Στο Messinia Pro-Am παίζεις γκολφ με τον Bill Murray (pics)

Στο Messinia Pro-Am παίζεις γκολφ με τον Bill Murray (pics)

Gazzetta team

Είναι κάποιες φορές που πιστεύεις ότι η ζωή σου είναι ταινία. Και αυτή ήταν ξεκάθαρα μία από αυτές.

Η σκηνή ήταν χαρακτηριστική.

Βρίσκομαι στην τρύπα 1 του The Dunes Course στην Costa Navarino κατά τη διάρκεια του τουρνουά γκολφ, Messinia Pro-Am.

Ο ήλιος λάμπει, αλλά εγώ επιμένω να τρίβω τα χέρια μου για να ζεσταθώ – όχι ότι κρυώνω αλλά όσο κάθομαι στο παγκάκι και περιμένω τους παίκτες να ξεκινήσουν με ένα καλό drive, τα ζεσταίνω από αμηχανία.

Ξαφνικά ένα buggy πλησιάζει προς το μέρος μου.

-''Hi there!'' Ακούω μια φωνή. «Εγώ όταν είναι παγωμένα τα χέρια μου τα φυσάω με το στόμα» μου λέει ο Bill Murray πριν επισκεφτεί έναν από τους σταθμούς που είχαν σουβλάκι, ντάκο και πληθώρα φρούτων για να πάρει μια ακόμη γερή δόση από γεύση Ελλάδας. Εγώ μένω – δικαίως – ακίνητη να τον κοιτάζω.

Αυτές τις στιγμές δεν τις ζεις καθημερινά.

Δεν λες την πρώτη καλημέρα σε ένα σταρ του Χόλιγουντ σε ένα γήπεδο γκολφ δίπλα στο εντυπωσιακό The Westin Resort Costa Navarino, οπότε το «Χαμένη στη Μετάφραση» είναι δύσκολο για να περιγράψει το τριήμερο που έζησα στις 20-23 Φεβρουαρίου.

Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

Το Messinia Pro-Am είναι το 3ο διεθνές τουρνουά γκολφ που έλαβε χώρα στην Costa Navarino με τη συμμετοχή 31 ομάδων από 20 χώρες.

Δηλαδή 31 κορυφαίοι επαγγελματίες και 93 ερασιτέχνες γκολφέρ σχημάτισαν τις ομάδες και απόλαυσαν το παιχνίδι στα βραβευμένα γήπεδα.

Ακόμη πιο αναλυτικά (για όσους δεν παίζουν γκολφ κάθε μέρα) 1 pro παίρνει άλλους 3 ερασιτέχνες και ξεχύνονται στα γήπεδα, ενώ βαθμολογούνται ατομικά (οι pro) αλλά και ομαδικά.

Ανάμεσα στους συμμετέχοντες, λοιπόν, ήταν ο υποψήφιος για Όσκαρ και βραβευμένος με Χρυσή Σφαίρα, αμερικανός ηθοποιός Bill Murray, ο πρώην διεθνής παίκτης του ράγκμπι που εκπροσώπησε την Αγγλία 75 φορές και 5 φορές ως αρχηγός της ομάδας με 17 χρόνια καριέρας, Mike Tindall, καθώς και ο θρύλος του μπάσκετ Joe Arlauckas.

Το τουρνουά καλωσόρισε τους γκολφέρ και τους ενημέρωσε για τα τεχνικά θέματα, με την ελληνική θεματική βραδιά ''Never on Sunday''.

Και κάπως έτσι όλα ήταν έτοιμα για τον μεγάλο αγώνα.

image

Πρώτη Ημέρα

Το αγωνιστικό πρόγραμμα ξεκίνησε στις τρύπες του The Dunes Course, του γηπέδου που είναι πιο κοντά στο The Westin Resort Costa Navarino και μπορεί ο καθένας να επισκεφτεί με τα πόδια ή –ακόμη καλύτερα– με ένα buggy.

