Kinesis: Η πλατφόρμα που φέρνει τη γυμναστική σπίτι σου (pics)

Kinesis: Η πλατφόρμα που φέρνει τη γυμναστική σπίτι σου (pics)

Gazzetta team

Η άθληση δεν σταματά. Ή έστω δεν πρέπει να σταματά – ακόμη και σε συνθήκες πανδημίας.

Όταν όλα παγώνουν, η καθημερινότητα αλλάζει και ο χρόνος κυλά διαφορετικά, είναι γνωστό ότι η γυμναστική μπορεί να αποτελέσει την κατάλληλη διέξοδο και να φέρει τη «λύση».

Ο Σταμάτης Λένης φαίνεται να το γνωρίζει αυτό καλύτερα από όλους. Ο πρωταθλητής στίβου, που είναι ιδρυτικό μέλος της Ακαδημίας Στίβου Α.Ο. Κάλλιστος και συνιδιοκτήτης των υπαίθριων γυμναστηρίων Action Training SL, δημιούργησε μαζί με τον Αλέξη Πανούση τη διαδικτυακή πλατφόρμα γυμναστικής Kinesis Training ή αλλιώς το πρώτο ηλεκτρονικό live γυμναστήριο στην Ελλάδα.

Έτσι, ακόμη και μέσα στο lockdown, o καθένας από εμάς μπορεί να γυμνάζεται από όπου και αν βρίσκεται live πίσω από μια οθόνη με έναν γυμναστή που τον επιβλέπει, τον καθοδηγεί και τον διορθώνει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Το Gazzetta, μίλησε με τον εμπνευστή της πλατφόρμας, και έμαθε τα πάντα για τον νέο τρόπο άθλησης από το σπίτι.

Πότε και πώς προέκυψε η ιδέα για το Kinesis;

«Η ιδέα προέκυψε στην προηγούμενη καραντίνα όταν προσπαθούσαμε να εξυπηρετήσουμε τους πελάτες μας από το σπίτι χρησιμοποιώντας διάφορες πλατφόρμες που κυκλοφορούν στην αγορά χωρίς όμως να μένουμε ικανοποιημένοι. Θέλαμε να φτιάξουμε κάτι το οποίο θα ήταν ουσιαστικά ένα εικονικό γυμναστήριο στο σπίτι του κάθε αθλούμενου. Συνεργαστήκαμε με τον Αλέξη Πανούση, ο οποίος ανέλαβε εξ ολοκλήρου το στήσιμο της εφαρμογής και τη δημιουργία της και 5 μήνες μετά το καταφέραμε!».


Τι απήχηση έχει μέχρι τώρα η πλατφόρμα και σε ποιους απευθύνεται πραγματικά;

«Η απήχηση είναι μεγάλη. Όσοι μπαίνουν απλώς για να δουν την εφαρμογή ενθουσιάζονται! Γιατί βλέπουν ότι με 5 απλά βήματα έχουν τον γυμναστή στην οθόνη τους! Επίσης, απευθύνεται σε όλους. Απευθύνεται σε ενήλικες όλων των ηλικιών που θέλουν να γυμναστούν. Τα μαθήματα είναι ανά επίπεδο. Υπάρχουν τμήματα για αρχάριους και τμήματα για πιο προχωρημένους. Μέσα στην εφαρμογή βρίσκει κανείς τμήματα yoga, pilates, cross training, fuctional training, circuit training, δυναμικές προπονήσεις... Εκτός από ενήλικες, όμως, απευθυνόμαστε και σε παιδιά! Υπάρχει τμήμα που έχει διαμορφωθεί ειδικά για ηλικίες 7 έως 13 ετών, για παιδιά υποψήφιους γυμναστικής ακαδημίας στρατιωτικών σχολών. Λόγω των συνθηκών έχουμε φτιάξει ένα πρόγραμμα τρεις φορές την εβδομάδα έτσι ώστε τα παιδιά να διατηρήσουν και να ενισχύσουν την καλή φυσική τους κατάσταση. Απευθύνεται σε αθλητές που λόγω της κατάστασης δεν μπορούν να γυμναστούν στα γήπεδα: υπάρχουν τμήματα καθημερινά που απευθύνονται σε αθλητές ποδοσφαίρου, μπάσκετ, τένις, βόλεϊ. Ουσιαστικά είναι μία εφαρμογή που έχει προγράμματα για όλους».

Ποιο είναι το δυνατό σημείο της εφαρμογής και τι την κάνει να ξεχωρίζει;

«Ένα από τα πολύ δυνατά σημεία της εφαρμογής είναι ότι προσφέρει ιδιωτικότητα στον αθλούμενο. Δηλαδή μπορεί να γυμνάζεται χωρίς να τον βλέπει κάποιος – παρά μόνο ο γυμναστής του. Μόνο ο γυμναστής μπορεί να έχει εικόνα όσων είναι μέσα στο μάθημα. Αυτό είναι πολύ σημαντικό ειδικότερα για τα παιδικά τμήματα αφού προσφέρει ασφάλεια στους γονείς. Είναι μία εφαρμογή που μέσω του υπολογιστή – κινητού ο καθένας μπορεί να έχει τον γυμναστή του οπουδήποτε βρίσκεται!».

