Τα γκολ είναι η ζωή του

Τα γκολ είναι η ζωή του

Gazzetta team

Μπορεί να άργησε μερικους μήνες να συστηθεί στο ελληνικό κοινό από τη στιγμή που δεν είχε δικαίωμα συμμετοχής στους «πράσινους» πριν από το φετινό καλοκαίρι, όμως δούλεψε για να παρουσιαστεί ετοιμοπόλεμος από την πρώτη του ευκαιρία.

Μπορεί το ξεκίνημα της σεζόν μαζί με την γενικότερη κατάσταση στην ομάδα να τον δυσκόλεψε, να έκανε προσπάθεια για να συνηθίσει τα... πειράματα που γίνονταν στο σύστημα και τις θέσεις της επίθεσης, όμως έδειχνε ξανά πόσο ήθελε τα γκολ.

bwin - Έτσι είναι το παιχνίδι σήμερα, με ενισχυμένες αποδόσεις, κορυφαίο live και χιλιάδες στοιχηματικές επιλογές |21+

Πόσο... ζει γι' αυτό.

Και κάθε στράικερ που... θέλει να σέβεται τον εαυτό του, «τρέφεται» από τη στιγμή που η μπάλα καταλήγει στα δίχτυα, παίρνοντας δύναμη και φόρα για το κάθε επόμενο τέρμα.

Ο Καρλίτος είναι από εκείνους που θα κυνηγήσουν με μανία το σκοράρισμα! Με κεφαλιά, με γυριστό σουτ, με προσπάθεια από μακρινή απόσταση, με κάθε τρόπο. Θα νευριάσει όταν η κατάσταση είναι δύσκολη και δεν του βγαίνει αυτό που θέλει, θα πεισμώσει όμως και θα αγριέψει όταν καταλάβει ότι... μπορεί να «μυριστεί αίμα».

Ο Παναθηναϊκός τον έχει δει να σκοράρει τέσσερις φορές σε αυτές τις πρώτες έξι αγωνιστικές, έχει βρει δίχτυα σε τρία σερί παιχνίδια (ΟΦΗ, Βόλο, Λαμία), χάρισε τη νίκη μόνος του στην Φθιώτιδα με δυο γκολ και με τον Μπόλονι στον πάγκο, τόσο εκείνος, όσο και οι «πράσινοι» ελπίζουν να αλλάξουν πλέον πολλά...

image

Έλειπε τέτοιος... γκολτζής!

Καλός και χρυσός ο Μακέντα. Ναι, αναγεννήθηκε στον Παναθηναϊκό. Ναι έχει πετύχει τα γκολ του. Ναι, έχει βοηθήσει πολύ το «τριφύλλι». Γκολτζής, όμως, όπως ο Καρλίτος, δεν είναι! Ο Ισπανός επιθετικός έχει δώσει άλλον αέρα στο «τριφύλλι» και στις προσπάθειες που γίνονται για το σκοράρισμα.

Είναι παίκτης που γνωρίζει πολύ καλά τους χώρους της μεγάλης περιοχής, ξέρει να διαβάζει τις φάσεις, να βρίσκεται σε θέσεις που ενδεχομένως θα τον ευνοήσουν για να γίνει αποδέκτης της μπάλας, ξέρει να γυρίζει το σώμα του, να τα βάζει με την αντίπαλη άμυνα, να ξεφεύγει και πάνω απ' όλα ξέρει να «εκτελεί».

Ο Καρλίτος είναι παίκτης που έχει αποδείξει με τα γκολ που έχει πετύχει πως... μυρίζεται το γκολ και τον τρόπο με τον οποίο μπορεί να το πετύχει.

H πρωτοποριακή πλατφόρμα της bwin σε περιμένει με νέες λειτουργίες! |21+

Ξεκινώντας από την αναμέτρηση με τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο και το γυριστό δεξί σουτ με το οποίο ισοφάρισε προσωρινά, συνεχίζοντας με την κεφαλιά που πήρε απέναντι στον Βόλο καταφέρνοντας ν' αποκτήσει ελευθερία στην «καρδιά» της περιοχής για να κάνει την κεφαλιά από την σέντρα του Μαουρίτσιο και φυσικά βλέποντας τα δυο γκολ με την Λαμία.

