Τουρκία – Ολλανδία 4-2: Εκπληκτικό ποδαρικό με show Μπουράκ Γιλμάζ (vid)

Τουρκία – Ολλανδία 4-2: Εκπληκτικό ποδαρικό με show Μπουράκ Γιλμάζ (vid)

bet365

Στη βραδιά της καριέρας του, ο Μπουράκ Γιλμάζ έβαλε χατ τρικ, ο πορτιέρο Τσακίρ έπιασε πέναλτι στο 90'+4' και η Τουρκιά καθάρισε 4-2 την Ολλανδία στην πρεμιέρα των προκριματικών του Μουντιάλ.

Το πρώτο ματς απ' όλα σε αυτή τη νέα προκριματική σειρά για το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ. Και εάν αυτό είναι το ορεκτικό, τότε πραγματικά ήταν το πιο υπέροχο ποδοσφαιρικό ξεκίνημα. Σε μία σούπερ ματσάρα, η Τουρκία επικράτησε με το εμφατικό 4-2 της Ολλανδίας, η οποία είναι και το φαβορί στον 6ο όμιλο. Στο γήπεδο ωστόσο, ο Μπουράκ Γιλμάζ με το τρομερό χατ τρικ του και ο Τσακίρ με τις επεμβάσεις του στο φινάλε, καθάρισαν τους πολυδιαφημισμένους αντιπάλους τους.

Ο 36χρονος επιθετικός της Λιλ άνοιξε τον λογαριασμό του στο 15', έχοντας την τύχη μαζί του, καθώς η μπάλα άλλαξε πορεία στον Ντε Λιχτ. Ο ίδιος με πέναλτι έκανε το 2-0 (34'). Ο Ντε Λιχτ σημάδεψε το δοκάρι (45') και ακόμα φωνάζει, καθώς η μπάλα ίσως και να πε΄ρασε τη γραμμή. Αντί πάντως για το 2-1, ο Τσαλχάνογλου (46') με μακρινό σουτ έστειλε τους γηπεδούχους σε σκορ μεγάλης ασφάλειας.

Σε ένα λεπτό οι Οράνιε μπήκαν στο ματς με αδιανόητη ενέργεια του Κλάασεν (75') και χτύπημα από κοντά του Ντε Γιονγκ (75'). Ο Γιλμάζ όμως είχε άλλη άποψη για την εξέλιξη του αγώνα και το έκανε με απόλυτο στιλ και μία εκπληκτική απ' ευθείας φαουλάρα (81'), κλειδώνοντας το τρίποντο για τους Τούρκους. Στο φινάλε συνέβαλε σε αυτό και ο πορτιέρο της ομάδας, Τσακίρ, έχοντας δύο επεμβάσεις και την απόκρουση πέναλτι απέναντι από τον Ντεπάι (90'+4')

 

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ MUNDIAL Τελευταία Νέα