Συνεχίζεται ο αποκλεισμός των εθνικών ομάδων υδατοσφαίρισης Ρωσίας και Λευκορωσίας από την παγκόσμια ομοσπονδία

Δημήτρης Ντζάνης
Οι εθνικές ομάδες πόλο της Ρωσίας παραμένουν σε αποκλεισμό από την παγκόσμια ομοσπονδία.

bet365

Η World Aquatics συνεχίζει τον αποκλεισμό των εθνικών συγκροτημάτων της Ρωσίας και της Λευκορωσίας, τι αποφασίστηκε για τους αθλητές σε ατομικό επίπεδο.

Η παγκόσμια ομοσπονδία υγρού στίβου (World Aquatics) ακολουθώντας την απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΟΕ, συνεχίζει στον αποκλεισμό των εθνικών ομάδων της Ρωσίας και της Λευκορωσίας από τις διεθνείς διοργανώσεις.

Αντίθετα το Μπιρό της World Aquatics θα εξετάσει το πλαίσιο με το οποίο αθλητές και αθλήτριες σε ατομικό επίπεδο θα μπορούσαν να συμμετάσχουν ως ουδέτεροι αθλητές σε διεθνείς συναντήσεις και έτσι να έχουν την ευκαιρία να διεκδικήσουν την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Το προεδρείο της παγκόσμιας ομοσπονδίας ενέκρινε τη σύσταση μιας ειδικής ομάδας για να εξετάσει το θέμα των «ουδέτερων» αθλητών και τα συμπεράσματά της θα τα παρουσιάσει στην επόμενη συνεδρίαση τον Ιούλιο.

Με τα σημερινά δεδομένα οι εθνικές ομάδες υδατοσφαίρισης των δύο χωρών και κυρίως της Ρωσίας, δεν έχουν τη δυνατότητα να παίξουν για την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι το 2024.

Από τη στιγμή που δεν αγωνίστηκαν στο περσινό παγκόσμιο πρωτάθλημα της Βουδαπέστης και στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Σπλιτ, έχασαν την ευκαιρία παρουσίας τον Ιούλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Φουκουόκα.

Πριν από μερικές ημέρες η LEN έκανε την κλήρωση για τα προκριματικά για το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 2024, που θα γίνει τον Ιανουάριο στο Ισραήλ. Τα προκριματικά θα διεξαχθούν στα τέλη Ιουνίου και θα ολοκληρωθούν πριν αποφασίσει η World Aquatics για την πιθανή επιστροφή των χωρών.

Με βάση αυτό χάνεται και η ευκαιρία πρόκρισης στο παγκόσμιο της Φουκουόκα (Φεβρουάριο 2024), που θα δώσει και τα τελευταία εισιτήρια για το «Παρίσοι 2024».

Εκτός αν μετά το καλοκαίρι υπάρξει διαφορετική απόφαση και βρεθεί φόρμουλα τα εθνικά τους συγκροτήματα, δηλαδή της Ρωσίας, να βρεθούν στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στο Ισραήλ.

 

Τελευταία Νέα