5 χαρακτηριστικά του PlayStation 5 που θα απογειώσουν την εμπειρία σου

5 χαρακτηριστικά του PlayStation 5 που θα απογειώσουν την εμπειρία σου

Gazzetta team

Το PlayStation 5, το νέο σύστημα οικιακής ψυχαγωγίας της Sony, σηματοδοτεί μια νέα εποχή για τα videogames. Στην Ελλάδα, όπως και σε όλη την υπόλοιπη Ευρώπη, είναι διαθέσιμο από τις 19 Νοεμβρίου, 2020. Αν αναρωτιέστε για το ποια είναι εκείνα τα στοιχεία που καθιστούν το PS5 τόσο καινοτόμο, πρωτοποριακό και πραγματικά next-gen σύστημα, για εκείνα τα στοιχεία που θα απογειώσουν την εμπειρία σας στο gaming και θα την αλλάξουν για πάντα, έχουμε τις απαντήσεις.

1. Κορυφαία τεχνικά χαρακτηριστικά.

Το PS5 έρχεται με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας σε ό,τι αφορά στα γραφικά και τον ήχο του. Χάρη στις νέες, ισχυρές, ειδικά σχεδιασμένες CPU και GPU, το νέο σύστημα έχει τη δυνατότητα να απεικονίζει γραφικά κορυφαίας πιστότητας σε ανάλυση 4K και HDR, με αποτέλεσμα τα παιχνίδια σας να απεικονίζονται ακόμα πιο όμορφα, πιο ρεαλιστικά και εντυπωσιακά. Η εμπειρία του παιχνιδιού με το PS5 πηγαίνει ακόμα πιο ψηλά με την αξιοποίηση του υπερσύγχρονου 3D ήχου, χάρη στην Tempest Engine που σχεδιάστηκε ειδικά ώστε τα εφέ των παιχνιδιών, οι φωνές, οι κινητήρες των αυτοκινήτων και οι εκρήξεις να “ζωντανεύουν” τριγύρω σας, δημιουργώντας την αίσθηση ότι ο ήχος έρχεται από κάθε κατεύθυνση.

2. Αστραπιαία ταχύτητα φόρτωσης των παιχνιδιών.

Με τη χρήση του ενσωματωμένου δίσκου SSD, οι εποχές που περιμέναμε ένα ή περισσότερα λεπτά για να φορτώσει ένα παιχνίδι έχουν περάσει ανεπιστρεπτί. Τα παιχνίδια του PS5 φορτώνουν άμεσα, τοποθετώντας τον παίκτη στο επίκεντρο της δράσης χωρίς αναμονή

3. Κορυφαία αίσθηση μέσω του χειριστηρίου DualSense.

Με το επαναστατικό χειριστήριο DualSense του PS5 τα δεδομένα αλλάζουν. Κάνοντας χρήση της τεχνολογίας Haptic Feedback, οι δημιουργοί των παιχνιδιών μπορούν να αλλάζουν κατά το δοκούν τις δονήσεις στο χειριστήριο. Τώρα, ο παίκτης μπορεί να νιώσει αν ο χαρακτήρας του περπατάει σε χώμα ή χιόνι, μπορεί να αντιληφθεί άμεσα αν το όχημά του βρίσκεται επάνω σε άσφαλτο ή λάσπη, μπορεί να καταλάβει κάθε κίνηση και ενέργεια που γίνεται μέσα στο παιχνίδι του. Επιπλέον, οι σκανδάλες δυναμικής απόκρισης (adaptive triggers) αλλάζουν το επίπεδο της πίεσης που πρέπει να ασκήσει ο παίκτης κάθε φορά, προσφέροντας έτσι διαφορετική αίσθηση όταν πατάει γκάζι και φρένο, σε κάθε διαφορετική κατηγορία όπλου, σε κάθε εντολή που δίνει εντός του παιχνιδιού.

4. Πλούσιο launch line-up και υποστήριξη παιχνιδιών του PlayStation 4.

Το PS5 έρχεται με ένα από τα πιο εντυπωσιακά, πλήρη και ποικίλα line-ups παιχνιδιών που υπήρξαν ποτέ σε κυκλοφορία νέας κονσόλας. Η λίστα με πρώτα παιχνίδια του PS5 εξασφαλίζει μια συναρπαστική εμπειρία gaming για κάθε είδος παίκτη: με το Marvel’s Spider-Μan: Miles Morales, το σκοτεινό gameplay από το πανέμορφο remake του Demon's Souls ή μια μοναδική εμπειρία για όλη την παρέα και την οικογένεια με το πανέμορφο και πλήρως μεταγλωττισμένο στα ελληνικά Sackboy: H Μεγάλη Περιπέτεια. Κατάλληλο για όλη την οικογένεια είναι και το εξαιρετικό Astro's Playroom, που είναι προ-εγκατεστημένο σε κάθε PS5, ενώ υπάρχουν πολλές ακόμα next-gen προτάσεις από τρίτους εκδότες.

Επίσης, περισσότερα από 4.000 παιχνίδια του PS4 είναι συμβατά με το PS5. Είτε τα έχετε ήδη στη συλλογή σας είτε σκοπεύετε να τα αγοράσετε στο μέλλον, η συντριπτική πλειοψηφία των παιχνιδιών του PS4 θα σας ακολουθήσουν στο νέο σας σύστημα. Και μάλιστα κάποια, θα τα απολαμβάνετε σε βελτιωμένη και αναβαθμισμένη μορφή, αφού με τη χρήση του boost mode πολλά από τα παιχνίδια του PS4 θα απεικονίζονται στο PS5 με βελτιωμένο ρυθμό ανανέωσης των καρέ και πιο καθαρή εικόνα, προσφέροντας έτσι μια ακόμα πιο βελτιωμένη εμπειρία.

5. Παίξε στα ελληνικά!

Το σύστημα PS5 έρχεται με την δυνατότητα επιλογής ελληνικών στο μενού και με μια σειρά παιχνιδιών στα ελληνικά όπως τα Marvel’s Spider-Man: Miles Morales & Astro’s Playroom και το πλήρως μεταγλωττισμένο Sackboy: Η Μεγάλη Περιπέτεια. Το να παίζεις το παιχνίδι στη γλώσσα σου είναι ένα ακόμα στοιχείο που θα απογειώσει την εμπειρία σου.