Κάνει κίνηση στο πρώτο δοκάρι από την εκτέλεση του κόρνερ για να πάρει την κεφαλιά προς τα πίσω και να νικήσει τον αντίπαλο γκολκίπερ σε μια φάση που φυσικά είναι και δουλεμένη στην προπόνηση, ενώ, το δεύτερο τέρμα που πετυχαίνει είναι μεν εύκολο, αλλά θέλει και... μελέτη.

Από τον τρόπο που η μπάλα φτάνει στον Χατζηγιοβάνη δεξιά, ο Καρλίτος μένει στο δεύτερο δοκάρι και περιμένει, έτσι ώστε να τοποθετηθεί σε όσο το δυνατόν καλύτερη θέση αν η μπάλα φύγει πλάγια από την απόκρουση, από τη στιγμή που πιο μπροστά και κεντρικά ήταν ο Μακέντα.

Κάπως έτσι κατάφερε να κάνει το πλασέ και να σκοράρει με τη βοήθεια και του οριζόντιου δοκαριού.

image

Ψυχολογία, νεύρα, ένταση

Δεν είναι πολύ μακρινές οι αναμνήσεις από τον Καρλίτος που δυσκολευόταν να συνεργαστεί με τον Φεντερίκο Μακέντα στη γραμμή κρούσης. Με τον Πογιάτος που προσπαθούσε να τους χωρέσει μαζί, με τα πειράματα που ήθελαν πότε τον Ιταλό και πότε τον Ισπανό να μετατοπίζονται στα άκρα και στην τελική τον Παναθηναϊκό να μην καταφέρνει να πάρει τίποτα από κανέναν τους.

Δεν είναι πολύ μακρινές οι στιγμές που ο Καρλίτος τα έβαζε με την τύχη του, δεν του έβγαιναν τα πράγματα όπως τα ήθελε, που αντιλαμβανόταν κι εκείνος ότι η στρατηγική του Ντάνι Πογιάτος δεν ευνοούσε τη δουλειά του και λόγω της γενικότερης κακής εικόνας της ομάδας και της μηδαμινής δημιουργίας στο γήπεδο, δεν μπορούσε κι εκείνος να... ξεσπάσει.

Κλωτσούσε μπάλες, νευρίαζε, δεν είχε ηρεμία. Θα πείσμωνε, θα έπαιρνε τη μπάλα για να δοκιμάσει να κάνει πράγματα μόνος του, αλλά και πάλι το αποτέλεσμα θα ήταν αρνητικό. Όλα αυτά πλέον έχουν αλλάξει.

Σκοράρει και... τρελαίνεται! Έχει μέσα του ένταση που βγαίνει με τον θετικό τρόπο κι όχι με εκνευρισμό.

Η έκφραση του προσώπου του, τα ξεσπάσματά του, ο τρόπος με τον οποίο πανηγυρίζει με τους συμπαίκτες του, ο τρόπος με τον οποίο στο πρώτο γκολ με τη Λαμία έπιασε τον Χατζηγιοβάνη και τον ταρακούνησε γνωρίζοντας πως και ο νεαρός εξτρέμ έχει περάσει δύσκολα τον τελευταίο καιρό με τα λάθη και τις αδυναμίες του.

Ο τρόπος με τον οποίο αρπάζει τους συμπαίκτες του και τους αγκαλιάζει, συμμετέχοντας σε μια προσπάθεια για... restart και ενότητα.

image

22 τελικές, το 1/3 απ' όλες τις προσπάθειες του Παναθηναϊκού!

