Οι 3 σωματοφύλακες της Μπάγερν Μονάχου και ο... Ντ' Αρτανιάν!

Οι 3 σωματοφύλακες της Μπάγερν Μονάχου και ο... Ντ' Αρτανιάν!

Gazzetta team

Ο κόσμος γνωρίζει την παρέα του Ντ'Αρτανιάν. Τους άνδρες με τα άλογα και τις πανοπλίες από το γνωστό μυθιστόρημα. Οι φίλοι του, ο Άθως, ο Πόρθος και ο Άραμις, ενώνονταν μαζί του και όλοι τους είχαν το σύνθημα «Όλοι για έναν και ένας για όλους».

Αυτό, είναι το μότο της κάθε δυνατής παρέας που κυρίως στα δύσκολα ενεργεί για το θετικό αποτέλεσμα. Είναι και το μότο στο οποίο οφείλουν δηλώνουν όρκο οι ποδοσφαιρικές ομάδες για να φτάνουν στις μεγάλες επιτυχίες.

Κάπως έτσι συνέβη και με την Μπάγερν Μονάχου που από το βράδυ της Τρίτης, 16 Μαΐου του 2020, σε μια χρονιά που η ανθρωπότητα κλονίστηκε από την πανδημία, πανηγυρίζει και μαθηματικά την εξασφάλιση του τίτλου της Bundesliga. Για 8η διαδοχική φορά και 30η συνολικά.

Ο Χάνσι Φλικ πήρε στα χέρια του το τιμόνι ενός καραβιού που έπρεπε πολύ γρήγορα ν' αλλάξει πορεία για να μην πάει... συστημμένο προς τα βράχια κι όχι μόνο το κατάφερε, αλλά το οδήγησε και πρώτο στο λιμάνι, έριξε την άγκυρα και όλοι βγήκαν από μέσα θριαμβευτές!

Η παρέα των 4 Σωματοφυλάκων, άλλαξε ονόματα και ιδιότητα για τις ανάγκες αυτού του αφιερώματος και τη θέση των ηρώων παίρνουν οι ποδοσφαιριστές των Βαυαρών που φέτος έλαμψαν και ξεχώρισαν...

image

Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι – ο εκτελεστής

Ο Πολωνός πιο καυτός από ποτέ! Με το δικό του γκολ στην έδρα της Βέρντερ Βρέμης, η Μπάγερν Μονάχου εξασφάλισε και μαθηματικά το 8ο διαδοχικό πρωτάθλημά της, αφήνοντας ξανά την Μπορούσια Ντόρτμουντ με την όρεξη που είχε μέχρι και τις αρχές Μαΐου.

Ο «Λέβα» οδηγεί τους Βαυαρούς σε ένα εντυπωσιακό τρεμπλ, αφού, αυτή τη στιγμή, η ομάδα του Χάνσι Φλικ μετά την εξασφάλιση της «Σαλατιέρας», είναι ακλόνητο φαβορί και για το Κύπελλο Γερμανίας αλλά και για το Champions League, εκεί όπου σκέφτεται ήδη τα προημιτελικά μετά το 3-0 επί της Τσέλσι στο Λονδίνο στο πρώτο ματς των «16».

Ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι διανύει την καλύτερη αγωνιστική περίοδο της καριέρας του και δεν σταματάει πουθενά. Ακόμα κι αν απουσίασε στο αμέσως προηγούμενο παιχνίδι κόντρα στην Γκλάντμπαχ, είδε τους συμπαίκτες του να δίνουν συνέχεια στην πορεία προς την κατάκτηση της Bundesliga κι όταν χρειάστηκε ξανά, εκείνος «καθάρισε».

Φυσικά είχε και τη βοήθεια της απόκρουσης του Νόιερ στο 90' στη Βρέμη, οι Βαυαροί κατέλαβαν την κορυφή γι' ακόμα μια φορά. Πρώτος σκόρερ στο πρωτάθλημα και με διαφορά χάρη στα 31 τέρματα που μετράει, έναντι των 25 του Βέρνερ, των 17 του Σάντσο και των 14 των Χένινγκς και Βέγκχορστ, είναι η καλύτερη επίδοση της παρουσίας του στην πρώτη κατηγορία του γερμανικού ποδοσφαίρου.

Οι συμπαίκτες του τον αποκαλούν... Λεβανγκόλσκι όπως αποκάλυψε ο Αλφόνσο Ντέιβις, με τον Πολωνό να έχει πλέον συμμετοχή σε 34 τέρματα για την Μπάγερν Μονάχου, σε επίπεδο συνδυασμού γκολ και ασίστ.

image

Τόμας Μίλερ – ο «σουγιάς»

Το βράδυ της Τρίτης του έκλεψαν ακόμα μια ασίστ και μάλιστα ο Λεβαντόφσκι τελείωσε τη φάση με τακουνάκι στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα, όμως υπήρξε υπόδειξη για οφσάιντ. Το γερμανικό... πολυεργαλείο θα είχε ακόμα ένα «σερβίρισμα» στον φετινό εκπληκτικό λογαριασμό του, αν και ήδη έχει γράψει ιστορία με την εκπληκτική σεζόν που έχει καταγράψει μέχρι και αυτή τη στιγμή.

Τώρα πλέον, είναι ξανά Πρωταθλητής Γερμανίας πανηγυρίζοντας τον 8ο σερί τίτλο της Μπάγερν. Ο Μίλερ κατέχει το ρεκόρ σε ασίστ στην Bundesliga ξεπερνώντας τους Κέβιν Ντε Μπρόινε και Εμίλ Φόρσμπεργκ με τις 20 που έχει μετρήσει την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο και έχει ακόμα περιθώριο να βελτιώσει ακόμα περισσότερο αυτό τον αριθμό.

Είναι ένας από τους ποδοσφαιριστές που με τον Νίκο Κόβατς δεν μπορούσε να ταιριάξει και να συνεργαστεί, φτάνοντας σε σημείο να μπαίνει στα ματς από τον πάγκο κι όχι να βρίσκεται στο αρχικό σχήμα! Ευτυχώς για τον ίδιο και για την Μπάγερν Μονάχου, η πρόσληψη του Χάνσι Φλικ, ή καλύτερα η προαγωγή του σε πρώτο προπονητή, έδωσε τρομερό boost στον Μίλερ που... έκανε πράγματα και θαύματα στη συνέχεια.

Έχοντας ωριμάσει τρομερά το παιχνίδι του, γνωρίζοντας πως θα πρέπει να κινείται αρκετά έξω από την περιοχή είτε από τα πλάγια είτε από πιο κεντρικό ρόλο, να παίζει τη μπάλα με τη μια και να έχει πλήρη αντίληψη των θέσεων των συμπαικτών του, ο Τόμας Μίλερ έχει εξελίξει σε απίστευτο βαθμό τον τρόπο που αγωνίζεται.

Και φυσικά αυτό αποφέρει καρπούς, προσφέρει γκολ στην Μπάγερν και αναμφίβολα συμπεριλαμβάνεται στους... Σωματοφύλακες των Βαυαρών.

image

Τζόσουα Κίμιχ – το μυαλωμένο θηρίο

Ήρεμο παιδί δεν είναι πια. Θα ακούσει, θα σκύψει το κεφάλι, θα βάλει στο μυαλό του όσα θα του πει ο προπονητής και οι συμπαίκτες του, ωστόσο, ο Κίμιχ έχει φανερώσει έναν τρομερό εαυτό πέρα από τις τρομερά σημαντικές ικανότητές του στο χώρο του κέντρου.

Ο σκόρερ του μεγάλου ντέρμπι με την Μπορούσια Ντόρτμουντ στο Signal Iduna Park, όταν η Μπάγερν κατάφερε ν' αποσπαστεί στο +7 από τους Βεστφαλούς, είναι ένας κεντρικός μέσος που από τη στιγμή που έφυγε από τις πτέρυγες, έχει αποδειχθεί σημαντικότατος και βγάζει τσαγανό που του έλειπε και το οποίο χρειάζεται για τη θέση του.

Οι πανηγυρισμοί του, οι κραυγές αποφόρτισης, το πείσμα και το πάθος στις διεκδικήσεις της μπάλας, αλλά πολύ περισσότερο, το μυαλό – σφουγγάρι που έχει για να βελτιώσει κάθε του στοιχείο, είναι χαρακτηριστικά που κάνουν τον Φλικ και την Μπάγερν να είναι απόλυτα ευχαριστημένοι μαζί του.

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα τον «έπλασε» και τον προετοίμασε πριν από μερικά χρόνια για να βγει στο προσκήνιο και η φετινή σεζόν είναι αξιοσημείωτη για τον Κίμιχ που απέκτησε αυτοπεποίθηση, σιγουριά για τον εαυτό του και που έδειξε πόσο πολύ μελετάει, ακόμα κι αν τα τελειώματα των φάσεων δεν είναι δική του δουλειά.

Για την τρομερή λόμπα στον Μπούρκι είχε πει ότι γνώριζε πως ο πορτιέρε της Ντόρτμουντ βγαίνει από τη θέση του και αυτό φανέρωσε πως καταφέρνει να σκεφτεί, να αναλύσει την κατάσταση και να πάρει την τελική απόφαση για την εξέλιξη της φάσης, μέσα σε κλάσματα του δευτερολέπτου. Και βρώμικη δουλειά στα χαφ, αλλά και μυαλωμένη...

image

Αλφόνσο Ντέιβις – το χαμογελαστό Road Runner

Το παιδί αυτό δεν έμεινε να τιτλοφορείται για πάντα ως ο πρόσφυγας που βρήκε λύση μέσω του ποδοσφαίρου. Ο Ντ' Αρτανιάν της Μπάγερν Μονάχου. Η ιστορία του είναι γνωστή με τους γονείς του να ξεριζώνονται για ένα καλύτερο «αύριο» και να φτάνουν μέχρι τον Καναδά όπου ο Αλφόνσο μεγάλωσε, ασχολήθηκε με τη μπάλα και βρήκε τη διέξοδό του.

Ο Ντέιβις, είναι ένας από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, την Bundesliga κι ένας από εκείνους που έχουν ξεχωρίσει στο φετινό Champions League. Και τα κάνει όλα με ένα χαμόγελο στα χείλη.

«Η ζωή είναι πολύ μικρή για να είναι κάποιος κατσουφιασμένος και να μη χαμογελάει. Και η οικογένειά μου το βλέπει κάπως έτσι. Πλέον είμαι στην πολύ ευχάριστη θέση να λέω ότι απολαμβάνω κάθε μέρα της ζωής μου...» έχει δηλώσει και αυτή η χαρά, μεταφέρεται κάθε φορά εντός αγωνιστικού χώρου, σε έναν τρομερό συνδυασμό με τη δύναμη και την ταχύτητα που έχει στα πόδια του.

Ο Τόμας Μίλερ τον χαρακτήρισε... Road Runner, τονίζοντας πως αυτό που απομένει για τον Ντέιβις είναι ν' αρχίσει να φωνάζει: «Beep, beep» και να φεύγει σφαίρα, όπως το γνωστό καρτούν. Μάλιστα, ο νεαρός φουλ μπακ εξεπλάγην κι εκείνος όταν ενημερώθηκε λίγο μετά το 1-0 επί της Βέρντερ Βρέμης και την κατάκτηση του τίτλου, πως κατέγραψε νέο ρεκόρ (και τα προηγούμενα 2-3 του τελευταίου καιρού δικά του ήταν) ταχύτητας!

Ακόμα μια επέλασή του καταγράφηκε και έδειξε 36,51χλμ.,/ώρα, εντυπωσιάζοντας τις στατιστικές και... το ανθρώπινο είδος για την σβελτάδα που έχει! Στην Τσέλσι, άλλωστε, ακόμα τον θυμούνται από τη... διάλυση που τους προκάλεσε στο ματς του Champions League. Ο Ντέιβις, είναι ένα τρομερά ευχάριστο τυπάκι κι ένας πολύ μεγάλος «διάολος» στο χορτάρι...