Αφού πήρα το πρωινό μου στον Μοριά, το οποίο περιελάμβανε από καγιανά μέχρι pancakes με σιρόπι σφενδάμου, κατευθύνθηκα προς την τρύπα 1 (ναι, εκεί που συνάντησα και τον Bill Murray) για να δω από κοντά όλη τη δράση.

Στήθηκα στην αρχή της τρύπας από όπου πέρασαν όλοι οι παίκτες για να κάνουν το drive τους (το πρώτο και δυνατό χτύπημα που επιβεβαιώνω ότι είναι πολύ πιο δύσκολο από όσο φαίνεται).

Ο Peter Finch.

Και κάπου εδώ ως ''pro'' να εξηγήσω και τα βασικά του παιχνιδιού.

Ένας κλασικός γύρος παιχνιδιού αποτελείται από 18 τρύπες και στόχος του παίκτη είναι να μπει η μπάλα στην τρύπα με τα λιγότερα χτυπήματα.

Ένας επαγγελματίας γκολφέρ, δηλαδή, αναμένεται να παίξει με ένα σύνολο 71 χτυπημάτων, το οποίο είναι το par του γηπέδου The Dunes Course.

Η λέξη par ισοδυναμεί με τον προ-επιλεγμένο αριθμό χτυπημάτων που απαιτούνται για κάθε διαδρομή, ώσπου η μπάλα να καταλήξει στον τρύπα. (Δηλαδή όταν π.χ. σε 4 par τρύπα, ο παίκτης επιτυγχάνει τον στόχο με 4 χτυπήματα έχει πετύχει το par).

Όταν ο παίκτης αναφέρεται στο σκορ του λέγοντας ότι είναι: 3 under par, σημαίνει ότι έχει κάνει 68 χτυπήματα, 3 κάτω απο το προ-επιλεγμένο αριθμό χτυπημάτων που είναι 71. 3 over par, σημαίνει ότι έχει κάνει 74 χτυπήματα.

O Alessandro Tadini.

Τώρα είσαι έτοιμος κι εσύ να δεις τα αποτελέσματα και να θαυμάσεις τον leader της ημέρας που δεν ήταν άλλος από τον Alessandro Tadini.

Στη συνέχεια, το πρόγραμμα είχε γεύμα στο Da Luigi για τους παίκτες που σε αυτό το τουρνουά βίωναν μια μοναδική εμπειρία εντός και εκτός γηπέδων.

image

Δεύτερη Ημέρα

Η επόμενη ημέρα θα μας έβρισκε στο αγαπημένο μου γήπεδο, The Bay Course, που είναι με μια λέξη: μοναδικό.

Δεν παίζει κανείς εύκολα γκολφ ανάμεσα σε ελαιόδεντρα εκατοντάδων ετών, με θέα στο Ιόνιο πέλαγος και τον ιστορικό κόλπο του Ναβαρίνου ούτε χτυπάει το μπαλάκι σε δύο τρύπες που βρίσκονται κυριολεκτικά πάνω στο κύμα.

Με το buggy πεταγόμουν από τη μία τρύπα στην άλλη για να καταλήξω φυσικά σε εκείνες που... βρέχονται με θαλασσινό νερό.

Εκεί συνάντησα τον Τζο και την παρέα του αλλά και πολλούς ακόμη pro με τις ομάδες τους.

Η ημέρα έκλεισε με τον Tadini να ηγείται της κατάταξης, ενώ η συνέχεια δόθηκε στο Diner, το πιο φαν εστιατόριο της Costa Navarino, με τη θεματική φιλανθρωπική βραδιά παίζοντας μπόουλινγκ και ενισχύοντας τη δράση των Παιδικών Χωριών SOS Ελλάδος.

Το καλύτερο; Το θέμα της βραδιάς ήταν οι Abba με το “Mamma Mia” και η μουσική δεν θα μπορούσε παρά να είναι ξεσηκωτική μέχρι και για τους μεγαλύτερους αστέρες του Χόλιγουντ.

