5 παιχνίδια που δοκιμάσαμε στο PlayStation 5

5 παιχνίδια που δοκιμάσαμε στο PlayStation 5

Gazzetta team

Βλέποντας το video «Play Has No Limits» της Sony για το PS5, νιώσαμε μια ανατριχίλα. «Είμαστε εξερευνητές» αναφέρεται στο video, «υπάρχουν νέοι κόσμοι να ανακαλύψουμε» λέει ο εκφωνητής. Είναι ένα πολύ όμορφο video που δημιουργεί έντονα συναισθήματα, εστιάζοντας στην ανάγκη του ανθρώπου για την υπέρβαση, την εξερεύνηση, για τη συνεχή αναζήτηση.

Με αφορμή αυτό το video αποφασίσαμε να ξεκινήσουμε και εμείς το ταξίδι μας στη νέα αυτή εποχή που του gaming. Nα εξερευνήσουμε, να δούμε τους νέους κόσμους που φέρνει το PS5 για να ανακαλύψουμε. Και η αλήθεια είναι ότι διαπιστώσαμε πως αυτοί οι κόσμοι είναι πανέμορφοι, ζωντανοί, πραγματικά νέοι και εντυπωσιακοί!

Ξεκινήσαμε παίζοντας το Marvel’s Spider-Μan: Miles Morales. Ο πρώτος κόσμος που ταξιδέψαμε ήταν αυτός της Marvel, και ήταν ομορφότερος από ποτέ. Είχαμε παίξει και το Marvel’s Spider-Μan του 2018 στο PS4, αλλά η απεικόνιση της Νέας Υόρκης στο Marvel’s Spider-Man: Miles Morales πραγματικά κόβει την ανάσα.

Γραφικά, φωτισμοί και αντανακλάσεις (μέσω της τεχνολογίας ray tracing) χωρίς προηγούμενο, τέλεια κίνηση του πρωταγωνιστή, απολαυστική αιώρηση ανάμεσα στους ουρανοξύστες της πόλης πετώντας ιστούς, μάχες γεμάτες πλούσια οπτικά εφέ και κινήσεις που σε κάνουν να πιστεύεις πως είσαι όντως ο Spider-Μan της Marvel σε μια δύσκολη αποστολή σωτηρίας της Νέας Υόρκης από μια τεράστια απειλή. Είναι ό,τι πιο εντυπωσιακό έχουμε δει σε επίπεδο γραφικών, αλλά και ήχου, αφού χάρη στο Tempest 3D AudioTech του PS5, η πόλη γύρω μας ζωντανεύει φέρνοντας πραγματικές blockbuster συγκινήσεις. Κερασάκι στην τούρτα, το παιχνίδι διατίθεται με ελληνικό menu και υπότιτλους.

Με την ευκαιρία αυτή παίξαμε ξανά το Marvel's Spider-Man, το οποίο διατίθεται και στο PS5, σε remastered μορφή, μέσα από την Ultimate Edition του Marvel’s Spider-Man: Miles Morales. Aυτή η αναβαθμισμένη έκδοση του Marvel's Spider-Man δίνει μια διαφορετική υπόσταση σε όσα αρχικά είχαμε δει το 2018. Τα γραφικά έχουν εκσυγχρονιστεί, το ίδιο και ο ήχος, ενώ η κίνηση του Spider-Man της Marvel δίνει μια απίστευτα ήπια ροή στις μάχες και την περιήγησή μας, ανάμεσα στους ουρανοξύστες, βελτιώσεις που μας έκαναν να θέλουμε να παίξουμε την κορυφαία περιπέτεια του Peter Parker ξανά από την αρχή!

