ΔΕΙΤΕ ΤΑ LIVE
Σάκοτα: «Ακόμα και αν δεν παίξω προκριματατικά, θα έχω κάνει κάτι ωραίο»

ΜΙΛΗΣΕ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ

Σάκοτα: «Ακόμα και αν δεν παίξω προκριματατικά, θα έχω κάνει κάτι ωραίο»

Σάκοτα: «Ακόμα και αν δεν παίξω προκριματατικά, θα έχω κάνει κάτι ωραίο»

Ο Ντούσαν Σάκοτα μίλησε στην ιστοσελίδα της FIBA ενόψει των προκριματικών του Παγκοσμίου και ανέφερε πως είναι δικαίωση για αυτόν η κλήση του στην Εθνική, ενώ ανέφερε πως θα είναι ωραία εμπειρία για αυτόν ακόμα και αν δεν παίξει στα προκριματικά.

Στην επίσημη ιστοσελίδα της FIBA μίλησε ο Ντούσαν Σάκοτα ενόψει των υποχρεώσεων της Εθνικής στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, τονίζοντας πως είναι δικαίωση για αυτόν η κλήση του.

«Είναι τεράστια τιμή μεγάλη για κάθε παίκτη που δέχεται την πρόσκληση για την Εθνική ομάδα, πόσο μάλλον για μία τέτοια ομάδα, όπως είναι η Ελλάδα. Το βλέπω προσωπικά ως μία δικαίωση, διότι ήταν και ο μεγάλος στόχος της καριέρας μου. Ανεξάρτητα με τις συνθήκες κάτω από τις οποίες αυτές γίνεται. Δε σε κάλεσαν επειδή δεν είσαι άχρηστος. Σε καλούν επειδή διακρίνεσαι σε αυτό που κάνεις. Εχεις κερδίσει με το σπαθί σου αυτή την κλήση. Κάθε παίκτης που καλείται, έχει ευκαιρία να ξανακληθεί. Η ευκαιρία δεν ξέρεις με ποιον τρόπο έρχεται. 

Μοναδική προσφορά-έκπληξη σε περιμένει, ποντάροντας στο Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. *Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις (21+).

Το σίγουρο είναι ότι τα παιδιά που θα αγωνιστούν έχουν την ευκαιρία να δείξουν ότι έχουν χαρακτήρα να παίξουν σε αυτά τα ματς. Κι αν κάποιοι παίκτες διακριθούν ποιος λέει ότι ο προπονητής δε θα τους ξανακαλέσει, ή δε θα τους προτιμήσει σχετικά με κάποιους που δεν ήταν στην ομάδα; Είναι ανόητο να σκέφτεσαι έτσι. Ακόμα κι αν γίνει έτσι, ακόμα κι αν δεν αγωνιστεί κανείς στο Παγκόσμιο Κύπελλο σε περίπτωση πρόκρισης. Θα έχεις κάνει κάτι ωραίο. Βοήθησες την Εθνική ομάδα να κάνει μία επιτυχία. Μόνο περήφανος μπορείς να νιώθεις. Αναλαμβάνεις μία ευθύνη!

Ο,τι κι αν γίνει μετά το τέλος των Προκριματκών θα μπορώ να πω ότι ήμουν διεθνής παίκτης. Αυτό είπα και στους κοντινούς ανθρώπους μου. Ούτε σκέφτομαι ότι έπρεπε να έχω κληθεί πιο νωρίς. Χάρηκα πολύ για αυτή την κλήση. Ενιωσα περήφανος. Ειναι ωραίο να λες ότι είσαι διεθνής παίκτης. Μπορεί να δημιουργηθεί επιπλέον κούραση, αλλά με σωστή διαχείριση μαζί με τους προπονητές των ομάδων, μπορείς να την ξεπεράσεις εύκολα. Η υπερηφάνεια είναι πολύ μεγαλύτερη και μένει για πάντα».