Ελλάδα - Γεωργία: Η Εθνική θυμίζει ξανά... παρέα!

Gazzetta team
Ελλάδα - Γεωργία: Η Εθνική θυμίζει ξανά... παρέα!

bet365

Η Ελλάδα με τον Φαν’τ Σχιπ αλλάζει, γίνεται παρέα, μαθαίνει ξανά να... μη χάνει και μια νίκη με τη Γεωργία θα τη βάλει στον σωστό δρόμο για το Κατάρ!

Πού θα κάτσει η μπίλια στο Ελλάδα - Γεωργία; Στη bwin το ζεις με Build A Bet κι αμέτρητες επιλογές! |21+

Η Ελλάδα έκανε την υπέρβαση στη Γρανάδα και μπήκε με ιδανικό τρόπο στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Ενα πέναλτι του Μπακασέτα ήταν αρκετό για να της χαρίσει το βαθμό (1-1) κόντρα στην πανίσχυση Ισπανία, αποτέλεσμα που πολύ δύσκολα θα βρουν οι ανταγωνιστές της Εθνικής στον δρόμο για το Κατάρ. Η Ελλάδα έπαιξε άμυνα για σεμινάριο και είναι χαρακτηριστικό πως δεν απειλήθηκε σχεδόν καθόλου μετά την ισοφάρισή της. Απόδοση 2.45 να νικήσει τη Γεωργία με μηδέν παθητικό!

Η οργάνωση, η συνοχή, η σωστή επικοινωνία, το ομαδικό πνεύμα είναι σύμμαχοι στο δύσκολο έργο για τη 2η θέση, για μια ομάδα που, όπως φαίνεται από τις δηλώσεις και τη συμπεριφορά των παικτών της, έχει αποκτήσει ξανά δεσμούς στα αποδυτήρια! Η Ελλάδα καλείται να διατηρήσει την αμυντική οργάνωση, την πειθαρχία, και την προσήλωση της στο τακτικό κομμάτι, ενώ πρέπει να έχει και το πάθος για μεγάλο αποτέλεσμα, όπως ακριβώς στο β’ μέρος με τους Ίβηρες, προκειμένου να φτάσει στην πρώτη της νίκη και με 4 βαθμούς, να βάλει τα θεμέλια για την επιστροφή της σε Παγκόσμιο Κύπελλο! Απόδοση 2.70 να σημειωθεί under 1.5 στην αναμέτρηση!

Η Εθνική πήρε αυτό που ήθελε κι έδειξε πως μπορεί κόντρα σε μεγάλους αντιπάλους εκτός έδρας να παίζει στα ίσα. Την τελευταία φορά που έπαιξε με πολύ μεγάλη ομάδα μακριά από το «σπίτι» της, ήταν τον Οκτώβριο του 2019, κόντρα στην Ιταλία. Τότε, στη Ρώμη, ο Τζον Φαν’τ Σχιπ είχε παρουσιάσει ένα εξαιρετικό αγωνιστικό πλάνο με βάση την άμυνα και είχε αφήσει πολύ καλές εντυπώσεις, παρά την ήττα με 2-0. Αλλωστε, η Ελλάδα είχε πλησιάσει στην ισοφάριση πριν δεχθεί το δεύτερο γκολ από τους Ατζούρι. Η ομάδα του Ολλανδού ήταν εξαιρετικά στημένη, δεν άφησε την Ιταλία να επιτεθεί με ρυθμό κι επιδίωξε να ψάξει το γκολ στις γρήγορες επιθέσεις και τις αντεπιθέσεις. Κάτι ανάλογο είδαμε και με την Ισπανία, η κατοχή μπορεί να μην ξεπέρασε το 30%, αλλά η εικόνα απέναντι σε μια τόσο δυνατή ομάδα άφησε υποσχέσεις!

Το σερί του Φαν’τ Σχιπ...

Η ήττα από τους Ιταλούς στη Ρώμη ήταν και η τελευταία σε επίσημο παιχνίδι για την Εθνική του του Τζον Φαν’τ Σχιπ. Ναι, η Ελλάδα μπορεί να μην έχει καταφέρει να επιστρέψει σε κάποιο μεγάλο ραντεβού, αλλά χτίζει σιγά – σιγά ένα δυνατό σύνολο που αφήνει υποσχέσεις. Mόλις τρεις ήττες σε 16 παιχνίδια μετρά στον πάγκο της εθνικής Ελλάδος ο Ολλανδός προπονητής και μάλιστα οι δύο από αυτές έγιναν με το... καλημέρα στον πάγκο της Ελλάδας. Από τότε έχει μόλις μια ήττα σε φιλικό από την Αυστρία με 2-1. Απόδοση 2.65 η νίκη της Ελλάδας τόσο στο ημίχρονο, όσο και στο τέλος του αγώνα με τη Γεωργία.

Ειδικότερα, μετρά οκτώ νίκες τις περισσότερες από όσες είχε με τους προηγούμενους προπονητές της την μετά Σάντος εποχή. Σε αυτά τα 16 ματς του Ολλανδού προπονητή, η Ελλάδα έχει κρατήσει το μηδέν σε έξι παιχνίδια και συνολικά μετρά 18-12 τέρματα. Τα 18 γκολ έχουν πετύχει οι: Παυλίδης και Μπακασέτας από τρία, οι Λημνιός, Μάνταλος, Φορτούνης από δύο, ενώ ένα γκολ έχουν σκοράρει οι Γαλανόπουλος, Γιακουμάκης, Μασούρας, Σιόβας, Τζόλης.

Ελλάδα - Γεωργία: Οι αποδόσεις που έψαχνες, βρίσκονται εδώ! |21+

Η τελευταία ήττα σε επίσημο παιχνίδι ήταν στη Ρώμη το 2019 και από τότε, η Ελλάδα με τον Ολλανδό στο τιμόνι της, μετρά δέκα παιχνίδια αήττητη! Η Εθνική νίκησε τις: Βοσνία (2-1), Αρμενία (0-1), Φινλανδία (1-0), Κόσοβο (1-2), Μολδαβία (2-0, 2-0), ενώ αναδείχθηκε ισόπαλη (0-0, 0-0) με την Σλοβενία, το Κόσοβο (0-0 εντός) και την Ισπανία (1-1). Ο έμπειρος τεχνικός λοιπόν, ξεπέρασε το σερί των Σκίμπε-Τσάνα (2015-17), αλλά και του Ότο Ρεχάγκελ, πριν και κατά τη διάρκεια του Euro 2004 και βρίσκεται μόλις ένα ματς πριν ισοφάρισει το αήττητο σερί του Φερνάντο Σάντος! Απόδοση 3.25 να νικήσει τη Γεωργία και να σημειωθούν κάτω από 2.5 γκολ στο παιχνίδι!

... και η ισοφάριση του ρεκόρ του Σάντος!

Ο Φερνάντο Σάντος ανέλαβε την σκυτάλη από τον Οτο Ρεχάγκελ και διαχειρίστηκε με μαεστρία το δύσκολο έργο που άφηνε ο Ρεχάγκελ. Ο Πορτογάλος, με 11 διαδοχικά αήττητα επίσημα παιχνίδια έδειξε ότι ήταν ικανός για τη διαφορά. Στο επίσημο ντεμπούτο του, έφερε ισοπαλία 1-1 με την Γεωργία κι ακολούθησε το αήττητο σερί με Κροατία (0-0), Λετονία (1-0), Ισραήλ (2-1), Μάλτα (0-1), Μάλτα (3-1), Ισραήλ (0-1), Λετονία (1-1), Κροατία (2-0), Γεωργία (1-2) και Πολωνία (1-1). Η εθνική Ελλάδας, έμεινε αήττητη για σχεδόν δύο χρόνια.

Ντεμπούτο για 14 παίκτες με Φαν’τ Σχιπ!

Ο Φαν’τ Σχιπ ξέρει να ρισκάρει, συνεχώς καλεί νέους ποδοσφαιριστές στους οποίους δίνει ευκαιρίες. «Το τεστ με την Ονδούρα μας έδειξε ότι πλέον έχουμε και εναλλακτικές, αν συμβεί κάτι σε κάποιες θέσεις» δήλωσε ο Ολλανδός μετά το 2-1, όπου συνδυάστηκε και με καλό ποδόσφαιρο. Αλλωστε, από τον Σεπτέμβριο του 2019 που ανέλαβε την Ελλάδα, 14 παίκτες έχουν ντεμπούτο με τη φανέλα της εθνικής! Πρόκειται για τους: Μαυροπάνο (Ελλάδα - Ονδούρα 2-1), Δουβίκα (Ελλάδα - Ονδούρα 2-1), Αλεξανδρόπουλο (Ελλάδα - Ονδούρα 2-1), Γιακουμάκη (Ελλάδα - Κύπρος 2-1), Χατζηγιοβάνη (Ελλάδα - Κύπρος 2-1), Ρότα (Ελλάδα - Μολδαβία 2-0), Διούδη (Αυστρία - Ελλάδα 2-1), Κυριακόπουλο (Αυστρία - Ελλάδα 2-1), Τζόλη (Αυστρία - Ελλάδα 2-1), Μιχαηλίδη (Αυστρία - Ελλάδα 2-1), Σβάρνα (Σλοβενία - Ελλάδα 0-0), Βρουσάι (Φινλανδία - Ελλάδα 1-0), Παυλίδη (Φινλανδία - Ελλάδα 1-0).

Η καρδιά των προκριματικών Μουντιάλ χτυπά στην bwin με ακόμα περισσότερες αγορές! |21+

21+.Αρμόδιος ρυθμιστής: UKGC. Κίνδυνος εθισμού και απώλειας περιουσίας. Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 1114. Ρυθμιστής Εμπορικής Επικοινωνίας: ΕΕΕΠ. Υπεύθυνο Παιχνίδι.

 

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ MUNDIAL Τελευταία Νέα