Ανθρώπινα δικαιώματα και Μουντιάλ 2022. Μετά τη Νορβηγία και τη Γερμανία, ποιος; (pic)

Gazzetta team
Ανθρώπινα δικαιώματα και Μουντιάλ 2022. Μετά τη Νορβηγία και τη Γερμανία, ποιος; (pic)

bet365

Οι Νορβηγοί που ξεκίνησαν τη διαμαρτυρία για τους θανάτους εργατών στα έργα του Μουντιάλ του Κατάρ, έδωσαν συνέχεια, ζητώντας και από τις άλλες χώρες να ακολουθήσουν την καμπάνια τους.
Πρώτη το έκανε η Νορβηγία την περασμένη Τετάρτη. Οι Σκανδιναβοί έδειξαν βαθιά ευαισθητοποίηση για τις τρομερά σκληρές συνθήκες εργασίας, αλλά και τα ανθρώπινα δικαιώματα που επικρατούν στο Κατάρ, ενόψει του Μουντιάλ του 2022. Τη σκυτάλη πήραν μία μέρα μετά οι Γερμανοί και τώρα οι Νορβηγοί το πήγαν ένα βήμα παραπέρα.

Ο Χάαλαντ και η παρέα του εμφανίστηκαν με τα ίδια μπλουζάκια που έγραφαν το human rights, αλλά είχαν προσθέσει από κάτω: «Νορβηγία, Γερμανία; Ποιος είναι ο επόμενος;» παρακινώντας με αυτόν τον τρόπο και τις άλλες χώρες να ακολουθήσουν την εν λόγω προσπάθειά τους.

Σύμφωνα με τον “Guardian”, στα έργα για το Παγκόσμιο Κύπελλο έχουν χάσει τη ζωή τους 2.711 εργάτες από την Ινδία, 1.641 από το Νεπάλ, 1.018 από το Μπανγκλαντές, 854 από το Πακιστάν και 557 από τη Σρι Λάνκα. Οι περισσότεροι θάνατοι αποδόθηκαν σύμφωνα με τη βρετανική σελίδα σε φυσικά αίτια, όπως προκύπτει από το εθνικό σύστημα υγείας της αραβικής χώρας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Λουίς Ενρίκε: «Ο αγώνας κόντρα στην Ελλάδα ήταν αμυντικά ο καλύτερος της καριέρας μου»

Πρώην παίκτης της Λίβερπουλ έπαθε ζημιά και κατάθλιψη από τάκλιν του Φαν Ντάικ

Liga κορυφαίο πρωτάθλημα της 10ετίας στον κόσμο, 15η η Ελλάδα

Αλήθεια ή ψέματα; Πιγκουίνοι βολτάρουν στο κλειστό «Μπερναμπέου»!

Η Αυστραλή επιθετικός που συγκίνησε, αποσύρθηκε για να στηρίξει τον σύντροφό της που έχει καρκίνο

 

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ MUNDIAL Τελευταία Νέα