Το «ρομπότ» των γκολ

Το «ρομπότ» των γκολ

Gazzetta team

Ανήκει ακόμα στην κατηγορία των teenagers. Γι' αυτό και όσα κάνει είναι άξια αναφοράς, συζήτησης, ανάλυσης, ενασχόλησης και φυσικά τα κατορθώματά του στο γήπεδο με την Μπορούσια Ντόρτμουντ γίνονται viral.

Ο κόσμος μαθαίνει για εκείνον και για όσα πετυχαίνει. Ακόμα κι αν κάποιος δεν ασχολείται με τους Βεστφαλούς, δεν γίνεται να μην πέσει το μάτι του πάνω σε κάτι που αφορά τον Νορβηγό επιθετικό έπειτα από τα παιχνίδια στα οποία συμμετέχει.

bwin - Έτσι είναι το παιχνίδι σήμερα, με ενισχυμένες αποδόσεις, κορυφαίο live και χιλιάδες στοιχηματικές επιλογές |21+

Αυτή τη φορά, την αφορμή την έδωσε η αναμέτρηση με την Μπριζ για το Champions League και το γεγονός πως σκόραρε άλλες φορές, φτάνοντας συνολικά στα 14 γκολ στη διοργάνωση.

Πόσο δικαιωμένος να αισθάνεται, άραγε, με την επιλογή που έκανε στην έναρξη του 2020, επιλέγοντας το Signal Iduna Park για το πρώτο σημαντικό βήμα της καριέρας του...

image

Μη συγκρίσιμος

Είναι μόλις 20 ετών και έχει καταφέρει στο κορυφαίο διασυλλογικό ποδοσφαιρικό επίπεδο να βάλει τ' όνομά του πάνω από άλλα, σπουδαίων θρύλων του αθλήματος και να... κοντράρει μέχρι και τον Λιονέλ Μέσι σε επιδόσεις!

Το βράδυ της Τετάρτης στο 3-0 επί της Μπριζ στο Βέλγιο για την 3η αγωνιστική των φετινών ομίλων του Champions League, ο Χάαλαντ σκόραρε δυο φορές από το πρώτο ημίχρονο κι έφτασε στα 14 τέρματα συνολικά σε 11 παιχνίδια που έχει παραστεί στη διοργάνωση!

Έχει ήδη περισσότερα γκολ στ' αστέρια, απ' όσα είχαν προλάβει να πετύχουν μεγάλοι ποδοσφαιριστές όπως οι Τέβες (13), Μπερμπάτοφ (13), Φαλκάο (12), Γουεά (11), Όουεν (11), Βιέρι (10) και φυσικά ξεπερνάει και νυν συναδέλφους του, όπως είναι οι Ζιρού (12), Λουκάκου (11) και Ντιέγκο Κόστα (11).

Με τα 14 τέρματα που έχει στον λογαριασμό του στο Champions League, ο Χάαλαντ έχει επίσης κατορθώσει να «ματσάρει» τους αριθμούς της... βραζιλιάνικης υπερδύναμης που πέρασε από τον κορυφαίο θεσμό, του Ρονάλντο και του Αντριάνο!

Το «φαινόμενο» σταμάτησε στον αριθμό των γκολ που έχει ήδη πετύχει ο Χάαλαντ στα 20 του χρόνια, ενώ, το άλλοτε «πολυβόλο» και... θωρηκτό της γραμμής κρούσης της Ίντερ, είχε κι εκείνος 14 γκολ στο Champions League.

Αξίζει να σημειωθεί, φυσικά, πως ο Νορβηγός επιθετικός είναι και ο πιο γρήγορος στην ιστορία της διοργάνωσης που σκόραρε 14 φορές, αφού χρειάστηκε μονάχα 11 αναμετρήσεις για να το πετύχει αυτό. Ο προηγούμενος κάτοχος της πιο γρήγορης επίδοσης σε αυτό το κομμάτι ήταν ο Χάρι Κέιν.

Ο Άγγλος επιθετικός της Τότεναμ για να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα 14 φορές, είχε χρειαστεί 20 αναμετρήσεις στο Champions League...

image

Ασταμάτητος

Η αναμέτρηση με την Μπριζ ήταν ακόμα μια όπου ο Έρλινγκ Χάαλαντ δεν έμεινε στο ένα γκολ. Όταν βρίσκεται στην βραδιά του και αντιληφθεί ότι μπορεί να το ... διασκεδάσει με την αντίπαλη άμυνα, δεν θα αρκεστεί στο ένα γκολ.

Θα σκοράρει όσο περισσότερο μπορέσει και φυσικά όσο περισσότερο καταφέρει να βγει νικητής στις μάχες που θα δώσει με τους... αβοήθητους αμυντικούς που θα δοκιμάσουν να τον σταματήσουν.

H πρωτοποριακή πλατφόρμα της bwin σε περιμένει με νέες λειτουργίες! |21+

Η 3η αγωνιστική των φετινών ομίλων του Champions League επιβεβαίωσε πως ο νεαρός επιθετικός της Μπορούσια Ντόρτμουντ είναι εκείνος με τις περισσότερες multi-goal εμφανίσεις από ποδοσφαιριστή στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση προτού προλάβει να γιορτάσει τα 22α γενέθλιά του!

Πριν από την Μπριζ το είχαν... νιώσει στο πετσί τους και οι Παρί Σεν Ζερμέν (στην περσινή φάση των «16»), Νάπολι και Γκενκ.

