«Ναυμαχία» Ελλάδας-Ουγγαρίας για μια θέση στον τελικό στο Τόκιο (vids)

«Ναυμαχία» Ελλάδας-Ουγγαρίας για μια θέση στον τελικό στο Τόκιο (vids)

bet365

Η Ελλάδα αντιμετωπίζει την Παρασκευή (09:30, ΕΡΤ 1) την Ουγγαρία στον ημιτελικό των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο και με νίκη εξασφαλίζει μετάλλιο και την είσοδο της στον τελικό.

Για 2η φορά στην ιστορία της σε Ολυμπιακούς Αγώνες η εθνική ομάδα πόλο της Ελλάδος είναι μια νίκη μακριά από τον τελικό!

Η Ελλάδα αντιμετωπίζει την Παρασκευή (09:30, ΕΡΤ-1) την Ουγγαρία στον 1ο ημιτελικό του Ολυμπιακού τουρνουά πόλο του Τόκιο και εάν πάρει το ροζ φύλλο αγώνα θα είναι παρούσα στον τελικό της Κυριακής (10:30) για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Η ομάδα του Θόδωρου Βλάχου επικράτησε με 10-9 της Ουγγαρίας στην πρεμιέρα του Α' ομίλου στο Τόκιο αλλά το παιχνίδι της Παρασκευής κρίνει μετάλλιο και θα είναι σίγουρα πιο δύσκολο για τις δυο ομάδες.

Η Ουγγαρία έδειξε πολύ καλή εικόνα με την Κροατία και είχε τους βασικούς σουτέρ της σε μεγάλη ημέρα.

Είναι ομάδα που θα στηριχτεί στα δυνατά σουτ από την περιφέρεια, στον καλό ποσοστό στον παραπάνω, στην κόντρα και η Ελλάδα θα πρέπει να τις κόψει τον... βήχα από την αρχή.

Η Ελλάδα με καλή άμυνα και ειδικά στον λιγότερο θα μπορέσει να πάρει αυτό που ψάχνει το ελληνικό πόλο σε 16 παρουσίες του σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

Η 4η θέση της Αθήνας (2004) είναι η καλύτερη επίδοση της ανδρών σε Ολυμπιακούς Αγώνες και η ομάδα του Γιάννη Φουντούλη την ισοφάρισε και είναι έτοιμη να την ξεπεράσει.

Στον άλλο ημιτελικό (13:50) θα παίξει η Ισπανία και η Σερβία. Οι νικήτριες των δυο ημιτελικών θα συναντηθούν στον τελικό της Κυριακής (10:30) και οι ηττημένες στον μικρό τελικο (07:40).

Μια νίκη σε ημιτελικούς

Σε διοργανώσεις παγκοσμίου επιπέδου η Ελλάδα έχει μόλις μια νίκη σε ημιτελικό και αυτή ήταν με την Ουγγαρία το 1997 στην Αθήνα.

Οι δυο ομάδες έπαιξαν στον ημιτελικό του FINA Cup και η Ελλάδα είχε επικρατήσει της ομάδας του αείμνηστου Τίμπορ Μπένετεκ με 8-4. Τότε στην Ελλάδα έπαιζε ο αρχηγός αποστολής στο Τόκιο, Γιώργος Αφρουδάκης.

Στους Ολυμπιακούς Αγώνες έχουμε μόνο έναν ημιτελικό και την ήττα με 7-3 από την Σερβία στην Αθήνα το 2004. Με την Ουγγαρία έχει ακόμη 3 χαμένους ημιτελικούς η Ελλάδα.

Το 2003 στη Βαρκελώνη και στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα θα ηττηθεί με 8-9 ενώ το 2005 στο Μόντρεαλ με 7-6 για την ίδια διοργάνωση. Ακόμη το 2017 στη Βουδαπέστη έχασε με 7-5 στον ημιτελικό του Παγκοσμίου πρωταθλήματος.

Με την Ουγγαρία έχει 1 νίκη και 4 ήττες σε ημιτελικούς σε παγκόσμιες διοργανώσεις ενώ συνολικά έχει 9 ήττες και 1 νίκη.

Πρώτη νίκη στο Τόκιο

Την Ουγγαρία η Ελλάδα την κέρδισε για πρώτη φορά στην ιστορία της σε Ολυμπιακούς Αγώνες το 2021 στο Τόκιο με 10-9. Έχει ακόμη μια ισοπαλία (8-8) στο Ρίο το 2016 ενώ μετράει και 8 ήττες.

Αυτό θα είναι το 11ο παιχνίδι τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Η Ουγγαρία έχει 9 χρυσά σε Ολυμπιακούς Αγώνες εκ των οποίων τα 3 σερί (2000-2008) ενώ από το 2008 έχει να βρεθεί σε ημιτελικό σε Ολυμπιακούς.

Η Ελλάδα επιστρέφει σε ημιτελικό μετά από 17 χρόνια.


Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ Τελευταία Νέα