει ΟΛΟΚΛΗΡΗ η Άρσεναλ για την τρέχουσα σεζόν! Και φυσικά, η μεγάλη του στιγμή ξεκίνησε από μια μεταβίβαση του... γνωστού υπόπτου, Χάρι Κέιν.

image

Μπάτμαν και Ρόμπιν

Αν και ο τίτλος είναι τέτοιος που θα μπορούσε είτε ο Κέιν είτε ο Σον να παρεξηγηθούν για το ποιος έχει πιο... πρωταγωνιστικό ρόλο όπως ο Μπάτμαν και πιο είναι ο «βοηθός», όπως ο Ρόμπιν, οι δυο τους τα βρίσκουν σε τρομερό βαθμό.

Ο Άγγλος στράικερ – που στο μεγάλο ντέρμπι έφτασε στα 250 γκολ καριέρας και έγινε ο πρώτος σκόρερ στη «μάχη» του Βόρειου Λονδίνου με 11 τέρματα – και ο Νοτιοκορεάτης έχουν καταφέρει να είναι δυο από τα κυριότερα πρόσωπα της χρονιάς στην Premier League.

Η... τηλεπάθεια με την οποία βρίσκονται στον αγωνιστικό χώρο και το γεγονός πως ο ένας «σερβίρει» για τον άλλον, είναι στοιχεία που όμοιά τους χρειάστηκε να περάσουν πάρα πολλά χρόνια για να τ' αντικρίσει ο κόσμος του κορυφαίου πρωταθλήματος.

Για φέτος, έχουν συνεργαστεί σε 11 τέρματα σε επίπεδο πρωταθλήματος, μια επίδοση η οποία φυσικά πορεύεται πρόσω ολοταχώς για ρεκόρ. Καλύτερους αριθμούς είχαν μόνο οι Άλαν Σίρερ Κρις Σάτον (13 τέρματα το '95-'96) και Ράιαν Φρέιζερ Κάλουμ Γουίλσον (12 τέρματα το 2018-2019) στην ιστορία της Premier.

Σε σύνολο της συνεργασίας τους, οι Κέιν και Σον έχουν μετρήσει 31 γκολ από δικές τους εναλλαγές της μπάλας και εκείνη να καταλήγει στα δίχτυα, με κορυφαίους σε αυτό το κομμάτι να είναι οι Φρανκ Λάμπαρντ και Ντιντιέ Ντρογκμπά που σταμάτησαν στα 36 στην Τσέλσι.

«Είμαστε σε ηλικία και σε ένα στάδιο της καριέρας μας που καταλαβαινόμαστε απόλυτα για το τι κάνουμε και πως το κάνουμε στον αγωνιστικό χώρο» δήλωσε σχετικά μετά το ματς με την Άρσεναλ ο Κέιν.

image

Ξεπέρασε τις προσδοκίες

Ο Σον σε 11 αγωνιστικές έχει βρει δίχτυα 10 φορές και φυσικά είναι ο δεύτερος σκόρερ αυτή τη στιγμή στο πρωτάθλημα πίσω από τον Ντόμινικ Κάλβερτ – Λιούιν της Έβερτον που μετά το 1-1 με την Μπέρνλι έφτασε σε 11 γκολ για την ομάδα του Κάρλο Αντσελότι.

Ο Σον, όμως, θεωρητικά, δεν κάνει την ίδια δουλειά με τον Άγγλο στράικερ των «ζαχαρωτών».

Μπορεί να συνεισφέρει σε τρομερό βαθμό δημιουργικά, μπορεί φυσικά να σκοράρει, αλλά δεν είναι από τη φύση του άνθρωπος που θα στείλει τη μπάλα στα δίχτυα τόσο συστηματικά όσο το κάνει φέτος.

