Χ. Μπιτσάκος στο Gazzetta: «Όνειρο μου η συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες»

Αντώνης Πατσούρας
Ο Χρήστος Μπιτσάκος, μέλος της εθνικής ομάδας πόλο εφήβων που κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, μίλησε στο Gazzetta για την επιτυχία στη Μάλτα, τα όνειρα του αλλά και για την αθλητική του οικογένεια.

O Χρήστος Μπιτσάκος είναι το ζωντανό παράδειγμα εφαρμογής της φράσης "το μήλο έπεσε κάτω από την μηλιά".

Ο πατέρας του, ο πρώην διεθνής άσος Δημήτρης Μπιτσάκος, σπουδαίος φουνταριστός που σήμερα είναι προπονητής. Η μητέρα του, η Βούλα Μανέτα, πρώην διεθνής τερματοφύλακας.

Η οικογένεια Μπιτσάκου με καταγωγή από την Πάτρα είναι πενταμελής και πολιστική! Εκτός από τον Δημήτρη και την Βούλα, η μεγάλη αδελφή του Χρήστου, η Μαργαρίτα, είναι διεθνής, είναι φουνταριστή όπως ο μπαμπάς και θα παίζει τη νέα σεζόν στον Ολυμπιακό Αλίμου.

Η μικρή αδελφή του, η Αφροδίτη, παίζει στη ΝΕΠ και είναι ήδη στις προ επιλογές της εθνικής κορασίδων.

Ο Χρήστος, πριν από δυο ημέρες, ανέβηκε στο 2ο σκαλί του βάθρου στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Εφήβων στη Μάλτα και περιέγραψε στο Gazzetta την πορεία της ομάδας προς το βάθρο ενώ μίλησε για τα δυο όνειρα του και φυσικά την οικογένεια του.

«Μένει πικρία για τον τελικό»

Η Ελλάδα ηττήθηκε με 10-6 από την Σερβία στον τελικό και οι παίκτες του Ηλία Μαχαίρα φόρεσαν στο στήθος τους το ασημένιο μετάλλιο. Ένας εκ των βασικών περιφερειακών της ομάδας, ο Χρήστος Μπιτσάκος μας λέει για την πορεία: «Είμαι πολύ μεγάλη επιτυχία για το άθλημα μας και τον ελληνικό αθλητισμό. Σίγουρα από τον τελικό μου έχει μείνει πικρία αφού πιστεύω ότι η ομάδα είχε δυνατότητες.

Ήμασταν όλοι μια γροθιά και φτάσαμε δίκαια ως εκεί. Είχαμε κάποια εμπόδια, όπως η κόκκινη κάρτα του Μαθιόπουλου, ενώ άλλοι δυο αθλητές είχαν στομαχικά προβλήματα. Παίξαμε καλή άμυνα στο τουρνουά και δεν θ' άλλαζα τίποτα από την πορεία μας».

Η εθνική ομάδα κέρδισε στα νοκ άουτ την Ρουμανία, το Μαυροβούνιο και την Ισπανία. Ο Χρήστος Μπιτσάκος πίστεψε ότι η ομάδα πάει για μετάλλιο μετά από το παιχνίδι με την Ρουμανία: «Όταν αποκλείσαμε την Ρουμανία και είχαμε μπροστά μας το Μαυροβούνιο πίστεψα ότι ανοίγει ο δρόμος για τα μετάλλια».

«Στόχος η εθνική ανδρών και οι Ολυμπιακοί»

Γεννήθηκε το 2004 και ξεκίνησε σε ηλικία 6 ετών να παίζει πόλο στο ΝΟΠ. Απο τα 12 έως τα 16 του ήταν στον Παναθηναϊκό και εν συνεχεία είναι μέλος του ΓΣ Περιστερίου στον οποίο θα συνεχίσει και φέτος την καριέρα του.

«Μου αρέσει να δουλεύω σκληρά και να βάζω στόχους κάθε ημέρα. Ο μεγάλος μου στόχος είναι να παίξω στην εθνική ανδρών. Μεγάλο όνειρο είναι να είμαι στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 στο Παρίσι.

Θα τα δώσω όλα για να το κάνω πραγματικότητα. Ακόμη εάν μου έρθει πρόταση από το εξωτερικό θα ήθελα να παίξω και θα ήθελε πολύ να κερδίσω ένα Τσάμπιονς Λιγκ στην καριέρα μου», μας λέει ο 17χρονος περιφερειακός.

«Με επηρέασαν οι γονείς μου»

Ο Χρήστος που μένει στην Αθήνα με την μεγάλη του αδελφή, την Μαργαρίτα, ενώ οι γονείς του είναι στην Πάτρα μας μιλάει στη συνέχεια για το πόσο τον έχουν επηρεάσει οι γονείς του στην πορεία του.

«Ο πατέρας μου μ'έχει επηρεάσει όχι μόνο αθλητικά αλλά και για να βελτιωθώ ως άνθρωπος. Τον έχω πρότυπο. ΄Ήταν ένας πολύ καλός αθλητής εκτός από καλός πατέρας. Αυτό που μου έχει πει είναι να διεσκεδάζω το κάθε παιχνίδι στο άθλημα που αγαπώ όπως και εκείνος.

Με την μητέρα μου έχουν την ίδια φιλοσοφία. Εκείνη μου λέει να είμαι παθιασμένος με ότι κάνω. Να είμαι ταπεινός και να δουλεύω σκληρά. Ως μητέρα φυσικά μου λέει να τρώω καλά και να ξεκουράζομαι», μας λέει αρχικά και συνεχίζει:

«Έχω το πόλο στο dna μου. Οι γονείς μου όμως μου έδωσαν επιλογές. Εγώ επέλεξα το πόλο. Το αγάπησα με την πρώτη επαφή».

«Παρακολουθώ Τσιτσιπά, πρότυπο ο Αντετοκούνμπο»

Εκτός από το πόλο του αρέσει το ποδόσφαιρο και το μπάσκετ και παρακολουθεί όλες τις μεγάλες διοργανώσεις. Ξεχωρίζει όμως δυο αθλητές: «Μου αρέσει να παρακολουθώ τένις και ειδικά την πορεία του Τσιτσιπά. Από την άλλη είναι πρότυπο ο Αντετοκούνμπο.

Ξεκίνησε από τόσο χαμηλά και έφτασε να είναι από τους καλύτερους αν όχι ο καλύτερος στον κόσμο».

@Photo credits: ΚΟΕ/Timmy Cutugno