Ναι, σε αυτό το event χόρεψα δίπλα στον Bill Murray και θα έχω να το λέω για πάντα. Σόρι νοτ σόρι.

Δεν το έχω σε φωτογραφία βέβαια αφού ο φακός με έπιασε μόνο σε μια στιγμή απόλυτης συγκέντρωσης πάνω από τον (επίσης εντυπωσιακό) μπουφέ.

Σημείωση: Την επόμενη φορά που θα χορεύω δίπλα σε κάποιον πρωταγωνιστή του ''Lost in Translation'' να θυμηθώ να μην εστιάζω τόσο στο φαγητό και να κρατάω το κινητό με ανοιχτή την κάμερα.

image

Τρίτη Ημέρα

Μετά από δύο ηλιόλουστες μέρες στα γήπεδα, όλα τα προγνωστικά ήθελαν τη βροχή να κλέβει τη δόξα της τρίτης και τελευταίας ημέρας του τουρνουά.

Και όλα διαψεύστηκαν πανηγυρικά καθώς η Μεσσηνία έκανε και πάλι το θαύμα της και ο αγώνας ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία πίσω στο The Dunes Course.

Ναι, ήμουν κι εγώ εκεί για να βγάζω τα live του Gazzetta.

Το τουρνουά έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο: την εντυπωσιακή βραδιά «Buena Vista» που περιλάμβανε gala dinner και απονομή βραβείων στους νικητές.

Παρουσιαστές ήταν οι Βρετανοί golf professionals, Iona Stephen και Peter Finch.

Την παράσταση βέβαια δεν θα μπορούσε παρά να κλέψει ο ηθοποιός Bill Murray, ο οποίος ανέφερε χαρακτηριστικά για την Costa Navarino: «Είναι το καλύτερο μέρος που έχω επισκεφθεί ποτέ, δεν έχω δει κάτι παρόμοιο και η φιλοξενία είναι μοναδική».

Όσο για τα αποτελέσματα;

Πρωταθλητής του 3ου Messinia ProAm αναδείχθηκε ο Alessandro Tadini (PGA of Italy) με 197 πόντους (15 under par), με τον Stuart Boyle (PGA of Great Britain & Ireland) στη 2η θέση και τον Tomas Gouveia στην 3η θέση (PGA of Portugal). Στον ατομικό αγώνα Strokeplay 54 οπών, οι επαγγελματίες παίκτες του γκολφ διεκδίκησαν το συνολικό χρηματικό έπαθλο των 31.000 Ευρώ.

Στην κατηγορία των ομάδων, νικήτρια αναδείχθηκε η ομάδα του Tomas Gouveia με τους ερασιτέχνες Lyubomir Minchev, Konstantin Sinapov και Ivailo Dimchev. Στη δεύτερη θέση βρέθηκε η ομάδα του Αυστριακού Berni Reiter και στην τρίτη η ομάδα του Αντώνη Σωτηρόπουλου (Προέδρου της PGA of Greece).

Στις λοιπές κατηγορίες, η Milada Tupova-Faensen κατέκτησε το βραβείο “Closest to the Pin”, ο Γιώργος Βαφειάδης το βραβείο “Longest Drive Men” και η Βελγίδα Delphine Dewitte τα βραβεία “Longest Drive Ladies” και “Best 4-Hole Net Score”.

Πάρε κι εσύ μια γεύση από τη δράση των τριών ημερών με το εκπληκτικό βίντεο από τις καλύτερες στιγμές του τουρνουά και ετοιμάσου για την επόμενη χρονιά. To Messinia Pro-Am σε περιμένει.

Περισσότερες πληροφορίες:

Website: messiniaproam.costanavarino.com

Facebook: NavarinoGolfMessiniaProAm

Instagram: messiniaproam

Youtube: Messinia Pro-Am

Twitter: Messiniaproam

Hashtag: #messiniaproam

Photo Credits: @Vassilis Sfakianopoulos @Elias Lefas @MessiniaPro-Am