Και αυτό είναι ένα σημείο που αποδεικνύει ότι οι αριθμοί στο ποδόσφαιρο καμιά φορά μπορούν να πεταχτούν στα σκουπίδια.

bwin: Κορυφαίες οnline αποδόσεις στην Premier League. |21+

Σύμφωνα με στατιστικά τα οποία λειτουργούν με αλγόριθμους και παρουσιάζουν δεδομένα βάσει των αριθμών που τους δίνονται, πριν από την έναρξη της φετινής ποδοσφαιρικής χρονιάς στην Premier League, ο Χέουνγκ Μιν Σον ήταν ποδοσφαιριστής που θα μπορούσε, βάσει πάντα εκτιμήσεων, να σκοράρει με έναν μέσο όρο 3,91 τερμάτων.

Σε ολόκληρο το πρωτάθλημα.

Και ο εκ των αστέρων της Τότεναμ αυτή τη στιγμή βρίσκεται στα 10, έχοντας στον λογαριασμό του και τρεις ασίστ, στην καλύτερη σεζόν της καριέρας του. Κι το καλύτερο για την ομάδα του και τον Ζοσέ Μουρίνιο, είναι πόσο δείχνει πλέον ότι πιστεύει στον εαυτό του και πόσο πολύ περίμενε όλα αυτά που του έχουν έρθει σε αυτό το πρωτάθλημα.

Άλλωστε, ο «Μου» τον οδήγησε σε υψηλότερα επίπεδα επιδόσεων σε αυτό τον ένα χρόνο και κάτι, της συνεργασίας τους...

image

Η μεταμόρφωση με «Μου»

Μπορεί τον περασμένο Σεπτέμβρη στο εκπληκτικό 5-2 απέναντι στην Σαουθάμπτον ο Σον να είχε σκοράρει τέσσερις φορές, αλλά ο Μουρίνιο ν' αποθέωνε τον Κέιν για όσα έκανε και για τις ασίστ που έβγαλε στον Νοτιοκορεάτη, ωστόσο, αυτό δεν πτόησε ποτέ τον Σον.

Ήξερε πολύ καλά τι έκανε ο προπονητής του και προφανώς οι δυο τους έχουν συζητήσει όλα όσα πρέπει στο προπονητικό κέντρο της ομάδας.

Ο πρώτος σκόρερ της φετινής Τότεναμ, ακούει πλέον από τον Πορτογάλο κόουτς να χαρακτηρίζει ως «δίδυμο παγκόσμιας κλάσης» αυτό που δημιουργεί εκείνος παρέα με τον Άγγλο συμπαίκτη του, με τον Σον να έχει αναδειχθεί σε πρότυπο αποτελεσματικού σκόρερ!

Με το γκολ που πέτυχε απέναντι στην Άρσεναλ στο ντέρμπι του Βόρειου Λονδίνου, έχει πλέον την καλύτερη επίδοση σε επίπεδο γκολ ανά τελικών ενεργειών, με 10 τέρματα σε 16 προσπάθειες.

Παράλληλα, οι τελικές προς τον αντίπαλο στόχο είναι μόλις 13 για το φετινό πρωτάθλημα στα προσωπικά του στοιχεία και στις 10 από αυτές τις τελικές η μπάλα έχει αναπαυθεί στο βάθος της εστίας!

Όσο για το χρονικό διάστημα συνύπαρξης Σον και Μουρίνιο στην Τότεναμ, από τη μέρα που έγινε η αλλαγή στην τεχνική ηγεσία της ομάδας, ο Ασιάτης ποδοσφαιριστής έχει 31 συμμετοχές στο πρωτάθλημα και έχει να παρουσιάσει 18 τέρματα (8 για πέρυσι στην διαταραγμένη σεζόν λόγω και της αναβολής εξαιτίας του κορονοϊού και 10 για φέτος), όπως επίσης 10 φορές έχει ετοιμάσει γκολ για τους συμπαίκτες του.

Διψήφιος και στα δυο κομμάτια του παιχνιδιού του...

Στη bwin κάνεις παιχνίδι με χιλιάδες ειδικά στοιχήματα, ενισχυμένες αποδόσεις και αξεπέραστο live. |21+