Οι ομάδες που θα βλέπουμε τη νέα σεζόν τους 13 "ασημένιους" Ολυμπιονίκες του Τόκιο

Αντώνης Πατσούρας
Οι ομάδες που θα βλέπουμε τη νέα σεζόν τους 13 "ασημένιους" Ολυμπιονίκες του Τόκιο

bet365

Την αγωνιστική περίοδο 2021-22 θα δούμε τους "ασημένιους" Ολυμπιονίκες του Τόκιο να παίζουν πόλο σε Ελλάδα, Σερβία και Κροατία.

Την 8η Αυγούστου 2021 η εθνική ομάδα πόλο ανδρών της Ελλάδας ανέβαινε στο 2ο σκαλί του βάθρου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Αυτό ήταν το πρώτο μετάλλιο στην 16η συμμετοχή της ομάδας σε Ολυμπιακούς Αγώνες και τα παιδιά του Θόδωρου Βλάχου έγραψαν ιστορία.

Ήταν μια ομάδα που συνδύαζε εμπειρία και νιάτα και πάνω απ' όλα όλοι τους "διψούσαν" να φτάσουν εκεί που δεν έφτασε καμία άλλη ομάδα από το 1920 έως το 2016. Στο Ολυμπιακό βάθρο.

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες τελείωσαν και ήδη οι 13 πολίστες έχουν ξεκινήσει προετοιμασία με τους συλλόγους τους. Οι περισσότεροι στην Ελλάδα, άλλοι στην Κροατία και ένας στην Σερβία.

Ας δούμε που θα παίζουν οι 13 "ασημένιοι" Ολυμπιονίκες του 2021.

Γιάννης Φουντούλης (Ολυμπιακός)

Ο αρχηγός της εθνικής ομάδας μετά από 2 χρόνια στην Φερεντσβάρος και στην Ουγγαρία με την οποία έφτασε το 2021 στον τελικό του Champions League επέστρεψε στον Ολυμπιακό.

Ο Γιάννης Φουντούλης ήταν στην ομάδα του 2018 που κατέκτησε το Champions League και επέστρεψε για να διεκδικήσει με τους Πειραιώτες ξανά τον μεγάλο τίτλο.

Άγγελος Βλαχόπουλος (Μπέογκραντ)

Ο Άγγελος Βλαχόπουλος έχει φύγει εδώ και χρόνια από την Ελλάδα. Τελευταία του ομάδα εντός των συνόρων ήταν ο Ολυμπιακός (2016) και έκτοτε αγωνίστηκε στην Ουγγαρία και την Ιταλία.

Το 2021 κατέκτησε με την Μπρέσια το πρωτάθλημα Ιταλίας. Συμφώνησε προφορικά για να επιστρέψει στον Ολυμπιακό αλλά "έσκασε" μια εξωπραγματική πρόταση από την Νόβι Μπέογκραντ και υπέγραψε στην ομάδα του Βελιγραδίου για 4 χρόνια.

Οι Σέρβοι που θα διοργανώσουν και το Final-8 του Champions League στο Βελιγράδι είναι από τα φαβορί για την κατάκτηση του.

Ντίνος Γενηδουνιάς (Ολυμπιακός)

Πριν ταξιδέψει στο Τόκιο ο πρώτος σκόρερ της Ελλάδος στους Ολυμπιακούς Αγώνες, ο Ντίνος Γενηδουνιάς, ανανέωσε τη συνεργασία του με τον Ολυμπιακό.

Ήταν ο MVP της περσινής χρονιάς στην Ελλάδα και θα παραμείνει και τα επόμενα χρόνια στην ομάδα του Πειραιά παρά το ενδιαφέρον από κλαμπ του εξωτερικού.

Ο Ολυμπιακός άλλωστε έχει χτίσει μια ομάδα με 9 παίκτες που έχουν Ολυμπιακό μετάλλιο και είναι από τα φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος Ευρώπης.

Χριστόδουλος Κολόμβος (Ολυμπιακός)

Ο Κολόμβος ξεκίνησε από την Πάτρα (ΝΟΠ), μετακόμισε στον Πειραιά για λογαριασμό του Ολυμπιακού αλλά τα τελευταία χρόνια ήταν στην Κωνσταντινούπολη.

Ο διεθνής φουναριστός έπαιζε με επιτυχία στην ΕΝΚΑ αλλά το καλοκαίρι του 2021 αποφάσισε να επιστρέψει στην Ελλάδα και να παίξει ξανά στους πρωταθλητές.

Κώστας Μουρίκης (Ολυμπιακός)

Ο αρχηγός του Ολυμπιακού συμφώνησε να παραμείνει και τα επόμενα χρόνια στην ομάδα του Πειραιά.

Έχει κλείσει πλέον δεκαετία στον Ολυμπιακό, έφτασε ως μεταγραφή από τον Πανιώνιο, και μαζί με τον Χριστόδουλο Κολόμβο θα συνθέσουν ένα από τα καλύτερα δίδυμα φουνταριστών στην Ευρώπη.

Μάνος Ζερδεβάς (Ολυμπιακός)

Ο Ολυμπιακός πριν από λίγα χρόνια πήγε στα δικαστήρια για να πάρει τον Μάνο Ζερδεβά (ανήκε στη Βουλιαγμένη) και επένδυσε πολλά τότε στον νεαρό τερματοφύλακα.

Ο Μάνος πραγματοποίησε εξαιρετικές εμφανίσεις στους Ολυμπιακούς Αγώνες αλλά πριν ταξιδέψει στο Τόκιο είχε ανανεώσει στον Ολυμπιακό.

Μαζί του στο Νο1 θα είναι φέτος και ο πρωταθλητής Ευρώπης του 2016 και του 2021 ο Κροάτης Μάρκο Μπίγιατς.

Δημήτρης Σκουμπάκης (Βουλιαγμένη)

Μετά από τρία χρόνια στον Ολυμπιακό ο Δημήτρης Σκουμπάκης αποφάσισε ν' αλλάξει ομάδα. Επέλεξε να παίξει στον Ναυτικό Όμιλο Βουλιαγμένης και υπέγραψε διετές συμβόλαιο.

Ο διεθνής αμυντικός αναμένεται να είναι το "βαρόμετρο" της ομάδας του Χρβόγιε Κόλιανιν για την νέα αγωνιστική περίοδο.

Κώστας Γκιουβέτσης (Βουλιαγμένη)

Το πιο νέο μέλος της Ολυμπιακής ομάδας του Τόκιο με σημαντική όμως παρουσία στο τουρνουά.

Ο Χιώτης περιφερειακός επέλεξε πριν από λίγα χρόνια ως νέο σταθμό της καριέρας του και θα συνεχίσει να είναι κάτοικος Λαιμού και την επόμενη σεζόν.

Στέλιος Αργυρόπουλος (Γιουγκ)

Στην Κροατική Γιουγκ μια από τις σπουδαιότερες ομάδες πόλο στην Ευρώπη θα συνεχίσει την καριέρα του ο Στέλιος Αργυρόπουλος.

Ο διεθνής αμυντικός-περιφερειακός αποφάσισε να μην συνεχίσει στον Ολυμπιακό, με τον οποίο κατάκτησε το Champions League το 2018, και υπέγραψε στην ομάδα της Κροατίας η οποία θα είναι ιδιαίτερη ενισχυσμένη με στόχο να επιστρέψει στην κορυφή του πρωταθλήματος της χώρας της αλλά και να φτάσει ψηλά στην Ευρώπη.

Στο Ντουμπράβνικ θα συναντήσει τον παλιό του συμπαίκτη στον Ολυμπιακό τον Μάρο Γιόκοβιτς αλλά και τους Έλληνες Παπαναστασίου και Κάκκαρη.

Αλέξανδρος Παπαναστασίου (Γιουγκ)

Συνεχίζει στη Γιουγκ και τη νέα αγωνιστική περίοδο ο Αλέξανδρος Παπαναστασίου.

Ο διεθνής περιφερειακός είναι στην ομάδα της Κροατίας από το 2018 και παρά τις επαφές με τον Ολυμπιακό δεν έχει επιστρέψει στην Ελλάδα.

Φέτος η Γιουγκ θα έχει 3 Έλληνες που είναι ο Παπαναστασίου, ο Αργυρόπουλος και ο Κάκκαρης.

Μάριος Καπότσης (Βουλιαγμένη)

Επέστρεψε στη Βουλιαγμένη ο Μάριος Καπότσης.

Ο διεθνής περιφερειακός που κατέκτησε το 2021 το πρωτάθλημα με τον Ολυμπιακό δεν συνεχίζει στον Πειραιά και γύρισε στο Λαιμό.

Στο μεσοδιάστημα θυμίζουμε είχε παίξει με επιτυχία και στη Στεάουα Βουκουρεστίου.

Γιώργος Δερβίσης (Ολυμπιακός)

Είναι το 6ο μέλος της "ασημένιας" ομάδας του Τόκιο που θα παίξει στον Ολυμπιακό της περιόδου 2021-22.

Μετά από ένα πέρασμα από την Ποζίλιπο ο διεθνής αμυντικός είναι βασικό στέλεχος τα τελευταία χρόνια της ομάδας του Πειραιά την οποία βοηθάει και στο σκοράρισμα.

Κώστας Γαλανίδης (Υδραϊκός)

Ο έτερος τερματοφύλακας της Ελλάδος. Έπαιξε μόνο στο παιχνίδι με την Νότια Αφρική αλλά έγραψε ιστορία μαζί με τους συμπαίκτες του στο Τόκιο.

Την περασμένη σεζόν ήταν μέλος του Απόλλων Σμύρνης αλλά δέχτηκε δελεαστική πρόταση και επέστρεψε στον Υδραϊκό.

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ Τελευταία Νέα