Ξέρω τι θα κάνεις φέτος το καλοκαίρι

Ξέρω τι θα κάνεις φέτος το καλοκαίρι

Gazzetta team

Θάλασσα, ήλιος, παραλία, ταβέρνες δίπλα στο κύμα, ξεκούραση... Το καλοκαίρι είναι συνυφασμένο με πολλά διαφορετικά πράγματα για τον καθένα μας. Και παρότι η φετινή χρονιά δεν θυμίζει σε τίποτα τις προηγούμενες, πλησιάζουμε αισίως τα μέσα Ιουλίου και το μυαλό μας -θέλοντας και μη- έχει ήδη αρχίσει να ταξιδεύει. Με αφορμή λοιπόν τις διακοπές που έρχονται, πέντε δημοσιογράφοι του Gazzetta γράφουν πώς σχεδιάζουν να περάσουν το φετινό ιδιαίτερο καλοκαίρι.

Βάλτε λοιπόν ένα ποτήρι Ούζο Πλωμαρίου και πάρτε ιδέες!

H Αιμιλία Χονδρογιάννη θα πάει στη Νάξο για 3η φορά

Αρχικά θέλω να ξεκαθαρίσω κάτι: Για μένα, διακοπές μακριά από κάποιο νησί δεν είναι διακοπές. Για να μην παρεξηγηθώ, πραγματικά πιστεύω πως η ηπειρωτική Ελλάδα διαθέτει μαγικά τοπία και δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τα νησιά. Ωστόσο εγώ προσωπικά, αν δεν μπω σε καράβι, νιώθω ότι κάτι λείπει. Γι αυτό και φέτος αποφάσισα να επισκεφθώ για τρίτη φορά ένα από τα αγαπημένα μου νησιά, τη Νάξο. Και ξέρω πολύ καλά γιατί έχω «κολλήσει» με το συγκεκριμένο νησί. Γιατί πέρα από τις εκπληκτικές παραλίες και τα απίστευτα τοπία που διαθέτει, έχει τρομερό φαγητό.

Ανυπομονώ λοιπόν να μπω στο καράβι και να φτάσω εκεί, ανυπομονώ να περπατήσω στην άμμο της Πλάκας και πάνω απ' όλα ανυπομονώ να ξαναπάω στην αγαπημένη μου ταβέρνα στην Απείρανθο για να απολαύσω ό,τι διαθέτει το μενού της ημέρας, παρέα με το αγαπημένο μου Πλωμάρι. Και είμαι βέβαιη ότι, παρά τις δυσκολίες και τις διαφορετικές συνθήκες που επικρατούν, τίποτα δεν πρόκειται να μου χαλάσει τη διάθεση.

Ο Γιώργος Μυλωνάς θα κατασκηνώσει στο νοτιότερο σημείο της Ευρώπης

Δεν φταίει η καραντίνα για την επιλογή μου. Από το φθινόπωρο είχαμε αποφασίσει με την παρέα μου πως το φετινό καλοκαίρι θα μας έβρισκε στη Γαύδο. Στο νοτιότερο σημείο της Ευρώπης κι ένα από τα πιο απομονωμένα της Ελλάδας. Οπότε σε συνδυασμό με όσα εξελίχθηκαν το χειμώνα, είμαστε χαρούμενοι που η επιλογή μας συνδυάζεται άψογα με το social distancing.

Ψάχνω ήδη στο google maps το καλύτερο σημείο στους αμμόλοφους του Άη Γιάννη προκειμένου να βάλουμε τη σκηνή μας. Έχω εντοπίσει ήδη ένα spot ανάμεσα σε δύο κέδρους το οποίο παρέχει ικανοποιητική σκιά. Αν παρόλα αυτά το πιάσουν μέχρι να κατέβουμε στο νησί και δεν βρούμε άλλο αντίστοιχο, σκοπεύουμε να καλύψουμε τη σκηνή μας με αυτοσχέδια σκίαστρα. Σκίαστρα που θα μας δίνουν τη δυνατότητα να μην ξυπνάμε με το που βγαίνει ο ήλιος, αλλά και να μπορούμε να καθόμαστε μπροστά από τη σκηνή για να διαβάζουμε ή να πίνουμε το Πλωμάρι μας όσο τρώμε κάποιον από τους μεζέδες που θα έχουμε ψαρέψει από τις παραλίες του νησιού.

