Μουντιάλ 2022: Τρεις νορβηγικές ομάδες καλούν την ομοσπονδία σε μποϊκοτάζ

Gazzetta team
Μουντιάλ 2022: Τρεις νορβηγικές ομάδες καλούν την ομοσπονδία σε μποϊκοτάζ

bet365

Οι Τρόμσο, Στρομγκόντσετ και Βίκινγκ ζήτησαν από τη νορβηγική ποδοσφαιρική ομοσπονδία να μποϊκοτάρει το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ λόγω των θανάτων εργαζομένων. Αντίθετη η Ρόσενμποργκ και Δ.Σ στις 14 Μαρτίου.

Το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του Guardian για τους 6.500 νεκρούς μετανάστες στα έργα για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022 που θα διεξαχθεί στο Κατάρ έφερε αντιδράσεις στη Νορβηγία. Τρεις ομάδες (Τρόμσο, Στρομγκόντσετ και Βίγινγκ) ζήτησαν από την ομοσπονδία της χώρας να μποϊκοτάρει το Μουντιάλ που θα διοργανώσει η αραβική χώρα.

Η παραδοσιακή δύναμη της χώρας, Ρόσενμποργκ, ωστόσο εμφανίζεται αντίθετη σε αυτό το ενδεχόμενο και σκοπεύει να θέσει βέτο. Η ομοσπονδία συγκάλεσε Δ.Σ για τις 14 Μαρτίου προκειμένου να καθορίσει τη στάση της. Η κατάσταση σίγουρα δεν είναι απλή. Σε περίπτωση που υιοθετηθεί το μποϊκοτάζ τότε η εθνική Νορβηγίας θα αποκλειστεί αυτόματα και από το επόμενο (2026). Η απειλή της τιμωρίας αναγκάζει αρκετές ομάδες να κάνουν δεύτερες σκέψεις.

Η Νορβηγία βρίσκεται στον έβδομο όμιλο των προκριματικών μαζί με τις Ολλανδία, Τουρκία, Μαυροβούνιο, Λετονία και Γιβραλτάρ.

Μάθε πού θα δεις ζωντανά όλους τους αγώνες σήμερα μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ MUNDIAL Τελευταία Νέα