Τόνι, το αφεντικό της Τοσκάνης (vid)

Θοδωρής Βασίλης
Τόνι, το αφεντικό της Τοσκάνης (vid)

bet365

Με ένα τρομερό Λούκα Τόνι (δύο γκολ-κερδισμένο πέναλτι) η Φιορεντίνα συνέτριψε με 4-1 την Σιένα στο ντέρμπι της Τοσκάνης κι επέστρεψε στις νίκες και στις θέσεις που οδηγοούν στην Ευρώπη. Αστόχησε σε πέναλτι ο Ακουϊλάνι.

Τρεις αγωνιστικές μακριά από τη νίκη ήταν πολύ για την ομάδα του Βιτσέντζο Μοντέλα και οι τρεις βαθμοί απέναντι στην Σιένα, την άλλη ομάδα της Τοσκάνης. Έτσι, οι «βιόλα» έδειξαν από το πρώτο λεπτό τις προθέσεις τους και απείλησαν με τον Ακουϊλάνι στο 3ο λεπτό, για να έρθει ο Ρονκάλια δύο λεπτά αργότερα και να αναγκάσει τον Πέγκολο στην πρώτη του επέμβαση στον αγώνα.

Οι γηπεδούχοι είχαν τον απόλυτο έλεγχο και πίεζαν την Σιένα η οποία είχε περιοριστεί σε παθητικό ρόλο. Τελικά η πίεση αυτή έφερε αποτέλεσμα με την συμπλήρωση 15 λεπτών στον αγώνα όταν ο Πασκουάλ από τα αριστερά έβαγλε την σέντρα και ο Τόνι με κεφαλιά από την καρδιά της μικρής περιοχής άνοιξε το σκορ. Πριν προλάβουν οι φιλοξενούμενοι να συνέλθουν, η Φιορεντίνα είχε κερδίσει πέναλτι σε ανατροπή του Τόνι. Ο Πιζάρο ο οποίος ανέλαβε την εκτέλεση δεν αστόχησε κάνοντας το 2-0 στο 17' με τον Χιλιανό-ο οποίος αφιέρωσε το γκολ στην αδερφή του που έφυγε από την ζωή την προηγούμενη εβδομάδα-να γνωρίζει την αποθέωση.

Μετά το εικοσιπεντάλεπτο η Σιένα αποφάσισε να ξεμυτίσει και σιγά σιγά ξεκίνησε να επισκέπτεται την περιοχή του Νέτο ο οποίος πήρε την θέση του ντεφορμέ Βιβιάνο. Μάλιστα, στο 29' ο Καλαϊό ανάγκασε τον Νέτο να διώξει την κεφαλιά του. Ο ρυθμός του αγώνα είχε πέσει με τους «βιόλα» να έχουν τον απόλυτο έλεγχο κι ένα λεπτό πριν το τέλος του ημιχρόνου ο Ακουϊλάνι σημείωσε το πιο εύκολο γκολ της καριέρας του όταν σε παράλληλη σέντρα του Ρομούλο ο Ιταλός διεθνής σε κενό τέρμα έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα.

Στην επανάληψη η Σιένα προσπάθησε να πετύχει ένα γρήγορο γκολ για να μπει ξανά στο παιχνίδι και είχε δύο πολύ καλές ευκαιρίες με τον Κόπολα αρχικά το σουτ του οποίου μπλόκαρε ο Νέτο, και με τον Βεργκάσολα με την κεφαλιά του να καταλήγει άουτ. Οι «βιόλα» είχαν τον απόλυτο έλεγχο κάνοντας μάλιστα και οικονομία δυνάμεων κάνοντας μάλιστα και οικονομία δυνάμεων αφού η Σιένα δεν έδειχνε ικανή να απειλήσει.

Η ομάδα του Σέρζε Κόσμι κατάφερε τελικά να πετύχει το γκολ που έψαχνε στο δεύτερο ημίχρονο όταν σε μία ξαφνική αντεπίθεση ο άλλοτε «βιόλα» Ρετζινάλντο στο 70ο λεπτό με δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, αλλά μέχρι εκεί, αφού ο Τόνι ήταν ασταμάτητος και στο 79' με το δεύτερο προσωπικό του γκολ έδωσε διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της ομάδας του. Το σκορ θα μπορούσε να είχε αυξηθεί και άλλο αν ο Ακουϊλάνι στο 87' δεν αστοχούσε σε πέναλτι σε μία φάση που η Σιένα έμεινε με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Πάτσι.


 

SERIE A Τελευταία Νέα