Μεχία στο Gazzetta.gr: «Ξέρω τα παιδιά της Ελλάδας, δεν ήταν έκπληξη με την Ισπανία, θα πάνε στο Μουντιάλ!»

Βασίλης Τεμπέλης
Μεχία στο Gazzetta.gr: «Ξέρω τα παιδιά της Ελλάδας, δεν ήταν έκπληξη με την Ισπανία, θα πάνε στο Μουντιάλ!»

bet365

Ο μοναδικός Ονδουρένιος που αγωνίζεται στην Ελλάδα, Αλφρέδο Μεχία, μιλά για το απογευματινό φιλικό της Τούμπας (17:00) όπου θα αντιμετωπίσει την Εθνική μας. Η έκπληξη για την ισοπαλία στην Ισπανία, η ανώμαλη προσγείωση και ο «σταρ» Τσιμίκας.

Το ημερολόγιο έδειχνε 11 Ιουλίου του 2014 όταν ο Πανθρακικός ανακοίνωσε την απόκτηση ενός άγνωστου στο ευρύ κοινό μέσου. Αλφρέδο Μεχία. Σε ηλικία 23 ετών, τότε, έκανε τα πρώτα του βήματα εκτός Ονδούρας.

Το βιογραφικό του δεν ήταν πλούσιο. Μέχρι εκείνο το καλοκαίρι είχε αγωνιστεί μόνο στην πατρίδα του: Ρεάλ Εσπάνια, Μοτάγουα και Μαρατόν. Από το 2014 μέχρι και σήμερα η ζωή (ποδοσφαιρική και όχι μόνο) του μοιράστηκε ανάμεσα στην Ελλάδα και την Ονδούρα. Κομοτηνή, Ξάνθη και από τον Ιανουάριο 2020 μόνιμος κάτοικος Λιβαδειάς.

Ο 30χρονος μέσος του Λεβαδειακού - μοναδικός Ονδουρένιος που αγωνίζεται στην Ελλάδα - βρίσκεται στην αποστολή των «κατρότσος» για το φιλικό της Τούμπας (28/3, 17:00) κόντρα στην Εθνική Ελλάδας και όπως υποστηρίζει στο Gazzetta.gr ήταν ένας ακόμη φίλαθλος του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος στο ματς με την Ισπανία στη Γρανάδα για την πρεμιέρα των προκριματικών του Μουντιάλ 2022.

«Είναι μεγάλη η χαρά μου που παίζω κόντρα στην Ελλάδα. Έχω περάσει μεγάλο μέρος της ποδοσφαιρικής μου ζωής εδώ και πραγματικά χαίρομαι που θα παίξω σε αυτό το φιλικό. Η Ελλάδα είναι η δεύτερη πατρίδα μου. Κόντρα στην Ισπανία ήμουν ακόμη ένας φίλαθλος της Εθνικής Ελλάδας, ήθελα το καλύτερο αποτέλεσμα».

Αλήθεια πώς αντιμετώπισε ο προπονητής, Φαμπιάν Κόιτο, και οι υπόλοιποι συμπαίκτες του στην εθνική Ονδούρας το ματς του «Νουέβο Λος Κάρμενες». Ο ίδιος ξεκαθαρίζει ότι δεν ένιωσε έκπληξη, δεν υποστηρίζει όμως το ίδιο και για τους συμπατριώτες του.

«Είδαμε το ματς με την αποστολή. Θέλω να είμαι ειλικρινής, στα περισσότερα παιδιά προκάλεσε έκπληξη το αποτέλεσμα. Δεν το περίμεναν να πάρει βαθμό εκτός έδρας η Ελλάδα κόντρα σε μία από τις καλύτερες εθνικές όχι μόνο της Ευρώπης, αλλά και του κόσμου. Εγώ δεν εξεπλάγην καθόλου. Δεν μού προκάλεσε έκπληξη. Ξέρω τα περισσότερα παιδιά, τα έχω αντιμετωπίσει στο ελληνικό πρωτάθλημα. Πιστεύω ότι αυτή η φουρνιά της Εθνικής θα βρεθεί στο Κατάρ και την τελική φάση του Μουντιάλ».

Σε ποιον στρέφεται η προσοχή των παικτών της εθνικής Ονδούρας; Ο Αλφρέδο Μεχία τονίζει ότι όλοι ρωτούν για τον μπακ που απέκτησε η Λίβερπουλ το περασμένο καλοκαίρι. Για τον Κώστα Τσιμίκα!

«Εγώ τους γνωρίζω σχεδόν όλους. Τα υπόλοιπα παιδιά με ρωτούν κυρίως για τον Τσιμίκα. Λογικό είναι γιατί μιλάμε για ένα παίκτη που παίζει στη Λίβερπουλ. Κυρίως αυτό το όνομα γνωρίζουν περισσότερο, όπως και τον Βλαχοδήμο που παίζει στην Μπενφίκα».

Ποιος είναι ο στόχος της εθνικής Ονδούρας; Ο μέσος των Βοιωτών τονίζει ότι θέλουν να κάνουν την έκπληξη και να... προσγειώσουν ανώμαλα τους διεθνείς μας μετά τη μεγάλη επιτυχία τους στην Ανδαλουσία.

«Στόχος της ομάδας είναι να βρεθεί στο Μουντιάλ. Δεν υπάρχει κάτι άλλο. Θέλουμε στην Τούμπα να αφήσουμε μια καλή εικόνα και να δείξουμε πρώτα στους ίδιους τους εαυτούς μας κι έπειτα στους συμπατριώτες μας ότι βαδίζουμε στο σωστό δρόμο. Θέλουμε να νικήσουμε την Ελλάδα. Ξέρουμε ότι προέρχονται από μία μεγάλη επιτυχία και θα προσπαθήσουμε να τους νικήσουμε και να τους προσγειώσουμε ανώμαλα την Εθνική σας για να ακουστεί και το δικό μας όνομα».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ MUNDIAL Τελευταία Νέα