Τζωρτζάτος στο Gazzetta: «Όσο βγαίνει ο ενθουσιασμός κάνουμε υπερβάσεις, είμαστε στο Έβερεστ του ευρωπαϊκού πόλο»

Ο Τζωρτζάτος στο Gazzetta

bet365

Ο Παναγιώτης Τζωρτζάτος μιλά στο Gazzetta για την μεγάλη πρόκριση της Βουλιαγμένης στα ημιτελικά του Final 8 του Champions League και τονίζει το στοιχείο του ενθουσιασμού που έφτασε την ομάδα μέχρι εδώ. Αποστολή στο Βελιγράδι: Σταυρούλα Μουστακάτου

Δύο γροθιές υψωμένες έξω από το νερό, φωνές χαράς και χειροκροτήματα από την εξέδρα. Αυτή ήταν η εικόνα που απαθανάτιζε κάθε φακός που βρέθηκε το βράδυ της Τετάρτης (31/05) στην Sportski Centar 11. April μετά το τέλος της αναμέτρησης της Βουλιαγμένης με την Μπρέσια.

Οι «μπέμπηδες» δεν άφησαν καμία ευκαιρία να πάει χαμένη, εκμεταλλεύτηκαν κάθε λάθος από τον αντίπαλό τους και επιβλήθηκαν των Ιταλών παίρνοντας ένα ολόχρυσο εισιτήριο ημιτελικού για πρώτη φορά στην ιστορία τους. Ο Παναγιώτης Τζωρτζάτος συνέβαλε με την παρουσία του στο τέρμα, έχοντας -ιδιαίτερα στην πολύ καλή αρχή- εμποδίσει κάθε δίοδο για τους αντιπάλους του.

Ο Τζωρτζάτος συγκινημένος και ταυτόχρονα δίχως να αποχωρίζεται το χαμόγελό του, στέκεται μπροστά στο μικρόφωνο του Gazzetta και αναλύει τη δική του οπτική για το... θαύμα της Βουλιαγμένης.

«Είχαμε πει ότι η αρχή είναι πολύ σημαντική, καθώς σε όλη την πορεία σε αυτή τη διοργάνωση όταν ξεκινούσαμε καλά το παιχνίδι το κυνηγούσαμε, ήμασταν "ζωντανοί'' σε αυτό ή το κερδίζαμε τις περισσότερες φορές. Οπότε ήταν πολύ σημαντικό. Από τα πρώτα λεπτά πήγαμε μπροστά στο σκορ, δεν ισοφαριστήκαμε σχεδόν ποτέ... Αν και χάσαμε νομίζω τη συγκέντρωσή μας για ένα διάστημα και ήμασταν λίγο νοθροί στο τρίτο οκτάλεπτο. Ευτυχώς δεν το πληρώσαμε! Η άμυνα κράτησε σε εκείνο το σημείο».

Και εσύ (σ.σ λόγω της αντίδρασης που είχε στη δική του εστία)... «Σε ευχαριστώ, αλλά με βοήθησαν πάρα πολύ και τα μπλοκ. Ήταν πολύ μεγάλη προσπάθεια συνολικά. Στο τέταρτο ξαναβρήκαμε τον ρυθμό μας, δεν θα αφήναμε αυτό το ματς το χαθεί έτσι. Δώσαμε το 120% μας. Αν παίξουμε 10 φορές με αυτή την ομάδα δεν ξέρω αν θα την καρδίσουμε και δεύτερη φορά, αλλά μία μπορούσαμε. Το κάναμε τώρα, αυτό μετράει και είμαστε στα ημιτελικά».

Ο Τζωρτζάτος αποτελεί από τους πιο έμπειρους της ομάδας που έφτασε στην ιστορική πρόκριση. Εντούτοις, στο σύνολο του Βουγιασίνοβιτς υπάρχει αρκετό... νέο αίμα, πάνω στο οποίο είναι "χτισμένο". Είναι κάτι που λειτούργησε θετικά για να έρθει ένα σκαλοπάτι ψηλότερα η Βουλιαγμένη;

Ο ίδιος απαντά πως «Σίγουρα μας βοήθησε ο ενθουσιασμός που είχαμε, τον διατηρούμε από την αρχή της χρονιάς. Θεωρούσαμε επιτυχία το ότι μπήκαμε στους ομίλους και τελικά βήμα βήμα φτάσαμε εδώ και κάναμε μία τεράστια πρόκριση για εμάς. Κάτι που δεν έχει ξαναγίνει στην ιστορία του ΝΟΒ, κάτι πολύ μεγάλο. Όσο βγαίνει αυτός ο ενθουσιασμός έχουμε υπερβάσεις. Όσο αντέξουμε...».

Ενώ τέλος, ο διεθνής τερματοφύλακας των «μπέμπηδων» αναφέρθηκε στη συνέχεια που έχει μπροστά της η Βουλιαγμένη. «Τώρα τα πράγματα γίνονται ακόμη πιο δύσκολα, έχουμε φτάσει στο Έβερεστ του ευρωπαϊκού πόλο και θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να ανεβάσουμε τον ΝΟΒ λίγο πιο πάνω».

 

Τελευταία Νέα