Συχνά πυκνά τα δρομολόγια από και προς Γαύδο ακυρώνονται λόγω των δυνατών ανέμων που φυσούν στο λιβυκό. Δεν θα στενοχωρηθώ καθόλου αν κάποιος τέτοιος Άγιος άνεμος παρατείνει την προγραμματισμένη για δύο εβδομάδες παραμονή μας στο νησί. Έτσι κι αλλιώς, με θάλασσα, σκιά και καλή παρέα δεν θα έχουμε ανάγκη από τίποτα άλλο.

Ο Θοδωρής Βασίλης θα επιλέξει το ησυχαστήριο στο Πήλιο

Έχω φτάσει πλέον σε μια ηλικία που ούτε party animal είμαι ούτε την πολυκοσμία μπορώ, ούτε τα έξαλλα πράγματα αντέχω. Για μένα οι διακοπές είναι ένα ευχάριστο διάλειμμα από τον θόρυβο της πόλης, από την ατέρμονη και κουραστική καθημερινότητα. Για μένα διακοπές είναι το Πήλιο, ένα μέρος μαγευτικό. Ένα μέρος που τα συνδυάζει όλα. Μονοπάτια, παραλίες με καταπράσινα νερά και υπέροχα πηλιορείτικα χωριά.

Αυτό θα κάνω και φέτος σε ένα μέρος που τα συνδυάζει όλα. Στο κάτω μέρος στην θάλασσα θα αισθάνεσαι λες και είσαι σε νησί, αλλά όσο θα ανεβαίνεις το βουνό δεν θα νιώσεις ποτέ καύσωνα, ενώ το βράδυ θα χρειάζεσαι και ένα σεντόνι για να κοιμάσαι. Το καλύτερο όμως; Να κάθεσαι στις κεντρικές πλατείες με τα τεράστια κι αιωνόβια πλατάνια απολαμβάνοντας ένα καφέ ή ένα ούζο.

Ο Bασίλης Τσίγκας θα κάνει roadtrip στην Πελοπόννησο

Αφού λοιπόν ήρθαν έτσι τα πράγματα και από τη στιγμή που το πολυαναμενόμενο ταξίδι που θα έκανα στην Ιορδανία αναβλήθηκε επ' αόριστον, φέτος το καλοκαίρι αποφάσισα να μην επιλέξω έναν συγκεκριμένο προορισμό για τις διακοπές μου. Η ιδέα ξεκίνησε από έναν φίλο: «Γιατί δεν κάνουμε ένα roadtrip στην Πελοπόννησο;» «Μα καλά, από εκεί που θα πηγαίναμε στην Ιορδανία θα καταλήξουμε τελικά στην Πελοπόννησο;» ήταν τα πρώτα λόγια μου.

Πόσο λάθος έκανα. Γιατί θέλω να σας ενημερώσω ότι έκανα την έρευνά μου και είδα ότι πρόκειται για ένα τμήμα της χώρας το οποίο πραγματικά κρύβει θησαυρούς. Από τη Βοϊδοκοιλιά και την Ακτή Καλογριάς μέχρι την πανέμορφη Μονεμβασιά και τα γραφικά ορεινά χωριά σαν την Καρύταινα, η Πελοπόννησος είναι ένας προορισμός που μπορεί να ικανοποιήσει και τους πιο απαιτητικούς. Θάλασσα, βουνό, αρχαιολογικοί χώροι και ιστορικά μνημεία, εκεί θα βρεις τα πάντα. Και είναι σίγουρο πως κάπου στη διαδρομή, θα βρεις και το ιδανικό ταβερνάκι για να ηρεμήσεις, να ξεχάσεις, να γελάσεις και να πιεις ένα ποτήρι Ούζο Πλωμαρίου μαζί με εκλεκτούς μεζέδες και υπέροχους ανθρώπους.

