«O προπονητής πάντα ξέρει...»

«O προπονητής πάντα ξέρει...»

Θάνος Σαρρής
«O προπονητής πάντα ξέρει...»

bet365

Ο Γιώργος Κούδας μιλάει στο gazzetta.gr για το θέμα στον ΠΑΟΚ με τον Πάμπλο Γκαρσία και ξεκαθαρίζει: «Είτε ο παίκτη λέγεται Κούδας, είτε Γκαρσία, ο προπονητής πρέπει να προστατεύει την ομάδα».

Ο «Μεγαλέξανδρος» του ελληνικού ποδοσφαίρου και θρύλος του ΠΑΟΚ πήρε θέση για το θέμα που έχει δημιουργηθεί με τον Ουρουγουανό μέσω του gazzetta.gr, παραλληλίζοντας την περίπτωση του Γκαρσία με τη δική του και καλώντας τον κόσμο να βγάλει τα δικά του συμπεράσματα. Όσον αφορά τη στήριξη των οπαδών στον ποδοσφαιριστή τόνισε ότι : «Ο κόσμος έχει τα δικά του κριτήρια, αλλά δεν είναι ούτε στην προπόνηση ούτε στα αποδυτήρια.»

Για να αισθάνεσαι σίγουρος για την ασφάλιση του αυτοκινήτου σου, Anytime με την εγγύηση της INTERAMERICAN

Ποια είναι η άποψή σας για το όλο θέμα που έχει δημιουργηθεί με τον Πάμπλο Γκαρσία;
«Το θέμα είναι πως εκτιμά ο καθένας τα δεδομένα. Και εγώ είδα να βγαίνουν προς τα έξω κάποια πράγματα που σε εμένα φάνηκαν πολύ περίεργα. Δεν ξέρω πως έχει διαμορφωθεί σήμερα το ποδόσφαιρο. Εμένα όλη η κατάσταση με ξένισε, όπως και το ότι θέμα βρήκε έτσι προς τα έξω. Έχω τις δικές μου απόψεις οι οποίες δεν έχουν έχουν γίνει γνωστές. Να σας πω τι εννοώ. Εγώ το 1983 έπαιξα στον τελικό του ΟΑΚΑ με την ΑΕΚ και είχα αποφασίσει να σταματήσω. Ο Παντελάκης με έπεισε να παίξω για ένα χρόνο ακόμα. Εγώ έβλεπα ότι οι δυνάμεις μου άρχιζαν να με εγκαταλείπουν και να μην μπορώ να προσφέρω για αυτό που αντιπροσώπευα και σύμφωνα με το όνομά μου.
Όταν τον Ιανουάριο-Φεβρουάριο είδα ότι δεν μπορώ να προσφέρω αυτά που περιμένει ο κόσμος από εμένα μίλησα στον προπονητή μου και τον είπα ότι εγώ δεν μπορώ να ανταποκριθώ σε ένα ολόκληρο παιχνίδι και ότι είμαι στη διάθεσή του για όταν και όσο με χρειαστεί. Του είπα ότι "δεν με πειράζει αν θα με βάλετε για 20-30 λεπτά, όσο πιστεύετε εσείς ότι μπορώ να προσφέρω”. Ήθελα να προστατέψω τον εαυτό μου και το σύλλογο και να φύγω με το κεφάλι ψηλά. Να μην με διώξει ο κόσμος ή ο προπονητής. Σήμερα βλέπουμε κάποια πράγματα που εγώ δεν καταλαβαίνω. Δηλαδή αν έχει δημιουργηθεί μια ιστορία ολόκληρη, δεν θα μπορούσα να τη χαλάσω εγώ επειδή δεν θα παίζω. Τώρα ας βγάλει ο καθένας τα συμπεράσματά του. Δηλαδή αν ήταν ένας μεγάλος παίκτης στη Ρεάλ και είχε τον Μουρίνιο προπονητή θα είχε τέτοια συμπεριφορά; Λοιπόν, ας το κρίνει ο καθένας μόνος του».
Ακούστηκαν αρκετά για τη συμπεριφορά του Δώνη προς τον παίκτη...
«Δεν ξέρω η λογική ποια είναι, πως βλέπουμε το ποδόσφαιρο. Ένας παίκτης μπορεί να λέγεται Κούδας ή Γκαρσία, αλλά ο προπονητής πρέπει να προστατεύει και τους άλλους που έχει. Αν ο καθένας τραβάει το δικό του σκοινί δεν πιστεύω ότι προστατεύει την ομάδα».
Θα λείψει ο Πάμπλο Γκαρσία από την ομάδα;
«Κάθε παίκτης είναι χρήσιμος, αλλά είναι χρήσιμος εκεί που τον χρειάζεται ο προπονητής. Εγώ πάντα σεβόμουν τις αποφάσεις των προπονητών και πολύ περισσότερο σήμερα που έχουν τα μέσα και ξέρουν αν ο παίκτης είναι έτοιμος να παίξει και για πόσο. Σε εμάς δεν υπήρχαν αυτά, αλλά ο παίκτης και ο προπονητής πάντα συνεργάζονταν. Σήμερα δεν ξέρω τι γίνεται...»
Ο κόσμος, όμως, πήρε το μέρος του ποδοσφαιριστή...
Θα πω ένα παράδειγμα. Αν εγώ δεν έπαιζα καλά, ο κόσμος θα χωριζόταν και οι μισοί θα έλεγαν “εντάξει, είναι ο Κούδας δεν πειράζει” και οι άλλοι μισοί θα με έβριζαν. Που θέλω να καταλήξω. Πάντα στις κερκίδες οι μισοί είναι προπονητές και οι άλλοι μισοί διαιτητές. Ο προπονητής είναι αυτός που ξέρει τι εργαλεία έχει και δεν πιστεύω να έχει στα χέρια του ένα τόσο καλό εργαλείο και να μην θέλει αν το χρησιμοποιήσει. Ο κόσμος έχει τα δικά του κριτήρια, αλλά ούτε στις προπονήσεις είναι, ούτε στα αποδυτήρια».
Για τη φετινή ομάδα ποια είναι η άποψή σας;
«Προσπαθεί ο Δώνης να χτίσει μια καινούργια ομάδα, με τη δική του λογική και φιλοσοφία και πρέπει να ξεπερνάει το οποιοδήποτε πρόβλημα του παρουσιάζεται. Νομίζω ότι η ομάδα βρίσκεται σε καλό δρόμο».
Βλέπετε θετικά τη νέα διοίκηση;
«Ήδη η διοίκηση κάνει βήματα προόδου. Είμαι πολύ αισιόδοξος και όλα τα οποία κάνει μέχρι στιγμής είναι πολύ θετικά».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα