Γιαννουρής: «Αποδείξαμε ότι η Ελλάδα μπορεί να αναλάβει μεγάλες διοργανώσεις»

Γιαννουρής: «Αποδείξαμε ότι η Ελλάδα μπορεί να αναλάβει μεγάλες διοργανώσεις»

bet365

Ο γενικός διευθυντής της ΚΟΕ Γιάννης Γιαννουρής μίλησε για την οργανωτική επιτυχία του Super Final του World League που διοργανώθηκε από τις 14 έως τις 19 Ιουνίου στην Αθήνα.

Το βράδυ του Σαββάτου (19/6) ολοκληρώθηκε το 17ο World League στο πόλο γυναικών με την Ελλάδα να "φιλοξενεί" με επιτυχία την τελική φάση στο ΟΑΚΑ.

Η εθνική ομάδα των ΗΠΑ κατέκτησε το 14ο χρυσό μετάλλιο σε 17 διοργανώσεις ενώ η Ελλάδα έμεινε στην 6η θέση.

Ο γενικός διευθυντής της ΚΟΕ Γιάννης Γιαννουρής μίλησε στο koe.org.gr για την επιτυχία της διοργάνωσης αλλά και την επόμενη ημέρα:

«Μπορούμε να αναλάβουμε μεγάλες διοργανώσεις»

«Η προσπάθεια που κάναμε και σαν καινούργια ομοσπονδία αλλά και ως πρώτο γεγονός της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας μετά τις πρόσφατες αρχαιρεσίες της, στέφτηκε με επιτυχία. Αποδείξαμε σαν Ελλάδα ότι μπορούμε να αναλάβουμε μεγάλες διοργανώσεις.

Τα 17 χρόνια που πέρασαν από το 2004 είναι πολλά. Η μνήμη όμως παραμένει και οι άνθρωποι που εργάστηκαν έκαναν όλοι μια μεγάλη προσπάθεια. Στο πρόσφατο παρελθόν κάναμε διοργανώσεις παγκοσμίου επιπέδου στο Βόλο και στα Χανιά με μεγάλη επιτυχία, αλλά όταν μια εκδήλωση γίνεται στο ΟΑΚΑ αναδεικνύει αυτή την εγκατάσταση που είναι μοναδική στον κόσμο.

Είναι ένα μέγαρο που φτιάχτηκε για μεγάλους αγώνες και πρέπει να αξιοποιηθεί. Οφείλουμε να φιλοξενήσουμε μεγάλες διοργανώσεις για όλα τα αθλήματα της κολυμβητικής Ομοσπονδίας και όχι μόνο για την υδατοσφαίριση. Υπάρχει η κολύμβηση, η καλλιτεχνική κολύμβηση και οι καταδύσεις.

Αυτό το Στάδιο μας βοηθάει στην επίτευξη αυτού του στόχου. Μαζί με τους ανθρώπους του ΟΑΚΑ όλοι, προσωπικό και εθελοντές, συνέβαλαν να φέρουμε αυτό το πετυχημένο αποτέλεσμα.

«Μας ρωτούν οι εθελοντές πότε θα έρθουν ξανά»

Χαίρομαι γιατί όλοι μας έδωσαν συγχαρητήρια και αυτό αποτελεί μια ηθική ικανοποίηση. Εύχομαι αυτή η διοργάνωση να είναι η αρχή για ανάλογα γεγονότα που θα δώσουν πολλαπλά οφέλη στην Ελλάδα.

Θέλω να σταθώ επίσης το πρόγραμμα του εθελοντισμού που κάλυψε οργανικές θέσεις προσφέροντας εθελοντικά υπηρεσίες. Μας ρωτούσαν οι εθέλοντες πότε θα ξανά κάνουμε αγώνες για να έρθουν και πάλι κοντά μας.

Το καλό είναι ότι η ΚΟΕ έχει πολύ καλές σχέσεις με την παγκόσμια και ευρωπαΐκή ομοσπονδία και είμαι σίγουρος ότι θα μας δοθεί η ευκαιρία να διοργανώσουμε σύντομα κι άλλα σπουδαία γεγονότα. Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στην ελληνική πολιτεία, στην Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, στον Υφυπουργό Λευτέρη Αυγενάκη και στον ΕΟΔΥ.

Μηδενικά ήταν τα κρούσματα σε αθλητές που βρίσκονται προ των πυλών των Ολυμπιακών αγώνων».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Τελευταία Νέα