Ελλάδα - Κροατία 11-12: Πρεμιέρα με ήττα για την εθνική ομάδα στο World League

Newsroom
Ελλάδα - Κροατία 11-12: Πρεμιέρα με ήττα για την εθνική ομάδα στο World League

bet365

Η ανανεωμένη εθνική ομάδα γνώρισε την ήττα από την Κροατία με 12-11 στον Πειραιά στην πρεμιέρα των προκριματικών του World League.

H ανανεωμένη εθνική ομάδα πόλο ανδρών άρχισε με ήττα τις υποχρεώσεις της στα προκριματικά του World League για την ευρωπαϊκή ζώνη, με την Κροατία να παίρνει τη νίκη με 12-11 στο Εθνικό κολυμβητήριο Πειραιά.

Ήταν το πρώτο παιχνίδι για την εθνική ομάδα μετά τον τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο και την κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου, το παχνίδι στο «Π. Καπαγέροφ» σήμανε και την αρχή ενός νέου κύλκου για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα.

Με νέους φουνταριστούς τους Σολανάκη, Κάκαρη μετά το «αντίο» των Κολόμβου, Μουρίκη, χωρίς τους Γενηδουνιά και Γκιουβέτση που αποκλείστηκαν το μεσημέρι από τη 13άδα, αλλά και τον ομοσπονδιακό τεχνικό Θοδωρή Βλάχο, που νόσησε στον κορονοϊό, η εθνική ομάδα πάλεψε μέχρι το τέλος απέναντι στην Κροατία.

Και οι Κροάτες παρουσίασαν νέα πρόσωπα, όμως βρήκαν περισσότερες λύσεις, κυρίως είχαν μεγαλύτερο βαθμό λειτουργικότητας στην επίθεση και στον παίκτη παραπάνω, μετρώντας 9/13, με την εθνική ομάδα να μένει στο 4/12.

Βλαχόπουλος

Οι παίκτες της εθνικής ομάδας μπήκαν με περισσότερο ενθουσιασμό στον αγώνα και γρήγορα προηγήθηκαν 2-0 και διατήρησαν διαφορά δύο γκολ, με τον Φουντούλη να κάνει το 4-2 (2:24) και το πρώτο οκτάλεπτο να ολοκληρώνεται με 4-3. Οι Κροάτες βρίσκοντας λύσεις στον παίκτη παραπάνω ισοφάρισαν σε 4-4 και 5-5, με τον Αλέξανδρο Παπαναστασίου να διαμορφώνει το 6-5 για το πρώτο ημίχρονο.

Ο Γιάννης Φουντούλης με εκτέλεση πέναλτι έκανε το 7-5 στο ξεκίνημα της 3ης περιόδου, όμως δεν υπήρξε ανάλογη συνέχεια. Οι Κροάτες με σερί 3-0 προσπέρασαν 8-7, με την ολοκλήρωση του 3ου οκταλέπτου.

Με γκολ των Αργυρόπουλου και Βλαχόπουλου η Ελλάδα ισοφάρισε δύο ισοφάρισε δύο φορές 8-8 και 9-9 στα 5:23 πριν από το τέλος. Όμως τα γκολ των Βουκίσεβιτς, Ζόβιτς και Μπούκιτς διαμόρφωσαν το 12-9 για την Κροατία (1:58), με την εθνική ομάδα να μην τα παρατά, μειώνοντας στο τελικό 12-11.

Τα οκτάλεπτα: 4-3, 2-2, 1-3, 4-4.

ΕΛΛΑΔΑ (Δημήτρης Κραβαρίτης): Ζερδεβάς, Καλογερόπουλος, Σκουμπάκης, Καπότσης 1, Φουντούλης 4, Παπαναστασίου 1, Δερβίσης, Αργυρόπουλος 1, Σολανάκης 1, Κάκαρης 1, Αλαφραγκής, Βλαχόπουλος 2, Τζωρτζάτος.

ΚΡΟΑΤΙΑ (Ιβιτσα Τούτσακ): Μπίγιατς, Μιλάκοβιτς, Φάτοβιτς 1, Κράπιτς, Ζόβιτς 1, Μπούκιτς 1, Βουκίσεβιτς 2, Ζούβελα, Μπούριτς 1, Βρλιτς 2, Μπένιτς 2, Μπάσιτς 2, Μάρσελιτς.

To πρόγραμμα στον όμιλο της εθνικής ομάδας: Ελλάδα-Κροατία 11-12, 15/2 Κροατία-Ρωσία, 8/3 Ρωσία-Ελλάδα.

Στα άλλα αποψινά παιχνίδια της πρεμιέρας
Ουγγαρία - Μαυροβούνιο 14-9 (Α' Όμιλος)
Γερμανία – Γαλλία Αναβλήθηκε
Σερβία – Ιταλία 12-9 (Γ' Όμιλος)
Ελλάδα – Κροατία 11-12 (Δ' Όμιλος)

 

Τελευταία Νέα