Η Εθνική Ελλάδος έχει μόνο μία «ήττα» σε 1,5 χρόνο με τον Μασούρα στο γήπεδο (vids)

Η Εθνική Ελλάδος έχει μόνο μία «ήττα» σε 1,5 χρόνο με τον Μασούρα στο γήπεδο (vids)

Γιώργος Ντυμένος
Η Εθνική Ελλάδος έχει μόνο μία «ήττα» σε 1,5 χρόνο με τον Μασούρα στο γήπεδο (vids)

bet365

Σε εννιά ματς της «γαλανόλευκης» που αγωνίστηκε ο 27χρονος μεσοεπιθετικός από τον Σεπτέμβριο του 2019 και έπειτα, η ομάδα μετρά μόνο μία ήττα ως επιμέρους αποτέλεσμα στο διάστημα που εκείνος είναι μέσα στο γήπεδο. «Συμμετείχε» στα 3 από τα 4 γκολ που σημείωσε το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα.

Προκριματικά Μουντιάλ: Εκατοντάδες επιλογές και στοιχήματα για σκόρερ, κάρτες, κόρνερ και λεπτό πρώτου γκολ. |21+

Στην «πρώτη γραμμή» των διακριθέντων βρέθηκε (και) χθες ο Μασούρας στο «φιλικό» 2-1 της Εθνικής μας επί της Ονδούρας στην Τούμπα.
Ετσι αποτυπώθηκε εκ νέου πως ο 27χρονος είναι κομβικός για τη «γαλανόλευκη», αφού και πολύ «αθόρυβη» δουλειά κάνει θυμίζοντας κάτι από «πιστό στρατιώτη» και βοηθά σε όλους τους τομείς (εκτελεστικό/δημιουργικό/ανασταλτικό σκέλος).
Παράλληλα υπάρχει η εξής λεπτομέρεια που δεν περνά απαρατήρητη. Με εκείνον στο γήπεδο η Ελλάδα χάνει σπάνια/δύσκολα, κάτι που έχει συμβεί μόνο μία φορά το τελευταίο 1,5 ημερολογιακό έτος και πιο συγκεκριμένα από το 1-0 που χάσαμε στη Φιλανδία τον Σεπτέμβριο του 2019.
Εκοτε σε εννιά παιχνίδια το επιμέρους αποτέλεσμα με τον Μασούρα εντός των γραμμών είναι 2-6-1 και μάλιστα η μοναδική «ήττα» ήρθε από το... πουθενά, στον αγώνα με το Κόσοβο.
Ας θυμηθούμε επιγραμματικά τι συμβαίνει από εκείνο το βράδυ του Ελσίνκι μέχρι και σήμερα στα παιχνίδια της Εθνικής μας με τον Μασούρα μέσα από την ασβέστη...
*Στο Ελλάδα-Λιχτενστάιν 1-1 αντικαταστάθηκε στο 86' με το σκορ να είναι ίδιο του μετέπειτα τελικού. Μάλιστα εκείνος είχε βρει δίχτυα για τη «γαλανόλευκη» στο 33'.
*Στο 2-1 επί της Βοσνίας αντικατέστησε τον Μάνταλο στο 60' με το αποτέλεσμα ισόπαλο 1-1. Η Εθνική μας πήρε τη νίκη χάρις στο αυτογκόλ του Κοβάσεβιτς στο 88', ενώ εκείνος ήταν ιδιαίτερα απειλητικός και μεταξύ άλλων είχε δοκάρι και μία πολύ καλή ευκαιρία.
*Περίπου ένα μήνα μετά στο Ερεβάν η Ελλάδα κέρδισε την Αρμενία με 1-0. Ο Λημνιός στο 35' σημείωσε το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης, ενώ ο 27χρονος αντικατέστησε στο 66' τον Μάνταλο και «φλέρταρε» με το 2-0 στο 79'.
*Τρεις ημέρες αργότερα στο 2-1 επί των Φιλανδών μπήκε στο 90'+3' αντί εκ νέου του Μάνταλου, σε ένα χρονικό σημείο που είχε ήδη διαμορφωθεί το μετέπειτα τελικό σκορ.
*Στο πρώτο παιχνίδι του 2020 η «γαλανόλευκη» απέσπασε «λευκή» ισοπαλία στη Λουμπλιάνα και εκείνος αντικατέστησε (ξανά) τον Μάνταλο στο 87'.
*Η Ελλάδα κέρδισε λίγο αργότερα στην Πρίστινα το Κόσοβο με 2-1 και ο Μασούρας πέρασε στον αγώνα στο 60' αντί του Φορτούνη. Οι γηπεδούχοι μείωσαν στο 82' με τον Μπέρισα, αλλά το τελικό αποτέλεσμα δεν άλλαξε.
*Στο 0-0 της Ριζούπολης με τους Σλοβένους, την τελευταία αγωνιστική του τότε ομίλου του Nations League αντικατέστησε τον Τζαβέλλα στο 79'.
*Πρόσφατα στο 1-1 της Γρανάδα βγήκε από τον αγώνα στο 65' με το σκορ στα ίδια επίπεδα. Μάλιστα ήταν εκείνος που με αυτοθυσία «κέρδισε» το πέναλτι για το γκολ της ισοφάρισης του Μπακασέτα.
*Μέχρι που χθες στο 2-1 επί της Ονδούρα πέρασε στον αγώνα στο δεύτερο ημίχρονο και «έφτιαξε» το γκολ της νίκης, καθώς στην ανάπαυλα οι δύο ομάδες ήταν ισόπαλες 1-1. Μάλιστα στο 62' έφτασε μια ανάσα και από ένα προσωπικό γκολ.
Ετσι σε 1,5 ημερολογιακό έτος και σε 9 παιχνίδια της Εθνικής μας όπου εκείνος ήταν μέσα στο γήπεδο για περίπου 300 αγωνιστικά λεπτά η «γαλανόλευκη» έχει επιμέρους ρεκόρ (δηλαδή το αποτέλεσμα με τον Μασούρα να παίζει) 2-6-1 και επιμέρους σκορ είναι 4-3.
Μάλιστα από τα 4 τέρματα που πέτυχε ο μεσοεπιθετικός του Ολυμπιακού σημείωσε το ένα (στο 1-1 με το Λιχτενστάιν), «έφτιαξε» το χθεσινό του Παυλίδη και «κέρδισε» το πέναλτι στην Ισπανία όπου σκόραρε ο Μπακασέτας. Στο μόνο που δεν «συμμετείχε» ήταν εκείνο της Βοσνίας που ήταν αυτογκόλ.
 

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ MUNDIAL Τελευταία Νέα