Στα τέσσερα από τα συνολικά 11 παιχνίδια που έχει παίξει στ' αστέρια, ο Χάαλαντ έχει σκοράρει παραπάνω από μια φορά, ξεπερνώντας και τον Λιονέλ Μέσι που πριν κλείσει τα 22 είχε τρία ματς στα οποία η εμφάνισή του χαρακτηρίστηκε ως multi-goal έχοντας καταφέρει να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα αρκετές φορές.

image

Tα «θύματα»

Μέχρι και αυτή τη στιγμή ο Χάαλαντ έχει... ιδιαίτερη σχέση με τον αριθμό 10. Τόσα είναι τα παιχνίδια στα οποία έχει παίξει την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο, με την Bundesliga να προσπαθεί ν' αντισταθεί στον κορονοϊό και ν' αδειάζει ξανά τα γήπεδα, ενώ, 10 ακριβώς είναι και τα γκολ που έχει πανηγυρίσει σε όλες τις διοργανώσεις ο 20χρονος στράικερ.

Δυο γκολ απέναντι στην Γκλάντμπαχ στο πρωτάθλημα, σκόραρε κόντρα στην Μπάγερ, πέτυχε άλλα δυο τέρματα με αντίπαλο την Φράιμπουργκ, είχε κι ένα χατ-τρικ με την εθνική ομάδα της Νορβηγίας στο Nations League κόντρα στους Ρουμάνους και τώρα έχει καταφέρει να βρει δίχτυα σε τέσσερα διαδοχικά παιχνίδια με τη φανέλα της Ντόρτμουντ!

Ξεκίνησε από την αναμέτρηση με τη Λάτσιο στην πρεμιέρα των ομίλων του Champions League, συνέχισε με την Σάλκε στο μεγάλο ντέρμπι της κοιλάδας του Ρουρ, έπειτα πέτυχε γκολ απέναντι στην Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης και τώρα σκόραρε ακόμα δυο φορές σε σύντομο χρονικό διάστημα στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα απέναντι στη Μπριζ.

Αν θέλει να θυμάται όλο το έτος, τουλάχιστον μέχρι και τις αρχές του Νοέμβρη όπου βρισκόμαστε τώρα, έχει σκοράρει 26 φορές σε 28 παιχνίδια με τους Βεστφαλούς σε όλες τις διοργανώσεις!

Η επιλογή του, τον περασμένο Ιανουάριο, να μετακινηθεί αρκετά κοντά από την Αυστρία και να το πάει... βήμα – βήμα παρά τις ηχηρές «σειρήνες» από τα μεγάλα κλαμπ της Ευρώπης, τον δικαιώνει απόλυτα γιατί συνεχίζει σε ένα κλίμα κι ένα τέμπο που τον ευνοεί και τον έκανε να μη χρειαστεί προσαρμογή, περίοδο χάριτος και αλλαγή στον τρόπο παιχνιδιού του.

Και στα 20 του, είναι τέτοια η ιστορία που έχει γράψει, που πραγματικά είναι ν' απορείς πόσα πράγματα έχει ακόμα να πετύχει.

Και που θα τα πετύχει...

image

Εξολοθρευτής...

Το 2020 όλος ο πλανήτης θα το θυμάται για τα lockdown, τις δυσκολίες, τις μάσκες, τους περιορισμούς, τον αντίκτυπο που είχαν όλα αυτά στην ανθρώπινη επικοινωνία και επαφή και η πανδημία του Covid-19 θα έχει πάντοτε κυρίαρχο ρόλο στις κουβέντες που θα γίνονται σε αυτό το έτος.

Το δεύτερο πράγμα που θα μπορούσε να κάνει κάποιος σε ό,τι αφορά το 2020, είναι... να μιλήσει για τον Έρλινγκ Χάαλαντ σε οποιαδήποτε ποδοσφαιροκουβέντα, δίχως την παραμικρή αφορμή.

Είναι ο ποδοσφαιριστής που έκανε το μεγαλύτερο «μπαμ» πριν καν κλείσει τα 20 του χρόνια. Εκείνος που λόγω των ελάχιστων εμφανίσεών του στο Champions League με την Ζάλτσμπουργκ, αποφάσισε να κάνει την πρώτη μεγάλη μεταγραφή της καριέρας του στην Βεστφαλία και... τα διέλυσε όλα!

Είναι το «ρομπότ» των γκολ, όπως παρουσιάζεται πλέον από τον διεθνή Τύπο. Το παιδί που έχει τέτοια συνέπεια και αποτελεσματικότητα στο σκοράρισμα που κάθε του εμφάνιση και γκολ προστίθενται σε αξιοσημείωτα στατιστικά, τα οποία... τρελαίνονται κάθε φορά μαζί του.

Από την αρχή του έτους δεν χρειάστηκε καθόλου χρόνο προσαρμογής στην Ντόρτμουντ, άρχισε να σκοράρει σε κάθε του ευκαιρία, επέστρεψε το ίδιο δυνατός και μετά τους μήνες που χρειάστηκε η ανθρωπότητα να μπει σε μια μεγάλη καραντίνα, ενώ συνεχίζει με αμείωτο ρυθμό όσο καταφέρνει και διατηρείται ενεργό το ποδόσφαιρο σε αυτό το δεύτερο κύμα του Covid-19.

Αν ένας άνθρωπος δεν... μάσησε, δεν χαμπάριασε, δεν κάθισε να σκεφτεί τα δεινά και παρέμεινε «παγωμένος» μπροστά στον κορονοϊό ώστε να κάνει αυτό που αγαπάει και που έχει την ευλογία ν' ασχολείται επαγγελματικά, είναι ο 20χρονος «killer», Έρλινγκ Χάαλαντ.

Στη bwin κάνεις παιχνίδι με χιλιάδες ειδικά στοιχήματα, ενισχυμένες αποδόσεις και αξεπέραστο live. |21+