Ακόμα κι όταν δεν τροφοδοτείται ιδανικά ή ο Παναθηναϊκός αντιμετώπιζε τεράστιο πρόβλημα στη δημιουργία όπως έγινε εμφανές στην θητεία του Ντάνι Πογιάτος στον πάγκο, ο Καρλίτος προσπαθούσε να το πάρει πάνω του. Θα έψαχνε χώρους στην μεγάλη περιοχή, θα κινούταν και έξω από αυτήν, θα προσπαθούσε να φέρει τη μπάλα στο καλό, δεξί του πόδι για να εξαπολύσει σουτ έστω και απόσταση, θα αναζητούσε τρόπο.

Ο Καρλίτος, έχει καταφέρει αυτή τη στιγμή και με τα επίσημα στατιστικά στοιχεία του ελληνικού πρωταθλήματος, να μετράει μόνος του 22 τελικές προσπάθειες για γκολ στις μέχρι τώρα συμμετοχές του στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Και είναι πρώτος στο συγκεκριμένο κομμάτι σε ολόκληρη τη Λίγκα! Αυτό φανερώνει την «δίψα» που έχει για το γκολ, το πείσμα που βγάζει στον αγωνιστικό χώρο για να καταφέρει να «τραφεί» από τη δουλειά του που είναι να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα και φυσικά του πιστώνεται και η προσπάθεια που κατέβαλε ακόμα κι όταν τα πράγματα ήταν... σκούρα στο ξεκίνημα της σεζόν.

Ο Παναθηναϊκός συνολικά έχει 59 τελικές προσπάθειες για γκολ, όπως αναφέρεται στην επίσημη ιστοσελίδα του ελληνικού πρωταθλήματος, πράγμα που σημαίνει πως ο Καρλίτος αυτή τη στιγμή έχει μόνο του το 1/3 των τελικών ενεργειών της νυν ομάδας του Λάζλο Μπόλονι για να σκοράρει!

image

Το timing στη ζωή του

Πριν από αρκετούς μήνες, όταν ενδιαφερόμενη ομάδα από την Κίνα πρόσφερε ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό στον Παναθηναϊκό για τον δανεισμό του Καρλίτος όταν ακόμα εκείνος δεν είχε δικαίωμα συμμετοχής με τα πράσινα, ο Ισπανός ήξερε ότι ποιο ακριβώς ήταν αυτό που θα έπρεπε να κάνει.

Ήθελε να παραμείνει στην Αθήνα, να δουλέψει πολύ, να αισθανθεί άνετα με τους συμπαίκτες με τους οποίους θα βρισκόταν από τη φετινή σεζόν μαζί στο γήπεδο και ήθελε ν' αποκτήσει οικειότητα, αυτοπεποίθηση και να νιώσει αποδεκτός στο σύνολο.

Τώρα, ο Καρλίτος αντιλαμβάνεται πως έκανε την καλύτερη επιλογή και με τον Λάζλο Μπόλονι δείχνει σε αυτό το σημείο να μπορεί να βγάλει στο γήπεδο όλα όσα μπορεί πραγματικά να κάνει!

Μετά το κακό διάστημα των... πειραμάτων του Πογιάτος, ο Καρλίτος και ο Παναθηναϊκός αλλάζουν μαζί, με τον φορ των «πράσινων» να δηλώνει λίγο μετά το παιχνίδι με την Λαμία ότι: «Σε αυτή την περίοδο της ζωής μου νομίζω ότι τα γκολ μπορούν να περάσουν σε δεύτερη μοίρα. Κοιτάζω το συλλογικό καλό και λιγότερο τον εαυτό μου».

Αυτό το timing μπορεί ν' αποδειχθεί πολύ σημαντικό και για τις δύο πλευρές ώστε να πετύχουν τον μεγάλο στόχο της 4άδας για το «τριφύλλι».

Όσο δύσκολο κι αν φαντάζει...

Στη bwin κάνεις παιχνίδι με χιλιάδες ειδικά στοιχήματα, ενισχυμένες αποδόσεις και αξεπέραστο live. |21+