Σκοποβολή: Παρουσίαση της νέας Κ.Υ.Α. για τα όπλα σκοποβολής, παρουσία των Αυγενάκη και Οικονόμου

Newsroom
Σκοποβολή: Παρουσίαση της νέας Κ.Υ.Α. για τα όπλα σκοποβολής, παρουσία των Αυγενάκη και Οικονόμου

bet365

Τη Δευτέρα 30/1, στο Ηράκλειο η αναλυτική παρουσίαση της νέας ΚΥΑ για τα όπλα σκοποβολής, παρουσία των Υφυπουργών Λευτέρη Αυγενάκη και Λευτέρη Οικονόμου.

Σήμερα Δευτέρα 30 Ιανουαρίου, στις 5 μ.μ., στην αίθουσα Τύπου του Παγκρητίου Σταδίου (θύρα 1) στο Ηράκλειο Κρήτης, ο πρόεδρος της Σκοπευτικής Ομοσπονδίας Ελλάδος, Θανάσης Παπαγεωργίου, παρουσία του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη και του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρη Οικονόμου, θα παρουσιάσει στα σκοπευτικά σωματεία και τα μέλη τους αναλυτικά το νέο νομοθετικό πλαίσιο που διακρίνει τα όπλα σκοποβολής.

Η ανακοίνωση της ομοσπονδίας:

«Έπειτα από 24 χρόνια, καθώς η τελευταία νομοθετική παρέμβαση χρονολογούνταν από το 1999, έγινε πράξη το χρόνιο αίτημά μας, με τη δημοσίευση της υπ' αριθ. 604423 απόφασης (ΦΕΚ Β' 106 - 17.1.2023) των Υπουργών Προστασίας του Πολίτη και Πολιτισμού και Αθλητισμού με τίτλο «Χαρακτηρισμός όπλων ως σκοπευτικών - Όροι, προϋποθέσεις και διαδικασία χορήγησης αδειών κατοχής όπλων σκοποβολής και φυσιγγίων αυτών - Υποχρεώσεις αθλητικών σωματείων, υπευθύνων σκοπευτηρίων και κατόχων όπλων σκοποβολής».

Η εν λόγω Κοινή Υπουργική Απόφαση δίνει σύγχρονες λύσεις σε σημαντικά ζητήματα της κατοχής όπλων σκοποβολής, ρυθμίζοντας μεταξύ άλλων τους όρους χρήσης, φύλαξης και μεταφοράς τους.
Αποτελεί δε, το επιστέγασμα της αγαστής συνεργασίας της Ομοσπονδίας μας με τον Υφυπουργό Αθλητισμού και Πολιτισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Παναγιώτη Θεοδωρικάκο, τον Υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρη Οικονόμου, καθώς και την αρμόδια Υπηρεσία της Κρατικής Ασφάλειας.

Τους ευχαριστούμε θερμά όλους για τη συνεργασία και τις ενέργειές τους».

 

Τελευταία Νέα