Ισπανία - Ελλάδα: «Ο Ενρίκε υπολογίζει την Εθνική και γι' αυτό θα βάλει τον κορμό του 6-0 επί της Γερμανίας»

Ισπανία - Ελλάδα: «Ο Ενρίκε υπολογίζει την Εθνική και γι' αυτό θα βάλει τον κορμό του 6-0 επί της Γερμανίας»

Βασίλης Τεμπέλης
Ισπανία - Ελλάδα: «Ο Ενρίκε υπολογίζει την Εθνική και γι' αυτό θα βάλει τον κορμό του 6-0 επί της Γερμανίας»

bet365

Οι ρεπόρτερ των AS και Marca, Χαβιέρ Ματαγιάνας και Μιγκέλ Άνχελ Λάρα, μιλούν στο Gazzetta.gr για τη μάχη της Ισπανίας με την Ελλάδα, τονίζουν ότι η «φούρια ρόχα» αντιμετωπίζει με σεβασμό το ματς και εκφράζουν την απορία τους γιατί δεν βρίσκονται στην αποστολή οι Σιόβας, Μανωλάς, Παπασταθόπουλος.

Η περιπέτεια της Εθνικής Ελλάδας στα προκριματικά του Μουντιάλ 2022 και το δρόμο για το Κατάρ ξεκινά από την Ανδαλουσία. Στο «Νουέβο Λος Κάρμενες» της Γρανάδα το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα αντιμετωπίσει το βράδυ της Πέμπτης (25/, 21:45) το αντίστοιχο της Ισπανίας για την 1η αγωνιστική του δευτέρου ομίλου (Σουηδία, Γεωργία και Κόσοβο οι άλλες ομάδες).

Την έκτη δηλαδή καλύτερη εθνική ομάδα (η Ελλάδα βρίσκεται στην 53η) στον κόσμο σύμφωνα με το Ranking της FIFA. Μία ομάδα που έχει να δεχθεί γκολ εντός έδρας δύο χρόνια από τότε δηλαδή που ο Νορβηγός Γιόσουα Κινγκ με εκτέλεση πέναλτι νίκησε τον Νταβίντ ντε Χέα το βράδυ της 23ης Μάρτη του 2019 στη νίκη της Ισπανίας με 2-1 στο «Μεστάγια» για τα προκριματικά του Euro (το οποίο θα διεξαχθεί το καλοκαίρι).

Έκτοτε η «φούρια ρόχα» - μεσολαβούσης της πανδημίας - έχει 7/7 νίκες με σκορ 30-0. Τρία γκολ στη Σουηδία, τέσσερα στα Νησιά Φερόε, επτά στη Μάλτα, πέντε στη Ρουμανία, τέσσερα στην Ουκρανία, ένα στην Ελβετία και έξι στη Γερμανία.

Πολλοί κάνουν λόγο για τη νέα «χρυσή γενιά» με «μαέστρο» τον Λουίς Ενρίκε. Μπορεί τα διαμάντια της να μην είναι τόσο φανταχτερά όσο του παρελθόντος (Τσάβι, Ινιέστα, Βίγια, Τόρες, Πικέ), αλλά έχουν όλο το μέλλον μπροστά τους (ο 18χρονος Πέδρι της Μπαρτσελόνα, o 20χρονος Ερίκ Γκαρθία της Μάντσεστερ Σίτι και... πιθανώς προσεχώς της Μπαρτσελόνα, o 20χρονος Μπρίαν Χιλ της Έιμπαρ, o 21χρονος Φεράν Τόρες της Μάντσεστερ Σίτι, o 24χρονος Ρόδρι της ίδιας ομάδας, όπως και ο 21χρονος Πέδρο Πόρο που αγωνίζεται δανεικός στη Σπόρτινγκ Λισαβόνας). Δεσπόζει φυσικά η παρουσία του «καπιτάν» Σέρχιο Ράμος, του Κόκε της Ατλέτικο, του Άλβαρο Μοράτα.

Αλήθεια πώς βλέπουν οι Ίβηρες το ματς αυτό κόντρα στην Ελλάδα; Ως ένα εύκολο τρίποντο, ως μία ευκαιρία για δοκιμές; Ή ως ένα βράδυ που ενδεχομένως να κρύβει παγίδες για τους γηπεδούχους; Το Gazzetta.gr απευθύνθηκε στους ρεπόρτερ της εθνικής Ισπανίας στις δύο μεγαλύτερες εφημερίδες της χώρας, τη Marca και την AS.

«Η Ισπανία σέβεται την Ελλάδα. Όσο κι αν είναι δύσκολο να προβλέψουμε την ενδεκάδα επί Λουίς Ενρίκε, όλα δείχνουν ότι θα έχει την ίδια με την εξάρα επί της Γερμανίας αν εξαιρέσουμε τους Σέρτζι Ρομπέρτο και Πάου Τόρες, οι οποίοι είναι τραυματίες και δεν κλήθηκαν. Και για να έχει την ίδια ενδεκάδα με το 6-0 επί της Γερμανίας, αυτό σημαίνει ότι έχει σεβασμό στην Εθνική σας και την υπολογίζει. Ίσως δώσει την ευκαιρία ανάλογα με την εξέλιξη του ματς στους νέους που κάλεσε να κάνουν ντεμπούτο, αλλά δεν θα αλλάξει κάτι στον κορμό», τονίζει ο Χαβιέρ Ματαγιάνας στη AS και συμπληρώνει ο Μιγκέλ Άνχελ Λάρα της Marca ότι τα ματς με την Ελλάδα δεν είναι ποτέ εύκολα για την Ισπανία.

«Κοιτάξτε με την Ελλάδα συμβαίνει ένα πράγμα. Πάντα τη θεωρούσαμε εύκολο αντίπαλο και πάντα υποφέρουμε. Είτε χάνουμε, είτε νικάμε πολύ δύσκολα. Βγάζω εκτός εξίσωσης το Euro 2004 που έγινε ό,τι έγινε. Μιλάμε και για τα υπόλοιπα ματς. Ο Λουίς Ενρίκε θεωρεί την Ελλάδα ως τον πιο δυνατό αντίπαλο του ομίλου και θα βάλει τη δυνατή του ενδεκάδα. Ίσως αφήσει τις δοκιμές και τις ευκαιρίες για τις αναμετρήσεις με Γεωργία και Κόσοβο».

Σύμφωνα με τον Λάρα ο Ουνάι Σιμόν θα υπεασπιστεί την εστία της Ισπανίας, ο Πέδρο Πόρο θα είναι στο δεξί αμυντικό άκρο (θα κάνει ντεμπούτο σε επίπεδο Ανδρών, καθώς ο Σέρτζι Ρομπέρτο είναι τραυματίας), ο Χοσέ Γκαγιά στο αριστερό, οι Σέρχιο Ράμος και Ίνιγο Μαρτίνεθ (παίρνει τη θέση του τραυματία Πάου Τόρες στο αρχικό σχήμα) ενδιάμεσά τους ως κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Όλα τα ίδια από τη μέση και μπροστά σε σχέση με το βράδυ της 17ης Νοεμβρίου. Τριάδα αποτελούμενη από τους Ρόδρι, Κόκε και Κανάλες στο κέντρο, Όλμο στα αριστερά, Φεράν Τόρες στα δεξιά και Μοράτα στην κορυφή. Ας πάμε και σε ατομικό επίπεδο! Σε ποιους Έλληνες δίνουν σημασία οι Ισπανοί; Υπάρχει κάποιος που φοβούνται κι αν ναι ποιος είναι;

Μπορεί ο Χαβιέρ Ματαγιάνας να ντριμπλάρει στην απάντηση λέγοντας «δεν υπάρχει κάποιος παίκτης του ρόστερ που να φοβάται η εθνική Ισπανίας γιατί με όλο το σεβασμό θεωρούμε ότι η εθνική μας είναι καλύτερη», αλλά ο Μιγκέλ Άνχελ Λάρα στέκεται από την πλευρά του στον Γιώργο Γιακουμάκη, ο οποίος σκοράρει κατά ριπάς στην Ολλανδία!

«Τις τελευταίες ημέρες μελετάμε το ρόστερ. Όλοι μιλούν για τον επιθετικό που παίζει στην Ολλανδία, τον Γιακουμάκη. Στις εφημερίδες έχουν γίνει αφιερώματα για τη σεζόν που κάνει και είναι λογικό κατά τη γνώμη μου. Φυσικά ξέρουμε τον Βλαχοδήμο που παίζει στην Μπενφίκα, αν και στα τελευταία ματς δεν είναι βασικός. Γενικά μάς προβληματίζει το γεγονός ότι ξέραμε την Ελλάδα ως μία αμυντική ομάδα και με τον Φαν Σιπ παίζει πιο επιθετικά», τονίζει ο ρεπόρτερ της Marca.

Αμφότεροι, ωστόσο, διατυπώνουν την ίδια ερώτηση στη συνομιλία που είχαμε. Γιατί δεν έχουν κληθεί στην Εθνική οι Δημήτρης Σιόβας, Σωκράτης Παπασταθόπουλος και Κώστας Μανωλάς;

«Απορούμε γιατί δεν παίζει ο Σιόβας, κυρίως όμως γιατί δεν παίζει ο Μανωλάς. Όλοι οι Έλληνες γνωρίζουν τον Μανωλά είναι ο πιο διάσημος Έλληνας παίκτης. Ειλιρκινά δεν μπορούμε να καταλάβουμε τι έχει γίνει, γιατί στην Ιταλία παίζει και είναι βασικός», τονίζει ο ρεπόρτερ της AS, Χαβιέρ Ματαγιάνας.

Στην απουσία του κεντρικού αμυντικού της Ουέσκα στέκεται και ο Μιγκέλ Άνχελ Λάρα της Marca: «Μάς προκαλεί εντύπωση ότι δεν είναι στην αποστολή ο Σιόβας. Αν δεν κάνω λάθος δεν παίζουν πολλοί Έλληνες σε πρωταθλήματα όπως της Ισπανίας, της Αγγλίας, της Ιταλίας ή της Γερμανίας. Το βλέπω πολύ περίεργο».

Πολλοί μιλούν για τη νέα μεγάλη γενιά/φουρνιά της εθνικής Ισπανίας. Αυτήν που μπορεί να επαναφέρει τη «φούρια ρόχα» στην κατάκτηση ενός τίτλου. Γιατί όχι και του Μουντιάλ του Κατάρ τον Δεκέμβριο του 2022. Τι γνώμη έχουν οι Ισπανοί για την εθνική τους;

«Δεν θέλω να λέω μεγάλα λόγια. Είναι δύσκολο μία φουρνιά να ταιριάξει ακόμη κι αν τα μέλη της έχουν εξαιρετικοί παίκτες. Το είπαμε για την επόμενη γενιά του Ίσκο, του Πέδρο, του Σίλβα και διαψευστήκαμε. Είναι αλήθεια ότι από το Μουντιάλ της Ρωσίας έχουν αλλάξει πρόσωπα. Έχουν μείνει λίγοι. Ο Ντε Χέα, ο Ράμος, ο Μπουσκέτς, ο Άλμπα και ο Μοράτα», τονίζει ο Μιγκέλ Άνχελ Λάρα, με τον Χαβιέρ Ματαγιάνας να στέκεται στην παρουσία του Λουίς Ενρίκε.

«Το κλίμα έχει φτιάξει ξανά επί Λουίς Ενρίκε. Ίσως να μην έχει φτάσει ακόμη στο σημείο που το είχε φτάσει ο Αραγονές, αλλά βαδίζουμε σε καλό δρόμο. Η φουρνιά αυτή έχει κάτι το διαφορετικό. Το βλέπουν και οι Ισπανοί. Ο Πέδρι, ο Ρόδρι, ο Φεράν Τόρες όλοι τους θα είναι πιο ώριμοι σε ενάμιση χρόνο από τώρα».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ MUNDIAL Τελευταία Νέα