Εθνική: Ο Φαν'τ Σχιπ πήρε αποστάσεις από την ΕΠΟ, δείχνοντας ότι θέλει τους Σωκράτη και Μανωλά

Δημήτρης Τομαράς
Εθνική: Ο Φαν'τ Σχιπ πήρε αποστάσεις από την ΕΠΟ, δείχνοντας ότι θέλει τους Σωκράτη και Μανωλά

bet365

Ο Ολλανδός τεχνικός με τη δήλωσή του ανέδειξε το πόσο ήθελε την επάνοδο των δύο μπακ στις τάξεις της Εθνικής αλλά και τη διάθεσή του να τους περιμένει σε αντίθεση με τη στάση της ΕΠΟ στο θέμα.
Όλα πάνε πίσω σε εκείνο το παιχνίδι με το Λιχτενστάιν. Εκείνο το 1-1 της Εθνικής μας μετά το οποίο οι διαρροές της ΕΠΟ στρεφόταν κατά των δύο μπακ, του Σωκράτη Παπασταθόπουλου και του Μανωλά. Μόνο που τώρα τα δεδομένα άλλαξαν.
Πέρασε πάνω από ένας χρόνος για να γίνει μία προσέγγιση προς την πλευρά των δύο στόπερ προκειμένου να γυρίσουν στην Εθνική μας. Ένα διάστημα κατά το οποίο οι δύο παίκτες φάνηκε τα περισσότερα παράπονά τους να τα έχουν από τους χειρισμούς και τη στάση της ΕΠΟ.
Ο Φαν'τ Σχιπ βλέποντας τον συντελεστή δυσκολίας των επερχόμενων προκριματικών του Μουντιάλ έκανε την κίνησή του για να γυρίσουν οι δύο παίκτες στην Ελλάδα. Σε αυτή τη φάση όπως είδαμε όλοι μας από τις κλήσεις στα προκριματικά του Μουντιάλ αυτό δεν θα συμβεί. Ωστόσο πέραν αυτής της εξέλιξης οι δηλώσεις του Ολλανδού προπονητή έδειξαν και κάτι άλλο.
Το στοιχείο της αποστασιοποίησής του από την τότε αλλά και μετέπειτα στάση της ΕΠΟ και τους χειρισμούς της σε αυτό το θέμα. Ο Τζον Φαν'τ Σχιπ ουσιαστικά τόνισε δημόσια το πόσο σέβεται και εκτιμά τους δύο μπακ και ότι θα τους περιμένει.
Τι επισήμανε ο Ολλανδός στο site της ΕΠΟ; Να το αναφέρουμε ξανά: «Στο διάστημα του σχεδιασμού της ομάδας επικοινώνησα με τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο και τον Κώστα Μανωλά. Τους γνωστοποίησα ότι βρισκόμαστε πλέον στην κύρια φάση του 'πλάνου Κατάρ' κι έχοντας ολοκληρώσει τον σχεδιασμό, τις δοκιμές του ρόστερ και την προετοιμασία της ομάδας μας στο κομμάτι της αγωνιστικής φιλοσοφίας, προφανώς και τους υπολογίζουμε στα πλάνα μας. Είναι γνωστό άλλωστε ότι έχουν τον σεβασμό όλων, ουδέποτε 'έκλεισε η πόρτα' της ομάδας για εκείνους, πολύ περισσότερο ουδείς αμφισβήτησε την αγωνιστική αξία και την ικανότητα προσφοράς τους στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα.
Θεωρώ ότι στο μακρύ δρόμο των προκριματικών του Μουντιάλ θα νιώσουν έτοιμοι για να ενταχθούν στο σύνολό μας». Ο Φαν'τ Σχιπ έχει δίκιο όταν λέει ότι δεν έκλεισε ποτέ την πόρτα της Εθνικής για τον Σωκράτη και τον Μανωλά. Άλλο είναι το εάν χειρίστηκε σωστά ή όχι τις υποθέσεις τους και άλλο το να ήθελε να τους θέσει εκτός γενικότερα (που δεν το ήθελε). Στις τοποθετήσεις του ουδέποτε ανέφερε κάτι τέτοιο. Ωστόσο αυτή η τοποθέτηση είναι καθαρά προσωπική και δεν αφορά γενικότερα την ΕΠΟ. Ποια θα είναι η συνέχεια; Οι πληροφορίες αναφέρουν πως εάν οι προσεχείς προσεγγίσεις γίνουν με διαφορετικό τρόπο προς τους δύο παίκτες πιθανώς τα δεδομένα να αλλάξουν. Εξάλλου το τελευταίο σκέλος της δήλωσής του δείχνει σαν να περιμένει κάτι θετικό για το come back των δύο στόπερ.

Δείτε ξανά πιο κάτω το πρόγραμμα της Εθνικής μας για τα προκριματικά του Μουντιάλ:

Αναλυτικά, όλοι οι αγώνες του Group B.
25 Μαρτίου
Ισπανία-Ελλάδα (21:45)
Σουηδία-Γεωργία
28 Μαρτίου
Γεωργία-Ισπανία
Κόσοβο-Σουηδία
31 Μαρτίου
Ελλάδα-Γεωργία (21:45)
Ισπανία-Κόσοβο
2 Σεπτεμβρίου
Γεωργία-Κόσοβο
Σουηδία-Ισπανία
5 Σεπτεμβρίου
Κόσοβο-Ελλάδα (21:45)
Ισπανία-Γεωργία
8 Σεπτεμβρίου
Ελλάδα-Σουηδία (21:45)
Κόσοβο-Ισπανία
9 Οκτωβρίου
Γεωργία-Ελλάδα (19:00)
Σουηδία-Κόσοβο
12 Οκτωβρίου
Κόσοβο-Γεωργία
Σουηδία-Ελλάδα (21:45)
11 Νοεμβρίου
Γεωργία-Σουηδία
Ελλάδα-Ισπανία (21:45)
14 Νοεμβρίου
Ελλάδα-Κόσοβο (21:45)
Ισπανία-Σουηδία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ MUNDIAL Τελευταία Νέα