O επόμενος κόσμος που αποφασίσαμε να εξερευνήσουμε ήταν πολύχρωμος, χαριτωμένος και γεμάτος δημιουργία, εξερεύνηση και χαρούμενη μουσική. Το Sackboy: Η Μεγάλη Περιπέτεια είναι ένα παιχνίδι platformer, που μας χάρισε άφθονες στιγμές γέλιου και διασκέδασης, καθώς παίζαμε παρέα σε συνεργατικό mode, λύναμε γρίφους και συλλέγαμε κρυμμένα μυστικά. Αυτός ο φαντασιακός κόσμος βρήκε την ίσως καλύτερη εφαρμογή του στο PS5, με γραφικά απαράμιλλης αισθητικής. Επίσης, δηλώνουμε εντυπωσιασμένοι από το γεγονός πως όλο το παιχνίδι είναι μεταγλωττισμένο στα ελληνικά. Ακόμα και οι φωνές των χαρακτήρων ακούγονται στη γλώσσα μας, γεγονός που καθιστά το Sackboy: Η Μεγάλη Περιπέτεια, το ιδανικό παιχνίδι για όλη την οικογένεια και όχι μόνο.

Κάποιοι από εμάς, όμως, προτιμούν πιο σκοτεινούς κόσμους, πιο επικίνδυνα μονοπάτια να εξερευνήσουν. Και για αυτό αποφάσισαν να δοκιμάσουν το remake του θρυλικού Demon's Souls. Η αναβάθμιση από το αρχικό παιχνίδι είναι τεράστια. Με τη δύναμη του PS5 νιώθεις την κάθε απειλή που κρύβεται στα κάστρα της Boletaria.

Τα γραφικά είναι ό,τι πιο σύγχρονο έχουμε δει μέχρι σήμερα σε παιχνίδι αυτής της κατηγορίας, ενώ η αίσθηση που παίρνεις είναι μοναδική και η μουσική, σε συνδυασμό με τα κορυφαία ηχητικά εφέ, σε κατακλύζουν όπου και αν βρίσκεσαι, είτε σε κάποιο σκοτεινό μπουντρούμι είτε στην πολεμίστρα ενός πύργου. Οι δράκοι που καραδοκούν στον ορίζοντα, τα ανίερα πλάσματα που κρύβονται στις σπηλιές, οι τυραννισμένοι στρατιώτες που θέλουν να ξεφύγουν, όλα παρουσιάζονται με έναν πρωτόγνωρο τρόπο. Στον κόσμο του Demon's Souls είδαμε πράγματα που δεν έχει δει ποτέ κανείς.

Μετά από ένα σκληρό ταξίδι στο Demon's Souls, θέλαμε κάτι πιο χαλαρωτικό. Και με το Astro's Playroom, ένα παιχνίδι που είναι προ-εγκατεστημένο σε κάθε PS5, νιώσαμε πραγματικά αυτό που δεν έχει νιώσει ποτέ κανείς!

Εκτός του ότι το Astro's Playroom είναι ένα πολύ όμορφο και καλοσχεδιασμένο παιχνίδι platformer, λειτουργεί ως πραγματική διαφήμιση για τις δυνατότητες του DualSense. Από τις σκανδάλες δυναμικής απόκρισης (adaptive triggers), των οποίων η αίσθηση και η αντίσταση αλλάζει σύμφωνα με τις συνθήκες που επικρατούν στο παιχνίδι, στην τεχνολογία haptic feedback, που προσομοιάζει την αίσθηση κάθε ερεθίσματος και ενέργειας, εντός αυτού, η αίσθηση του DualSense αποτελεί καινοτομία που αλλάζει τα δεδομένα στον χειρισμό των παιχνιδιών.

Το ενσωματωμένο ηχείο του DualSense, συντελεί ακόμη περισσότερο στην πρωτόγνωρη αίσθηση των όσων συμβαίνουν στο παιχνίδι του. Αυτό που καταφέρνει το χειριστήριο του PS5 μέσα από το Astro's Playroom είναι καινοτόμο και επαναστατικό. Ένας πραγματικά νέος κόσμος, που ανοίγεται μπροστά μας για να τον εξερευνήσουμε.