Ολυμπιακός και Ζαρντίμ έχουν (ευρωπαϊκό) μέλλον

Ολυμπιακός και Ζαρντίμ έχουν (ευρωπαϊκό) μέλλον

Χρήστος Σταθόπουλος
Ολυμπιακός και Ζαρντίμ έχουν (ευρωπαϊκό) μέλλον

bet365

Ο Χρήστος Σταθόπουλος γράφει για τις εντυπώσεις του από τον Ολυμπιακό των ομίλων και επιχειρεί να μαντέψει τις ευρωπαϊκές προοπτικές των «ερυθρολεύκων».

Το όνειρο των «16» του Champions League τελείωσε για τον Ολυμπιακό, ξεκινάει όμως ένα άλλο για τους «ερυθρόλευκους». Αυτό των «32» του Europa. Μπορεί η ομάδα του Ζαρντίμ να σταθεί με αξιώσεις στη δεύτερη τη τάξει ευρωπαϊκή διοργάνωση;

Αυτό είναι κατά τη γνώμη μου το ερώτημα, διότι όλα τα άλλα απαντήθηκαν στο γήπεδο, όσον αφορά τους ομίλους των πρωταθλητών. Ναι, οι Πειραιώτες στάθηκαν καλά, αξιοπρεπώς στις περισσότερες περιπτώσεις με εξαίρεση εκείνη την καταραμένη πρεμιέρα κόντρα στους Γερμανούς. Είχαν διαστήματα σε αυτούς τους πέντε αγώνες που σε έκαναν να πιστέψεις ότι μπορεί να γίνει η υπέρβαση, ακόμη και την ύστατη στιγμή. Διαστήματα που τα είχαν και στο Γκεζελκίρχεν, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο και ποιος ξέρει τι θα γράφαμε τώρα αν ο Ρόι Κάρολ δεν κατέβαζε τα χέρια σε εκείνο το σουτ από την… άλλη άκρη του γηπέδου.

Την κριτική του αγώνα και την περιγραφή την έχετε ήδη διαβάσει στο gazzetta.gr. Εδώ θα πούμε τι μας αφήνει ο Ολυμπιακός των… αστέρων. Ο Ζαρντίμ παρουσίασε ένα αξιόμαχο σύνολο που σταδιακά έβρισκε το δρόμο του, τα πατήματά του, τη φιλοσοφία του, αποκτούσε το χαρακτήρα του και βελτιωνόταν στην αποτελεσματικότητα.

Εξ ου και η πολύ καλή εμφάνιση στο Λονδίνο, αλλά και οι δύο διαδοχικές νίκες με τη Μονπελιέ. Εμφανίσεις και αποτελέσματα που απέδειξαν ότι με λίγη τύχη και το στρώσιμο να μη σταματά, οι Πειραιώτες έχουν τα προσόντα και τη στόφα να συνεχίσουν να ταξιδεύουν στην Ευρώπη τον κόσμο τους, να μαζεύουν βαθμούς για την Ελλάδα και να προσθέτουν οικονομικούς πόρους στο σακούλι τους.

Τα παραπάνω, φυσικά, επ’ ουδενί σημαίνουν ότι το Europa είναι εύκολη υπόθεση. Το βλέπουμε τις Πέμπτες με τους αντιπάλους του Παναθηναϊκού. Ομάδες υψηλότατου επιπέδου, σύνολα πανάκριβα και πολύ πιο ποιοτικά από τη Μονπελιέ, που όχι μόνο κάνουν τη ζημιά, αλλά μπορούν να σε εκθέσουν… ανεπανόρθωτα.

Ένα άλλο σημείο που οφείλουμε να εστιάσουμε, έστω και γρήγορα, είναι το κεφάλαιο Ζαρντίμ. Είμαι από εκείνους που δεν μένουν στα αποτελέσματα. Τον έκρινα αυστηρά ακόμη και μετά τις δύο νίκες επί των Γάλλων. Επιπλέον, δεν έχω μείνει ικανοποιημένος από πολλά παιχνίδια του Ολυμπιακού στο ελληνικό πρωτάθλημα. Όμως, ο Πορτογάλος σιγά-σιγά επιβάλλει το ρυθμό του, αφήνει όλο και πιο έντονα τη σφραγίδα του και το κυριότερο, δεν έχει λυγίσει εύκολα σε δύσκολα ευρωπαϊκά παιχνίδια. Παρά τα όποια προβλήματα τραυματισμών έχει αντιμετωπίσει, τα έχει καταφέρει μια χαρά και ο Ολυμπιακός ματς με το ματς ξαναβρίσκει τον περσινό καλό του εαυτό.

Και κάτι άλλο: όταν έγινε η κλήρωση των ομίλων, δεν ήταν λίγοι εκείνοι που βάσει των μεταγραφικών κινήσεων της διοίκησης, είχαν προλάβει να «κατατάξουν» τους «ερυθρόλευκους» στην τέταρτη θέση. Διαψεύστηκαν.

Ο Ολυμπιακός του Ζαρντίμ μπορεί. Και με τις κατάλληλες κινήσεις τον Ιανουάριο, ίσως να μπορέσει περισσότερα. Το λόγο έχει ο Βαγγέλης Μαρινάκης…

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα