Προκρ. Μουντιάλ 2022: «Έκλεψαν» τη νίκη από την Πορτογαλία, «στοπ» των Τσέχων στο Βέλγιο (vids)

Gazzetta team
Προκρ. Μουντιάλ 2022: «Έκλεψαν» τη νίκη από την Πορτογαλία, «στοπ» των Τσέχων στο Βέλγιο (vids)

bet365

Ελλείψει VAR, δεν κατακυρώθηκε καθαρό γκολ του Κριστιάνο Ρονάλντο στην τελευταία φάση του αγώνα και η Πορτογαλία έμεινε στο 2-2 με την Σερβία στο Βελιγράδι – Τα βρήκε σκούρα το Βέλγιο στην Πράγα κόντρα στην Τσεχία (1-1) - «Μπαμ» του Λουξεμβούργου στο Δουβλίνο (1-0 την Ιρλανδία), όρθια η Μάλτα στη Τρνάβα (2-2 με την Σλοβακία).

1ος ΟΜΙΛΟΣ

Μια αποστομωτική απάντηση έλαβαν οι... αρνητές του VAR, βλέποντας το επεισοδιακό 2-2 της Σερβίας με την Πορτογαλία στο Βελιγράδι. Οι Πορτογάλοι, στο 1.000ό ματς του Φερνάντο Σάντος στη προπονητική του καριέρα, προηγήθηκαν 2-0 με ισάριθμες κεφαλιές του Ντιόγκο Ζότα ύστερα από σέντρες των Μπερνάρντο Σίλβα και Σέντρικ Σοάρες (11', 36').

Οι Σέρβοι δεν το έβαλαν κάτω και έφτασαν στην ισοφάριση, αν και το πρώτο γκολ του Αλεκσάνταρ Μίτροβιτς (46') δεν έπρεπε να μετρήσει για οφσάιντ. Ο Φίλιπ Κόστιτς ισοφάρισε (60') για μια καταιγιστική Σερβία, η οποία έχασε ευκαιρίες για την ολική ανατροπή.

Στο φινάλε, όμως, η πρωταθλήτρια Ευρώπης άγγιξε την απόδραση – μισή πρόκριση. Οι Σέρβοι έμειναν με δέκα λόγω ορθής αποβολής του Νίκολα Μιλένκοβιτς (90'+2') και, στην τελευταία φάση του αγώνα, ο Κριστιάνο Ρονάλντο πλάσαρε στην κενή εστία και άρχισε να πανηγυρίζει, αλλά ο βοηθός του Ολλανδού διαιτητή Ντάνι Μάκελι δεν έτρεξε προς την σέντρα, θεωρώντας (λανθασμένα) ότι ο Στέφαν Μίτροβιτς είχε διώξει την μπάλα προτού αυτή περάσει ολόκληρη την γραμμή της εστίας.

Το καθαρό γκολ του έξαλλου «CR7» δεν μέτρησε ποτέ, ο Κριστιάνο αποχώρησε από το γήπεδο πριν το τελικό σφύριγμα και, μάλιστα, πέταξε κάτω το περιβραχιόνιο του αρχηγού.

Παρά την «κλοπή» δύο βαθμών, πάντως, η Πορτογαλία παραμένει στην κορυφή μαζί με την Σερβία αφού η Ιρλανδία, σε μια ένδειξη πρωτοφανών τάσεων... αυτοκτονίας, γνώρισε ήττα – σοκ με 1-0 (85' Ζέρσον Ροντρίγκες) στο Δουβλίνο από το απίθανο Λουξεμβούργο.

Αποτελέσματα
Ιρλανδία – Λουξεμβούργο 0-1
Σερβία – Πορτογαλία 2-2

Βαθμολογία
1. Σερβία 4 (5-4)
2. Πορτογαλία 4 (3-2)
3. Λουξεμβούργο 3 (1-0)
4. Ιρλανδία 0 (2-3)
5. Αζερμπαϊτζάν 0 (0-1)
*Το Λουξεμβούργο έχει ένα ματς

Επόμενη αγωνιστική (30/03)
Αζερμπαϊτζάν - Σερβία
Λουξεμβούργο - Πορτογαλία

5ος ΟΜΙΛΟΣ

Ισόπαλες αναδείχθηκαν στην Πράγα η Τσεχία με το Βέλγιο. Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν με τον φορ του ΠΑΟΚ, Μίκαελ Κρμέντσικ, στην αρχική ενδεκάδα. Μάλιστα στάθηκε άτυχος καθώς είχε δοκάρι. Η Τσεχία κυκλοφόρησε εξαιρετικά την μπάλα στο 50ό λεπτό με τον Λούκας Πρόβοντ να πιάνει το σουτ με το δεξί εκτός περιοχής και να νικά τον Τιμπό Κουρτουά ανοίγοντας το σκορ. Το Βέλγιο έφυγε όμως με το βαθμό από την τσεχική πρωτεύουσα. Ο Ντε Μπρόινε στο 60ό λεπτό πέρασε την κάθετη και ο Ρομελού Λουκακού αφού «ζάλισε» με διαδοχικές προσποιήσεις τον αντίπαλό του, νίκησε τον Βάτσλικ ισοφαρίζοντας σε 1-1 και διαμορφώνοντας το τελικό σκορ και αποτέλεσμα. Οι δύο ομάδες συγκατοικούν στην κορυφή του ομίλους έχοντας έκαστη τέσσερις βαθμούς μετά από δύο ματς.

Αποτελέσματα
Λευκορωσία - Εσθονία 4-2
Τσεχία - Βέλγιο 1-1
*Δεν έπαιξε η Ουαλία


Βαθμολογία
1. Τσεχία 4 (7-3)
2. Βέλγιο 4 (4-2)
3. Λευκορωσία 3 (4-2)
4. Ουαλία 0 (1-3)
5. Εσθονία 0 (4-10)


Επόμενη αγωνιστική (30/3)
Βέλγιο - Λευκορωσία (21:45)
Ουαλία - Τσεχία (21:45)

*Δεν παίζει η Εσθονία


8ος ΟΜΙΛΟΣ

Απίθανο ματς στην Τρνάβα ανάμεσα στη Σλοβακία και τη Μάλτα. Η νησιωτική εθνική ομάδα κατάφερε ν' ανοίξει το σκορ με το απίθανο σουτ του Γκάμπιν στο 16ο λεπτό. Στο 20ό διεύρυνε το προβάδισμά της με την κεφαλιά στην κίνηση του Σαταριάνο, έπειτα από σέντρα του Καμεντζούλι.Οι γηπεδούχοι «ξύπνησαν» στο δεύτερο ματς και το μόνο που κατάφεραν ήταν να ισοφαρίσουν με τα γκολ των Στρέλετς και Σκρίνιαρ.

Αποτελέσματα
Ρωσία - Σλοβενία 2-1
Κροατία - Κύπρος 1-0
Σλοβακία - Μάλτα 2-2


Βαθμολογία
1. Ρωσία 6 (5-2)
2. Σλοβενία 3 (2-2)
3. Κροατία 3 (1-1)
4. Σλοβακία 2 (2-2)
5. Κύπρος 1 (0-1)
6. Μάλτα 1 (3-5)


Επόμενη αγωνιστική (30/03)
Κύπρος - Σλοβενία (19:00)
Κροατία - Μάλτα (21:45)
Σλοβακία - Ρωσία (21:45)

Νωρίτερα, η Τουρκία έκανε «πάρτι» εις βάρος της Νορβηγίας στη Μάλαγα και έκανε το «2 στα 2», όπως άλλωστε και η Ρωσία με το Μαυροβούνιο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Κριστιάνο Ρονάλντο: «Νιώσαμε ότι έβλαψαν ένα ολόκληρο έθνος» (pic & vid)

Σάντος για το γκολ του Κριστιάνο που δεν μέτρησε: «Μού ζήτησε συγγνώμη ο διαιτητής» (vid)

Σερβία - Πορτογαλία: Δεν μέτρησε καθαρό γκολ του Κριστιάνο, πέταξε το περιβραχιόνιο κι αποχώρησε πριν τη λήξη (vid)

Μουντιάλ 2022: Απίστευτο, 5.000 Covid free Ολλανδοί χωρίς μάσκες στην εξέδρα (vid)

Ανθρώπινα δικαιώματα και Μουντιάλ 2022. Μετά τη Νορβηγία και τη Γερμανία, ποιος; (pic)

Προκρ. Μουντιάλ 2022: Τίμια ήττα για Κύπρο, τα σπάει η Τουρκία (vids)

 

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ MUNDIAL Τελευταία Νέα