Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Πόλο: Η Βραζιλία δεν θα πάει στη Φουκουόκα, η υποψήφια νέα αντίπαλος της εθνικής γυναικών

Δημήτρης Ντζάνης
H Βραζιλία δεν θα είναι αντίπαλος της εθνικής πόλο γυναικών στο παγκόσμιο πρωτάθλημα.

bet365

Η Βραζιλία δεν θα στείλει τις ομάδες υδατοσφαίρισης ανδρών και γυναικών στο γυναικών στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Φουκουόκα και αυτόματα μένει κενή μία θέση στον Γ΄ όμιλο των γυναικών, όπου βρίσκεται και η Ελλάδα.

Μία ημέρα μετά την κλήρωση των ομίλων του παγκοσμίου πρωταθλήματος υδατοσφαίρισης ανδρών-γυναικών της Φουκουόκα (14-29 Ιουλίου), που διεξήχθη στην Αθήνα, έγινε γνωστό πως η Βραζιλία δεν θα στείλει στη διοργάνωση τις ομάδες υδατοσφαίρισης τόσο στους άνδρες, όσο και στις γυναίκες.

Η Βραζιλία πήρε κανονικά μέρος στην κλήρωση, στους άνδρες βρέθηκε στον Γ' Όμιλο με Κροατία, Ουγγαρία και Ιαπωνία και στις γυναίκες επίσης στον 3ο Όμιλο μαζί με την Ελλάδα, την Ιταλία και τη Νότια Αφρική.

Η Βραζιλία πήρε την πρόκριση για τη Φουκουόκα από το Παναμερικανικό Πρωτάθλημα που διοργάνωσε πριν από λίγες ημέρες. Όμως η Συνομοσπονδία Υγρού Στίβου της χώρας ανακοίνωσε πως το ταξίδι τον Ιούλιο στην Ιαπωνία δεν θα γίνει.

ball water polo

«Ο σχεδιασμός για το 2023 δεν περιελάμβανε εξαρχής τη συμμετοχή των ομάδων γυναικών και ανδρών στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Φουκουόκα. Ο κύριος στόχος των ομάδων υδατοσφαίρισης για τη φετινή σεζόν είναι να κερδίσουν την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες μέσω των Παναμερικανικών Αγώνων, που θα διεξαχθούν στο Σαντιάγο της Χιλής τον Οκτώβριο. Η μορφή του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος στην Ιαπωνία, θα έπαιρνε ένα σημαντικό ποσό του προϋπολογισμού μας, κάνοντας ανέφικτη τη συμμετοχή μας και στις δύο διοργανώσεις», ανακοίνωσε η Ομοσπονδία.

Οι υποψήφιες χώρες

Πλέον η παγκόσμια ομοσπονδία καλείται να βρει τις χώρες που θα αντικαταστήσουν τη Βραζιλία στα τουρνουά ανδρών και γυναικών.

Με βάση τους κανονισμούς, θα κληθούν οι επόμενες ομάδες με την υψηλότερη κατάταξη στο Πανεμαρικανικό Πρωτάθλημα. Είναι οι εθνικές ομάδες της Αργεντινής σε άνδρες και γυναίκες, που κατέλαβαν την 3η θέση, πίσω από τη Βραζιλία. Στο τουρνουά των ανδρών μετείχαν μόλις τρεις χώρες, ενώ στις γυναίκες υπάρχει και το 4ο στην κατάταξη Περού.

Αν οι παραπάνω χώρες δεν αποδεχθούν την πρόσκληση, τότε οι κενές θέσεις θα καλυφθούν από την επόμενη ομάδα-ες, που έχουν την υψηλότερη θέση από το ηπειρωτικό προκριματικό τουρνουά ή τα ηπειρωτικά πρωταθλήματα με την εξής σειρά: Ασία, Αμερική, Ευρώπη, Ωκεανία και Αφρική.

Το Ιράν στους άνδρες και η Ταϊλάνδη στις γυναίκες, θα πάρουν σειρά. Η Νότια Κορέα (άνδρες) και η Σιγκαπούρη (γυναίκες), είναι οι επόμενες υποψήφιες από την Ασία και η Γεωργία (άνδρες), Κροατία (γυναίκες) οι πρώτες υποψήφιες από την Ευρώπη.

 

Τελευταία Νέα