Nαι! Για όλα φταίει ο Βύντρα...

Nαι! Για όλα φταίει ο Βύντρα...

Δήμος Μπουλούκος
Nαι! Για όλα φταίει ο Βύντρα...

bet365

Ο αρχισυντάκτης του gazzetta.gr Δήμος Μπουλούκος γράφει για τον Λουκά Βύντρα που βλέπει την πόρτα της εξόδου από τον Παναθηναϊκό, πληρώνοντας όλες τις αμαρτίες της ομάδας.

Επιτέλους βρήκαμε τον υπεύθυνο για την κακή πορεία του Παναθηναϊκού στο φετινό πρωτάθλημα. Και όχι μόνο στο φετινό, αλλά για την κακοδαιμονία του τα προηγούμενα χρόνια. Ο Λουκάς Βύντρα ευθύνεται για τα μαύρα χάλια της ομάδας.

Αυτός μπήκε στο μυαλό του Ζεσουάλδο Φερέιρα και το μπλόκαρε με αποτέλεσμα ο Παναθηναϊκός του Πορτογάλου να παίζει τη χειρότερη μπάλα των τελευταίων πολλών ετών. Ο 32χρονος αμυντικός είναι και ο άνθρωπος που «τορπίλισε» την πολυμετοχικότητα, που κουβαλήθηκαν ένα σωρό από... παλτά στον Παναθηναϊκό, που δεν έχει χρήματα η ΠΑΕ, που, που, που...

Και φυσικά για την τριάρα στη Βέροια, όλο το ανάθεμα πρέπει να το ρίξουμε πάνω του, επειδή κλωνοποιήθηκε και έπαιζε αυτός και οι άλλοι δέκα εαυτοί του στην ενδεκάδα που κατέβασε ο Ρότσα.

Αλλά πάντα ο Λουκάς Βύντρα ήταν το εύκολο θύμα, κυρίως της εξέδρας. Σε όλες τις δύσκολες στιγμές, όταν η ομάδα έκανε κοιλιά ή έχανε με κατεβασμένα τα χέρια, πάντα ο Βύντρα ήταν εκεί για να ξεχυθεί επάνω του η οργή των οπαδών, για να τραβήξει όλη την κριτική, την ίδια ώρα που άλλοι «παικταράδες» έμειναν στο απυρόβλητο.

Ο Βύντρα πληρώνει τα σπασμένα εδώ και χρόνια! Επειδή ποτέ δεν δημιούργησε κλίκες στα αποδυτήρια, επειδή δεν έδινε ειδήσεις στους δημοσιογράφους, επειδή απέφευγε τις συνεντεύξεις και τα μεγάλα λόγια.

Ποτέ δεν ισχυρίστηκε ούτε ο ίδιος, ότι ήταν παικταράς, ούτε ο άνθρωπος που θα έπαιρνε επάνω του την ομάδα. Είναι, όμως, ο ποδοσφαιριστής που θα καταθέσει τα πάντα στον αγωνιστικό χώρο, θα τρέξει, θα προσπαθήσει, θα παλέψει. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι όσοι προπονητές πέρασαν από το «τριφύλλι» τα τελευταία οκτώ χρόνια, τον Βύντρα εμπιστεύονταν και τον είχαν βασικό και αναντικατάστατο. Ουδείς από τους Γιτζάκ Σουμ, Ζντένεκ Σκάζνι, Αλμπέρτο Μαλεζάνι, Χανς Μπάκε, Γιάσμινκο Βέλιτς, Βίκτορ Μουνιόθ, Ζοζέ Πεσέιρο, Χενκ Τεν Κάτε, Νίκο Νιόπλια, Ζεσουάλδο Φερέιρα και Χουάν Ρότσα σκέφτηκε να τον διώξει ή να τον παραγκωνίσει. Μάλλον δεν τρελάθηκαν όλοι...

Για κάθε προπονητή ο Λουκάς Βύντρα είναι το απαραίτητο εργαλείο. Μπορεί ποδοσφαιρικά να κυμαίνεται στο 5 ή στο 6 με άριστα το 10, αλλά αυτό το 5 ή το 6 θα το δώσει σε κάθε ματς, σε κάθε έδρα, κάθε φορά!

Και τώρα που άνοιξε η πόρτα της εξόδου, θα ξαναθυμηθούν όλοι τα πολλά χρήματα που εισπράττει, λες και τα δίνουν από τις τσέπες τους, αψηφώντας το γεγονός ότι η διοίκηση του Παναθηναϊκού τον κάλεσε και του έδωσε νέο συμβόλαιο με αυξημένες αποδοχές, ως επιβράβευση της πορείας του.

Το θέμα δεν είναι πλέον ο Βύντρα, αλλά ποιον θα κατηγορούν όταν φύγει από την ομάδα, όπως τόσο σοφά είχε εμπνευστεί ο Καβάφης... «Και τώρα τι θα γένουμε χωρίς βαρβάρους. Οι άνθρωποι αυτοί ήσαν μιά κάποια λύσις...»

Υ. Γ. Κάπως έτσι δεν έφυγαν ο Κατσουράνης, ο Καραγκούνης, ο Γκούμας, αλλά και άλλοι παλιότερα...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα