Πάτερος: Ανέβασε και θα οδηγήσει τον Ολυμπιακό Αλίμου στην Α1 γυναικών

Newsroom
Πάτερος: Ανέβασε και θα οδηγήσει τον Ολυμπιακό Αλίμου στην Α1 γυναικών

bet365

Ο Βαγγέλης Πάτερος και ο Ολυμπιακός Αλίμου θα συνεχίσουν την κοινή τους πορεία στην Α1 κατηγορία υδατοσφαίρισης γυναικών.

Ο Βαγγέλης Πάτερος μετά από 11 χρόνια επιστρέφει στην κορυφαία εθνική κατηγορία υδατοσφαίρισης και η ομάδα υδατοσφαίρισης γυναικών του Ολυμπιακού Αλίμου στην παρθενική της παρουσία στην Α1 θα έχει στην άκρη του πάγκου τον προπονητή που την έκανε πρωταθλήτρια στην Α2.

Ο Όμιλος του Αλίμου και το γυναικείο τμήμα υδατοσφαίρισης ανακοίνωσε την ανανέωση της συνεργασίας με τον καταξιωμένο προπονητή.

Ο Βαγγέλης Πάτερος θα καθοδηγήσει τη γυναικεία ομάδα του Αλίμου, στην πρώτη και ιστορική της συμμετοχή στην Α1 κατηγορία την αγωνιστική περίοδο 2022-2023, ύστερα από την άνοδο και την κατάκτηση του τίτλου στην Α2 γυναικών πριν από λίγες ημέρες.

Από το 1989, ο Βαγγέλης Πάτερος, έχει προπονήσει πολλές ανδρικές, γυναικείες, εφηβικές και παιδικές ομάδες (Ολυμπιακός Πειραιώς, Παναθηναϊκός, ΑΝΟ Γλυφάδας, Νηρέας Χαλανδρίου, Εστί Σμύρνης και Ουτρέχτη Ολλανδίας). Ως προπονητής, έχει κατακτήσει 7 πρωταθλήματα και 6 Κύπελλα Ελλάδας, 5 πρωταθλήματα Τουρκίας και ένα πρωτάθλημα Ολλανδίας, ενώ οι ομάδες του υπήρξαν πάντοτε ανταγωνιστικές σε εγχώριο και ευρωπαϊκό επίπεδο.

Ως αθλητής είχε εξίσου επιτυχημένη πορεία σε συλλογικό επίπεδο, αλλά και σε Εθνικό, όντας βασικό μέλος και αρχηγός της Εθνικής Ανδρών και Ολυμπιονίκης (Σεούλ 1988, Βαρκελώνη 1992).


Πάτερος: «Έχουμε μεγαλύτερα όνειρα από την παραμονή»

Αμέσως μετά την ανανέωση της συνεργασίας του, ο Βαγγέλης Πάτερος, προχώρησε σε δηλώσεις στο oly-alimou.org:

«Θα ήθελα πρωτίστως να ευχαριστήσω τον Άλιμο και τη διοίκηση του Ομίλου για το γεγονός ότι ύστερα από αρκετά χρόνια επέστρεψα στην Ελλάδα. Επίσης, τις αθλήτριές μας που πλαισίωσαν μια ομάδα της Α2 κατηγορίας, παρότι όλες τους θα μπορούσαν να σταθούν με ευκολία στην Α1. Πίστεψαν στο όνειρο και τον στόχο αυτού του συλλόγου.

ΠΑΤΕΡΟΣ

Βέβαια, αυτό ξεκίνησε νωρίτερα, από ορισμένα κορίτσια που ήρθαν από τον Αρίωνα Γλυφάδας και αγωνίστηκαν στην περυσινή Α2 με προπονήτρια την Ιφιγένεια Μαραγκού. Με αυτά τα κορίτσια μείναμε στην Α2 και έτσι φέτος μπορέσαμε και πετύχαμε την άνοδο στην πρώτη κατηγορία.

Η αγωνιστική περίοδος που ολοκληρώθηκε λίγες ημέρες πριν, κύλησε αρκετά καλά για εμάς, σίγουρα πιστεύαμε ότι ο στόχος της ανόδου και της κατάκτησης του πρωταθλήματος ήταν εφικτός και τον πετύχαμε. Συγχαρητήρια σε όλα τα κορίτσια.

Η νέα χρονιά αποτελεί μια καινούργια περιπέτεια και πρόκληση, η ομάδα έχει υψηλούς στόχους, κινείται μεθοδικά για τη στελέχωσή της και περισσότερα θα μάθετε στη συνέχεια. Οι στόχοι είναι υψηλοί και δεν θα πω ότι στόχος για του χρόνου είναι η παραμονή, γιατί έχουμε μεγαλύτερα όνειρα από αυτό, δεν θέλω να φανώ υπερόπτης, αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα.

Για εμένα ήταν μια δύσκολη χρονιά, έλειπα αρκετά χρόνια και είχα ξεχάσει την ελληνική πραγματικότητα, οπότε εάν στενοχώρησα κάποιους ζητώ συγγνώμη και εάν δεν στενοχώρησα είμαι ευτυχής. Η δουλειά μου είναι να είμαι προπονητής, άρα και δίκαιος. Πιστεύω ότι τα κορίτσια το ευχαριστήθηκαν και συνεχίζουμε για το επόμενο βήμα μαζί με τον Άλιμο, τους συνεργάτες μου, τη διοίκηση και τις αθλήτριες και θα δούμε πόσο ψηλότερα μπορούμε να φθάσουμε».


 

Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ Τελευταία Νέα