Για τα λεφτά του ΤΣ. Λ...

Για τα λεφτά του ΤΣ. Λ...

bet365

Ο Κώστας Νικολακόπουλος κάνει κάποιες επισημάνσεις στο blog του για το πολυφορεμένο θέμα των χρημάτων του Τσάμπιονς Λιγκ, που πάνε στον Ολυμπιακό και δεν πάνε σε άλλες ομάδες…

Μία καραμέλα που χρησιμοποιείται πολύ, απ΄ ότι αντιλαμβάνομαι, από τους αντιολυμπιακούς, είναι πως ο Ολυμπιακός οφείλει ένα μεγάλο μέρος της κυριαρχίας του στο ελληνικό ποδόσφαιρο από την σχεδόν συνεχή παρουσία του στους χρυσοφόρους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Πράγματι, είναι εκ των ουκ άνευ ότι ο Ολυμπιακός έχει βοηθηθεί πάρα πολύ οικονομικά από τη συμμετοχή του στη διοργάνωση για 14 σεζόν συνολικά. Όμως, κι ο Παναθηναϊκός ρε παιδιά λίγες φορές έχει παίξει σε φάση ομίλων Τσάμπιονς Λιγκ; Αν μέτρησα καλά, έχει εννιά. Δεν είναι και τόσο μεγάλη απόσταση το εννιά από το 14.

Άσος ημίχρονο/άσος τελικό στο ματς Ολυμπιακός-Πλατανιάς σε απόδοση 1.363 στην sportingbet

Ας μην έπαιρνε τακτικά ο Παναθηναϊκός το πρωτάθλημα, κατάφερνε και χωνόταν στους ομίλους, αποκλείοντας στα προκριματικά Στεάουα, Χάϊντουκ, Πολόνια Βαρσοβίας, Σλάβια Πράγας, Βίσλα Κρακοβίας, Σπάρτα Πράγας. Έτσι δεν είναι; Μόνο μία φορά είχε αποκλειστεί στα προκριματικά, από τη Ρόζενμποργκ. Άρα είχε κι ο Παναθηναϊκός πάρα πολλά έσοδα από αυτή τη διοργάνωση.

Τώρα, αν τα τελευταία χρόνια ο Παναθηναϊκός μένει έξω είτε από την Ατλέτικο η, τη Μάλαγα, είτε από την ΟΒ Οντένσε, χωρίς να κάνει ούτε νίκη σε αυτά τα έξι προκριματικά παιχνίδια του, είναι θέμα του Παναθηναϊκού, που έχει ολοένα και πιο δύσκολες κληρώσεις, αφού πάει ολοένα και χειρότερα από το 2003 κι έπειτα στην Ευρώπη, με εξαίρεση μία διετία (2009-10).

Όπως επίσης κι η ΑΕΚ είχε σημαντικά έσοδα από το Τσάμπιονς Λιγκ, στο οποίο μετείχε τρεις φορές από το 2002 έως το 2006, αφήνοντας έξω ΑΠΟΕΛ, Γκρασχόπερς και Χερτς. Εάν η ΑΕΚ μπορούσε να ξεπεράσει τα τελευταία έξι χρόνια τον Παναθηναϊκό στα πλέϊ οφ, θα είχε κι αυτή τη δυνατότητα να διεκδικήσει πρόκριση στους χρυσοφόρους ομίλους.

Ακόμη και για τον ΠΑΟΚ ισχύει το ίδιο, αφού μόλις μία φορά έφτασε να διεκδικήσει το όνειρο, αλλά έμεινε έξω από τον Άγιαξ.

Θέλω να πω ότι δεν φταίει ο Ολυμπιακός, που ΑΕΚ και ΠΑΟΚ βλέπουν πάντα την πλάτη του Παναθηναϊκού στα πλέϊ οφς. Ούτε φταίει ο Ολυμπιακός που ο Παναθηναϊκός έχει τόσους αποκλεισμούς στα προκριματικά τα τελευταία χρόνια και παίρνει έτσι ο Ολυμπιακός όλα τα λεφτά του μπόνους της Ελλάδας στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Σαφώς και είναι διαφορετικό να μπαίνεις απευθείας στους ομίλους (όπως έχει μπει κι ο Παναθηναϊκός τρεις τέσσερις φορές). Ο Ολυμπιακός π.χ. τη μία από τις τρεις φορές που έδωσε προκριματικό έμεινε έξω (από την Ανόρθωση). Και σαφώς και είναι πιο δύσκολες οι κληρώσεις όταν μπαίνουν στο χορό πιο πολλές ομάδες από δυνατά ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.

Όμως, εάν οι αντίπαλοί του Ολυμπιακού στο ελληνικό ποδόσφαιρο ήταν πιο δυνατοί, έφτιαχναν πιο δυνατές ομάδες η, έστω δεν χάλαγαν τις ομάδες που είχαν φτιάξει, κανείς δεν θα τους εμπόδιζε να πάρουν μέρος στο Τσάμπιονς Λιγκ, να πάρουν καλά λεφτά και παράλληλα να μειώσουν και τα έσοδα του Ολυμπιακού…

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.