Εθνική Ελλάδας: Οι επτά σίγουροι και τα τέσσερα φαβορί στις θέσεις - ερωτηματικά

Δημήτρης Σαμόλης
Εθνική Ελλάδας: Οι επτά σίγουροι και τα τέσσερα φαβορί στις θέσεις - ερωτηματικά

bet365

Το gazzetta.gr αναλύει το σχέδιο του Τζον Φαν'τ Σχιπ στην Εθνική αναφορικά με την ενδεκάδα του αγώνα εναντίον της Γεωργίας το βράδυ της Τετάρτης (31/3, 21.45). Οι «κλειδωμένες» θέσεις και τα φαβορί στις θέσεις που υπάρχουν ερωτηματικά.

Το βράδυ της Τετάρτης (31/3, 21.45, COSMOTE SPORT 1 HD, OPEN TV, live από το gazzettta.gr) η Ελλάδα κοντράρεται στην Τούμπα με την Γεωργία για την 3η αγωνιστική των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022. Μετά το 1-1 στην πρεμιέρα κόντρα στην Ισπανία, το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα θέλει να δώσει αξία στο σπουδαίο αποτέλεσμα που κατέκτησε στη Γρανάδα και να πάρει το τρίποντο απέναντι στο σύνολο του Βιλί Σανιόλ.

Η τελευταία προπόνηση διεξήχθη χωρίς να προκύψουν απρόοπτα και ο Τζον Φαν'τ Σχιπ έχει και τους 25 ποδοσφαιριστές στη διάθεσή του. Ο Δημήτρης Πέλκας ξεπέρασε το πρόβλημά του, ο Θανάσης Ανδρούτσος το ίδιο και ο Ολλανδός έχει τη δυνατότητα να παρατάξει στην ενδεκάδα ό,τι θεωρεί καλύτερο στην προσπάθεια κατάκτησης τεσσάρων βαθμών μετά από δύο αγώνες στον β' όμιλο.

Ο Ολλανδός προπονητής μπορεί να θόλωσε τα νερά και να μην έκανε σαφή τα πλάνα του αναφορικά με τον καταρτισμό του αρχικού σχήματος, αλλά όπως όλα δείχνουν η Εθνική μας ομάδα θα κατέβει με διάταξη 4-2-3-1. Μπορεί κάποιες θέσεις ακόμη να «παίζονται», αλλά οι περισσότερες είναι δεδομένες. Ακόμη όμως και σε αυτές που εξακολουθεί να υπάρχει ερωτηματικό, υπάρχουν φαβορί.

Στο εναρκτήριο παιχνίδι του γκρουπ, η «γαλανόλευκη» παρατάχθηκε με τον Βλαχοδήμο κάτω από τα γκολπόστ. Το ίδιο θα γίνει και κόντρα στους Γεωργιανούς. Δεν αλλάζει τον γκολκίπερ της Μπενφίκα ο Φαν'τ Σχιπ, παρότι στο φιλικό εναντίον της Ονδούρας χρησιμοποιήθηκε ο Διούδης. Δεξιός μπακ θα είναι ο Μπακάκης, στο κέντρο των μετόπισθεν οι Τζαβέλλας και Παπαδόπουλος.

Ποιοι άλλοι παίκτες φέρεται να έχουν καπαρωμένη θέση στην ενδεκάδα; Οι αμυντικοί μέσοι Ζέκα και Μπουχαλάκης και ο αρχηγός Μπακασέτας μπροστά τους σε θέση «10». Για τη θέση του αριστερού μπακ ο Γιαννούλης φέρεται να έχει προβάδισμα σε σχέση με τον Τσιμίκα, ο οποίος ήταν βασικός κόντρα στη «φούρια ρόχα» και ο οποίος παρά την αγωνιστική απραξία τα κατάφερε εξαιρετικά. Ο Γιαννούλης από την άλλη βρίσκεται σε φοβερή αγωνιστική κατάσταση και το έδειξε στα λεπτά που χρησιμοποιήθηκε απέναντι στην Ονδούρα.

Από εκεί και πέρα, για τις θέσεις των ακραίων επιθετικών, οι Φορτούνης και Τζόλης συγκεντρώνουν τις περισσότερες πιθανότητες να ξεκινήσουν. Οι δύο, δηλαδή, που ήταν στην ενδεκάδα στο φιλικό με την Ονδούρα. Υπενθυμίζεται ότι υπάρχουν και οι επιλογές των Πέλκα, Μάνταλου, Μασούρα και Λημνιού. Τι μένει; Η θέση του σέντερ φορ. Από τη μία ο Γιακουμάκης με τα 27 γκολ εφέτος και από την άλλη ο Παυλίδης που έβαλε δύο τέρματα προ ημερών στην Τούμπα και δείχνει να βρίσκεται κι αυτός σε φόρμα. Προβάδισμα θα δίναμε στον Παυλίδη, παρότι ο Φαν'τ Σχιπ απέφυγε να αποκαλύψει τα σχέδιά του.

Πάντως στην τελευταία προπόνηση ο Ολλανδός τεχνικός με τους συνεργάτες του τούς είχε όλους... μπερδεμένους, καθώς έπαιξαν επτά εναντίον επτά σε τρεις ομάδες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ MUNDIAL Τελευταία Νέα