«Στα ευρωπαϊκά πρότυπα ο Ολυμπιακός»

«Στα ευρωπαϊκά πρότυπα ο Ολυμπιακός»

Gazzetta team
«Στα ευρωπαϊκά πρότυπα ο Ολυμπιακός»

bet365

Ο τεχνικός σύμβουλος των ακαδημιών του Ολυμπιακού, Γιώργος Αμανατίδης μίλησε για τη δουλειά που γίνεται στα τμήματα υποδομής και τα ευρωπαϊκά πρότυπα που λειτουργούν οι Πειραιώτες.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στην εφημερίδα «Επενδυτής»:

Ποιες είναι οι αρχές πάνω στις οποίες δουλεύουν οι ακαδημίες της ομάδας;

Το μήνυμα που στέλνουμε είναι ότι αποτελούμε μια οικογένεια και το καλό του καθενός εξαρτάται από το καλό της ομάδας. Λειτουργούμε με την αμέριστη στήριξη της διοίκησης και του προέδρου της ΠΑΕ προσωπικά, και κρινόμαστε από τα αποτελέσματα. Ας μην ξεχνάμε ότι εχθρός του καλού είναι το καλύτερο και εχθρός του καλύτερου είναι το τέλειο.

Η πορεία των Νέων στο Next Gen Series ήταν αναμενόμενη;

Ούτε αναμενόμενη ήταν, ούτε μας εξέπληξε όμως. Απλώς δεν υπήρχε προηγούμενη συμμετοχή δική μας ή άλλης ελληνικής ομάδας, γι΄ αυτό και ήμασταν αρκετά επιφυλακτικοί στην αρχή. Όταν είδαμε ότι δεν είχαμε κάτι να ζηλέψουμε από τους υπόλοιπους, αγγίξαμε και τα επιθυμητά αποτελέσματα. Πλέον, ο πήχυς έχει ανέβει. Είμαστε πρώτοι στην Ελλάδα, κοιτάζουμε πιο ψηλά και στην Ευρώπη.

Πόσο εύκολο είναι να δούμε κάποια από αυτά τα παιδιά στην πρώτη ομάδα με ρόλο;

Αυτή είναι η μεγαλύτερη πρόκληση που αντιμετωπίζουμε. Φυσικά, πάντα θέλουμε να πετυχαίνουμε τους στόχους μας, θέλουμε κάθε νίκη, όμως το σημαντικότερο είναι να πλάσουμε καλούς παίκτες. Να μπορέσουμε να τροφοδοτήσουμε την πρώτη ομάδα με ποδοσφαιριστές έτοιμους σωματικά, αλλά και ψυχικά. Από του χρόνου θα δείτε αρκετά νέα παιδιά να προωθούνται.

Αυτή φαίνεται να είναι και η επιθυμία του κόσμου. Δεν ήταν τυχαία η μαζική παρουσία του στο ματς με την Άντερλεχτ…

Όλοι θέλουμε να καμαρώσουμε τα ελληνόπουλα στην πρώτη ομάδα. Ο κόσμος ήταν φανταστικός στο Καραϊσκάκη, όπως και όσοι βρέθηκαν στο εκτός έδρας με την Άστον Βίλα. Πρέπει όμως και εκείνοι να καταλάβουν ότι τα παιδιά αυτά με το περίσσιο ταλέντο έχουν πολύ μεγάλη ανάγκη στήριξης και στα άσχημα, όταν έρθουν.

Το πιο δύσκολο σκέλος στη συνεργασία σας με ένα παιδί, ποιο είναι;

Όσα παιδιά στελεχώνουν τα αγωνιστικά τμήματα, το πρώτο πράγμα που οφείλουν να καταλάβουν είναι ότι πλέον πρέπει να λειτουργούν με το μυαλό και όχι με το ένστικτο. Πόσο μάλλον οι μικρότεροι, αφού δουλεύουμε και με παιδιά γεννημένα το 2002. Το πρόγραμμα ειδικά για τους μεγαλύτερους είναι πολύ πιεστικό και αν «φύγουν» έστω και λίγο από αυτό δημιουργείται πρόβλημα. Υπάρχει πολύ κούραση, αλλά πρέπει να αντιληφθούν κι εκείνοι ότι δεν είναι σαν τα περισσότερα παιδιά. Ανήκουν στον Ολυμπιακό και είναι… δακτυλοδεικτούμενοι.

Κλείνοντας, δύο λόγια για τη συνεργασία σας με τον προπονητή της ομάδας Νέων, τον Μπερντ Στορκ…

Είναι ένας άνθρωπος που τον χαρακτηρίζει ο προγραμματισμός, ο επαγγελματισμός και η τυπικότητα, όπως συμβαίνει με τους περισσότερους Γερμανούς. Τον γνωρίζουμε καλύτερα με τον καιρό και μας έχει κερδίσει όλους. Ο Ολυμπιακός έχει την τύχη να λειτουργεί στα ευρωπαϊκά πρότυπα και όλοι μας, ο καθένας από την πλευρά του, κάνουμε τα πάντα για να εκπληρώσουμε τους στόχους της ομάδας μας.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα