Η Ελλάδα είχε αμυντικό πλάνο, την αυτοθυσία του Μασούρα, τύχη και σε τρομερή μέρα τους χαφ της (vids)

Δημήτρης Τομαράς Δημήτρης Τομαράς
Η Ελλάδα είχε αμυντικό πλάνο, την αυτοθυσία του Μασούρα, τύχη και σε τρομερή μέρα τους χαφ της (vids)

bet365

Ο Δημήτρης Τομαράς γράφει στο blog του στο gazzetta.gr για τη δύσκολη, επίπονη αλλά και καλή ημέρα στη... δουλειά για την Ελλάδα ανήμερα της 25ης Μαρτίου απέναντι στο μεγαθήριο της Ισπανίας στην πρεμιέρα των προκριματικών του Μουντιάλ.

bwin – Ενισχυμένες αποδόσεις και ειδικά στοιχήματα για κάθε φάση του αγώνα Ολυμπιακός - Φενερμπαχτσέ. |21+

Η Ελλάδα πήγαινε να παίξει στη Γρανάδα ένα πολύ δύσκολο και ανταγωνιστικό παιχνίδι με στόχο και βασικό ζητούμενο όχι να παράξει τρομερό ποδόσφαιρο αλλά να επιδιώξει να πάρει αποτέλεσμα. Απέναντι σε ένα τόσο ποιοτικό σύνολο όπως οι Ισπανοί - στην πρώτη αγωνιστική των προκριματικών του Μουντιάλ - η Εθνική κλήθηκε να παίξει πιο σκληρά, αμυντικά και συντηρητικά και απλά να περιμένει την ευκαιρία της. Κλήθηκε να παίξει διαφορετικά, να αγωνιστεί όσο πιο προσεκτικά γινόταν και με τον δύσκολο στόχο να κρατήσει το μηδέν. Όχι πως είναι η ομάδα που μπορεί να παίξει φουλ επιθετικά αλλά σε έναν αγώνα τέτοιων απαιτήσεων ήξερε το τι την περίμενε. Έχοντας ένα πλάνο το οποίο βγήκε στο αμυντικό σκέλος του στον Φαν'τ Σχιπ. Με ενισχυμένο κέντρο και χωρίς καθαρό φορ και με τον Μπακασέτα σαν false nine. Σε ένα αρχικό σχήμα που τις λιγότερες βοήθειες τις πήρε από τους Μάνταλο και Λημνιό.

Όπως ήταν λογικό και επόμενο στο α' μέρος δέχθηκε και φάσεις και πίεση με τους Ισπανούς να έχουν και δοκάρι αλλά και γκολ αλλά και τη δεξιά πλευρά της Ελλάδας να έχει σαφώς πιο μεγάλο πρόβλημα από την αριστερή, όπου εκεί Τσιμίκας και Μασούρας με αυτοθυσία έκαναν μεγάλη προσπάθεια και δέχθηκαν λιγότερες φάσεις αλλά και κινδύνευσαν πιο λίγο συγκριτικά με την άλλη πλευρά. Όσο για το δημιουργικό και το επιθετικό σκέλος; Ναι η εικόνα δεν ήταν καθόλου καλή σε σημείο που κάποιες στιγμές είχε πρόβλημα στο να κρατήσει ή να κυκλοφορήσει επαρκώς τη μπάλα. Γενικά στο α' μέρος η Ελλάδα είχε πιο μεγάλες δυσκολίες, όπως δυσκολίες είχε και στα τελευταία λεπτά του αγώνα που έληξε 1-1.

ΧΑΦ ΣΕ ΤΡΟΜΕΡΗ ΜΕΡΑ, Η... ΘΥΣΙΑ ΚΑΙ ΕΠΙΜΟΝΗ ΤΟΥ ΜΑΣΟΥΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΜΑΤΣ ΤΟΥ ΤΣΙΜΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ

Η Ελλάδα από τη στιγμή που και με την υπερπροσπάθειά της αλλά και έχοντας και τη τύχη με το μέρος της έμεινε σε αυτό το 1-0 σε βάρος δεν βγήκε εκτός αγώνα. Και κάπου εκεί λίγο μετά το πέναλτι που ζήτησαν οι Ισπανοί για χέρι του Μασούρα ο winger του Ολυμπιακού με έξυπνο τρόπο, αυτοθυσία και επιμονή πήρε το πέναλτι από την κλωτσιά του Ινίγο, το οποίο μετέτρεψε σε γκολ ο Μπακασέτας. Ένας Ινίγο, που μπήκε στη θέση του Σέρχιο Ράμος, που βγήκε με πρόβλημα. Μία αλλαγή που επηρέασε τους Φούριας Ρόχας καθώς ο έμπειρος μπακ τέτοιο λάθος δεν έδειχνε ικανός να κάνει. Αρκεί να θυμηθούμε το κόψιμο πάνω στον Λημνιό με τακουνάκι.
Στη συνέχεια του ματς ο Φαν'τ Σχιπ έκανε και στις περισσότερες των περιπτώσεων και σωστές αλλαγές βοηθώντας την ομάδα του και έτσι ήρθε το τελικό 1-1. Μία Εθνική που είχε και τύχη διότι η μοναδική φάση που έφτιαξε ήταν το πέναλτι που σκόραρε. Πολύ δύσκολα θα βρούμε κάτι τέτοιο σε παλιά ματς της. Όλα αυτά σε ένα ματς όπου οι μέσοι της Ελλάδας είναι με διαφορά οι τοπ παίκτες της. Οι Ζέκα και Μπουχαλάκης αλλά και ο Σιώπης που ήρθε από τον πάγκο. Τρομεροί και οι τρεις και έπαιξαν καταλυτικό ρόλο στο να έρθει αυτή η ισοπαλία. Και οι τρεις τα έδωσαν όλα σε όλους τους τομείς. Από την άλλη τοπ ματς έχει κάνει και ο Τσιμίκας και πιθανώς το καλύτερό του με τη φανέλα της Εθνικής και ας ήταν κυρίως επικεντρωμένος στο πως να είναι τακτικά και αμυντικά σωστός. Όλοι οι παίκτες γενικά έβγαλαν πίστη, πάθος και αυτοθυσία. Όταν βλέπει κανείς προς το τέλος τον Φορτούνη να λειτουργεί ακόμα και ως δεξί μπακ και να κάνει καίρια κοψίματα αντιλαμβάνεται την προσπάθεια ακόμα και των επιθετικογενών παικτών. Και βέβαια για τον σκόρερ Μπακασέτα έχει σημασία το πόσο πίστεψε στον εαυτό του και πόσο σίγουρος ήταν όταν πήγε να χτυπήσει το πέναλτι.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΤΟ Χ ΑΛΛΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΝΙΚΗ ΜΕ ΤΗ ΓΕΩΡΓΙΑ

Την πιο σωστή κουβέντα βέβαια την είπε ο Τάσος Μπακασέτας στο OPEN μετά το 1-1. Εάν η Ελλάδα δεν κερδίσει τη Γεωργία εντός έδρας στις 31/03 τότε αυτό το Χ δεν θα έχει αξία. Έχει λοιπόν τη σημασία του αυτό το ματς. Όπως και να έχει αυτό το 1-1 είναι τρομερά σημαντικό για τη ψυχολογία και την αυτοπεποίθηση της Ελλάδας. Ωστόσο αυτό το Ελλάδα - Γεωργία θα είναι διαφορετικό. Διότι εκεί η Ελλάδα θα πρέπει να δημιουργήσει περισσότερο, να αναπτυχθεί πιο καλά και βέβαια να σκοράρει.

To 3o επεισόδιο του My Story είναι στον «αέρα» με τον Σπύρο Γιαννιώτη να συγκλονίζει! Δείτε το εδώ.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Δημήτρης Τομαράς
Δημήτρης Τομαράς

Ο Δημήτρης Τομαράς είναι γέννημα - θρέμμα Μαρουσιώτης όμως τον... διεκδικούν και άλλες πόλεις. Δημοσιογραφεί εδώ και 20 και πλέον χρόνια και στην οικογένεια του Gazzetta βρίσκεται από την πρώτη ημέρα. Από αυτήν εδώ τη φιλόξενη γωνιά θα συζητάμε κυρίως για Ολυμπιακό αλλά θα καταπιανόμαστε και με αρκετά ακόμα θέματα.