Ο Βαγγέλης Γιαννόπουλος θα αλλάξει τους κανόνες

Μπορεί η φετινή χρονιά να μη μοιάζει σε τίποτα με τις προηγούμενες, όμως είναι στο χέρι μας να επιλέξουμε να κρατήσουμε τα καλά, να προχωρήσουμε μπροστά και να βάλουμε διαφορετικούς στόχους για το φετινό καλοκαίρι. Στόχους που δεν περιορίζονται μόνο στο μέρος όπου θα περάσεις τις διακοπές σου, στόχους ζωής.

Γι αυτό λοιπόν ξέρω ότι όπως κι εγώ, έτσι κι εσύ, φέτος το καλοκαίρι:

  • Θα προσπαθήσεις να ξεχάσεις τους τελευταίους μήνες.
  • Θα χορτάσεις όσο περισσότερο μπορείς τους φίλους σου.
  • Θα κοιμηθείς το μεσημέρι με το αεράκι να σε χτυπάει σαν να μη σε νοιάζει τίποτα στον κόσμο.
  • Θα κλείσεις την τηλεόραση.
  • Θα ανοίξεις premium Spotify.
  • Θα πιάσεις μια ξαπλώστρα και θα εύχεσαι να μείνεις εκεί για πάντα.
  • Θα οδηγείς με τα παράθυρα ανοιχτά.
  • Θα κουρευτείς ξανά Οκτώβριο.
  • Θα δεις επιτέλους εκείνη τη σειρά που άφηνες για το καλοκαίρι.
  • Θα οδηγήσεις πολλά βράδια χωρίς προορισμό μόνο και μόνο για να ακούσεις το αγαπημένο σου τραγούδι ξανά και ξανά.
  • Θα συναντήσεις πρόσωπα που αγαπάς και θα πάτε μαζί για ένα ούζο στην παραλία.
  • Θα είσαι κάπως πιο προσεκτικός στο beach bar.
  • Θα πίνεις καφέ το πρωί κάπως πιο αργά από το συνηθισμένο.
  • Θα μυρίζεις τα λουλούδια και θα κλείνεις τα μάτια.
  • Θα κάνεις σχέδια για τον χειμώνα που θα τα ξεχάσεις μισή ώρα πιο μετά.
  • Θα μαυρίσεις όσο δεν έχεις μαυρίσει ποτέ.
  • Θα εκτιμήσεις ένα τσικ παραπάνω εκείνη την παραλία που ποτέ δε σου άρεσε πολύ.
  • Θα τεντώνεσαι στην παραλία κάπως περισσότερο από τα άλλα καλοκαίρια.
  • Θα πεις πολλές φορές «μια χαρά είμαστε».
  • Θα ανοίγεις το κινητό σου μόνο και μόνο για να δεις τη μέρα έχουμε για να υπολογίσεις πόσες ημέρες άδειας έχεις ακόμα.
  • Θα μπαίνεις Instagram πολύ λιγότερο από όσο μπαίνεις όσο είσαι στο γραφείο.
  • Θα φοράς μάσκα αλλά δε θα σε νοιάζει γιατί είσαι μαυρισμένος.

Ό,τι και να κάνετε αυτό το καλοκαίρι, μην ξεχνάτε ότι σημασία δεν έχει ο προορισμός, αλλά η διάθεση και η καλή παρέα. Ραντεβού στον ήλιο λοιπόν, παρέα με τα αγαπημένα μας πρόσωπα και το Πλωμάρι.