Η διαδικτυακή προπόνηση σε τι υπερέχει και σε τι υστερεί από το κλασικό personal;

«Το μόνο πράγμα που μπορούμε να πούμε ότι υστερεί η διαδικτυακή προπόνηση σε σχέση με το κλασικό personal είναι ότι δεν υπάρχει η άμεση επαφή. Κατα τα άλλα δεν υπάρχει καμία διαφορά καθώς και μέσω της εφαρμογής ο γυμναστής διορθώνει, επιβλέπει τον αθλούμενο και έτσι μπορεί να φτάσει να έχει τα ίδια οφέλη».

Ποια είναι η ομάδα των instructors και πώς έχει γίνει η συγκεκριμένη επιλογή;

«Η ομάδα των γυμναστών είναι η ομάδα του ΚΑΛΛΙΣΤΟΥ και της ACTIONTRAININGSL με κάποιες προσθήκες εξωτερικών γυμναστών, οι οποίοι θα παραμείνουν και μετά τη λήξη της καραντίνας στο Kinesis».

Πόσο σημαντικό είναι να βάλουμε την άθληση στη ζωή μας, ειδικά αυτή την εποχή που μένουμε σπίτι;

«Την απάντηση σε αυτό το ερώτημα θα σας τη δώσω μέσω των αμέτρητων μηνυμάτων με ευχαριστίες που λαμβάνω καθημερινά από τους αθλούμενούς μας. Την εφαρμογή μας και κατ' επέκταση τη γυμναστική τη βλέπουν σαν όαση μέσα στη μαυρίλα που ζούμε. Είναι διέξοδος, είναι ψυχοθεραπεία, είναι εκτόνωση για αυτούς. Γι’ αυτό και όλοι πρέπει να εντάξουν την άθληση στη ζωή τους ειδικά αυτή την περίοδο – για να μπορέσουν να διοχετεύσουν κάπου την ενέργεια τους είτε είναι καλή είτε είναι κακή».

Μπορείς να μας προτείνεις ένα πρόγραμμα για κάποιον που δεν είναι αθλητής και θέλει να γυμναστεί στην καραντίνα; Ποια sessions είναι κατάλληλα για εκείνον και ποια για κάποιον που είναι προχωρημένος;

«Όπως σας ειπα τα εβδομαδιαία προγράμματα είναι πάρα πολλά (110 για την ακρίβεια). Σε κάθε πρόγραμμα υπάρχει βαθμός δυσκολίας και περιγράφει της προπονήσεις. Είναι πολύ εύκολο, λοιπόν, για τον οποιοδήποτε να διαλέξει το πρόγραμμα που του ταιριάζει. Δεν υπάρχει συγκεκριμένος αριθμός προπονήσεων που πρέπει να κάνει κάποιος την εβδομάδα. Μπορεί να κάνει και καθημερινά εναλλάσσοντας προγράμματα: cardio-yoga-ενδυνάμωση-pilates».

Έχεις ορισμένα tips για αυτή την εποχή; Τι πρέπει να προσέξει ο καθένας από εμάς;

«Ο κόσμος πρέπει να γυμνάζεται για να ενεργοποιησεί τις ενδορφίνες του και να περάσει πιο ανώδυνα το ψυχολογικό στρες που δέχεται αυτή την εποχή. Ακόμη, πρέπει να μην αμελήσει την διατροφή του. Το γεγονός ότι είμαστε κλεισμένοι στο σπίτι δεν σημαίνει ότι πρέπει να χαλάσουμε όλο αυτό που χτίζαμε τον προηγούμενο καιρό. Ακόμη κι αν δεν προσέχαμε, τώρα είναι η ευκαιρία να δώσουμε σημασία στο τι τρώμε έτσι ώστε παρά τη δύσκολη κατάσταση που βιώνουμε ώστε να νιώθουμε καλά με τον εαυτό μας και με το σώμα μας. Τέλος, τώρα ίσως είναι η μοναδική ευκαιρία για όλους μας (ειδικά για αυτούς που προηγουμένως δούλευαν πολλές ώρες εκτός σπιτιού) να περάσουμε χρόνο με την οικογένειά μας και τους αγαπημένους μας. Να παίξουμε, να μιλήσουμε, να τραγουδήσουμε παρέα. Είναι στιγμές που θα γεμίσουν την ψυχή μας και θα ανεβάσουν τη διάθεσή μας».

Πώς μπορεί να γραφτεί κάποιος στο Kinesis;

«Τα βήματα για να γραφτεί κάποιος είναι πολύ απλά: 1. Επιλέγει τον τρόπο που θέλει να συνδεθεί μέσω του www.kinesis-training.com. 2. Κάνει την εγγραφή του με 20% bonus credits. 3. Διαλέγει ανάμεσα σε 110 εβδομαδιαία προγράμματα εκείνο που του ταιριάζει ανάλογα με την περιγραφή της προπόνησης και τον βαθμό δυσκολίας. 4. Κλείνει τη θέση του. 5. Λίγο πριν ξεκινήσει η προπόνηση του έρχεται ειδοποίηση και τότε συνδέεται!».

Ποιος είναι ο στόχος και τα επόμενα βήματα της ομάδας;

«Επόμενος στόχος είναι να ξαναβρεθούμε όλη ομάδα υγιής στο φυσικό μας χώρο (ΚΑΛΛΙΣΤΟ-ACTIONTRAININGSL) στο γήπεδο Κ2 του ΟΑΚΑ και στα γήπεδα του τένις. Να επανέλθουμε στην κανονικότητά μας διατηρώντας παράλληλα και το KINESIS για όλους αυτούς που μας γνώρισαν και θέλουν να συνεχίσουν να γυμνάζονται μαζί μας μέσω της εφαρμογής».