Μέταλλο νικήτριας! (vids & pics)

Μέταλλο νικήτριας! (vids & pics)

Gazzetta team
Μέταλλο νικήτριας! (vids & pics)

bet365

Η εθνική Ελλάδος μπορεί να μην... γοήτευσε κόντρα στην Ιρλανδία, όμως και πάλι έφυγε νικήτρια (1-0) με το γκολ του Χολέμπας! Καλό ντεμπούτο από Ταχτσίδη, σούπερ ο Καρνέζης!

Ωραία θα αρχίσουμε πάλι το γνωστό τροπάριο πως η Εθνική δεν παίζει μπάλα, πως δεν χαιρόμαστε να την βλέπουμε και όλα αυτά τα καλά. Το θέμα όμως είναι ρε μάγκες πως αυτή η ομάδα ξέρει να νικάει, όσο καμία άλλη ποδοσφαιρική ομάδα στην χώρα μας, σε ματς φυσικά εκτός συνόρων. Το απέδειξε και σήμερα με την Ιρλανδία.

Σε ένα ματς που όντως έπαιξε άσχημα, που δεν έκανε παρά ελάχιστες ευκαιρίες κατάφερε να πάρει το διπλό επικρατώντας με 0-1 με γκολ του Χολέμπας και να κλείσει όπως της αξίζει και το 2012 με μια ακόμα νίκη. Τα άλλα για το θέαμα και τα υπόλοιπα είναι απλά για λαϊκή κατανάλωση.

Με 4-4-2 ο Σάντος

Για το σύστημα που θα κατέβαζε ο Φερνάντο Σάντος στην σημερινή αναμέτρηση με την Ιρλανδία δεν υπήρχε θέμα καθώς ήταν ήδη γνωστό πως θα έπαιζε με 4-4-2 και αυτό που έμενε να γίνει γνωστό ήταν ποιος θα ήταν ο παρτενέρ του Σαμαρά στην επίθεση. Οι Μήτρογλου και Αθανασιάδης ήταν οι πιθανοί, με τον παίκτη του Ολυμπιακού να... κερδίζει αυτόν του ΠΑΟΚ.

Έτσι το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ξεκίνησε με τον Καρνέζη κάτω από τα δοκάρια, τους Σταφυλίδη και Τοροσίδη στα δύο άκρα και τους Παπασταθόπουλο και Κυριάκο Παπαδόπουλο στο κέντρο της άμυνας. Αμυντικά χαφ ήταν οι Τζιόλης με τον Ταχτσίδη, ο Νίνης δεξιά και ο Χολέμπας αριστερά και μπροστά οι Σαμαράς και Μήτρογλου.

Ευκαιρίες εσείς; Γκολ εμείς...

Η εικόνα στο πρώτο ημίχρονο ήθελε τους γηπεδούχους να έχουν τον έλεγχο, να πιέζουν, να κάνουν ευκαιρίες με την Εθνική να μην έχει ρυθμό και καλές στιγμές. Ωστόσο οι μεγάλες ομάδες μπορούν να κερδίζουν ακόμα και όταν δεν παίζουν καλά και η Εθνική είναι όντως μεγάλη ομάδα και το έχει αποδείξει εδώ και χρόνια. Έτσι μια φορά βρέθηκε σε θέση βολής και με τον Χολέμπας έγινε το 0-1 κόντρα στην ροή του ματς.

Ξεκίνημα με πέναλτι που δεν δόθηκε

Ο αγώνας όπως αναφέραμε δεν ξεκίνησε και με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για την Εθνική, καθώς μόλις στο 1' ο Σταφυλίδης υπέπεσε σε πέναλτι διώχνοντας την μπάλα με το χέρι, χωρίς όμως ο διαιτητής να καταλογίσει την εσχάτη των ποινών. Η πίεση συνεχίστηκε σε σημείο να φτάσουμε στο 20' και να έχει η Ιρλανδία ποσοστό κατοχής 66%, έναντι 34% του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος.

Πρώτο γκολ για Χολέμπας

Μετά το 20' η Εθνική άρχισε να ανεβαίνει και αφού αρχικά έχασε ευκαιρίες στο 23' με τον Νίνη και στο 24' με τον Τοροσίδη, ήρθε το γκολ στο 29' με τον Χολέμπας. Ο παίκτης του Ολυμπιακού αντί για αριστερό μπακ έπαιξε αριστερό χαφ και είχε πολλά κέφια. Ένα λεπτό πριν φτάσουμε στο μισάωρο γύρισε ωραία το σώμα του και με μακρινό σουτ πέτυχε το πρώτο γκολ με τα χρώματα της Εθνικής.

Πολλά νεύρα στην συνέχεια

Το γκολ αυτό εκνεύρισε χωρίς λόγο του Ιρλανδούς με συνέπεια μέχρι να φτάσουμε στο τέλος του ημιχρόνου να βλέπουμε μόνο αψιμαχίες και τίποτα άλλο, χωρίς ευτυχώς η κατάσταση να εκτραχυνθεί.

Τίποτα το σπουδαίο στην επανάληψη

Στο δεύτερο ημίχρονο και μετά από κάποιες καλές στιγμές για τους γηπεδούχους στο ξεκίνημα, δεν υπήρξε κάτι φοβερό. Οι πολλές αλλαγές και για τις δύο ομάδες δεν άφησαν γηπεδούχους και φιλοξενούμενους να παίξουν όπως θα μπορούσαν. Ωστόσο με δεδομένο το ότι ήταν φιλικό, τόσο ο Τραπατόνι, όσο και ο Σάντος ήθελαν να κάνουν τις δοκιμές τους και να δουν κάποια πράγματα από παίκτες που στο παρελθόν δεν είχαν πολύ χρόνο συμμετοχής.

Οι «πράσινοι» της Ιρλανδίας είχαν μεν τον έλεγχο, αλλά από την άλλη οι διεθνείς μας κλείνοντας όπως θα έπρεπε τους διαδρόμους κατάφεραν και μάλιστα με σχετική άνεση να κρατήσουν το μηδέν στην άμυνα.

Man of the match: Στην Ελλάδα και στον Ολυμπιακό παίζει ως αριστερός μπακ, ωστόσο όταν ήρθε στην χώρα μας ο Χοσέ Χολέμπας ήρθε ως χαφ. Σήμερα στο Δουβλίνο ο Φερνάντο Σάντος τον προώθησε και ο αριστεροπόδαρος ποδοσφαιριστής του το ανταπέδωσε πετυχαίνοντας το μοναδικό τέρμα της συνάντησης και γι' αυτό τον βάζουμε πολυτιμότερο παίκτη.

Αδύναμος κρίκος: Τα νεύρα που είχαν οι Ιρλανδοί ήταν ο αδύναμος κρίκος του ματς. Χωρίς λόγο ειδικά με το 0-1 το φιλικό πήγε να τιναχτεί στον αέρα, αλλά ευτυχώς σταμάτησαν έστω και να προκάλεσαν με την συμπεριφορά τους.

Στο ύψος του: Εδώ θα βάλουμε δύο παίκτες. Αρχικά τον Ταχτσίδη που στο ντεμπούτο του ήταν εξαιρετικός και εν συνεχεία τον Καρνέζη που σε ένα ακόμα ματς δείχνει πως πραγματικά φέτος είναι η χρονιά του.

Η γκάφα: Εδώ θα βάλουμε τον Σταφυλίδη για το λάθος που έκανε στο πρώτο λεπτό. Εντάξει το πέναλτι δεν δόθηκε και ο μικρός ανέβηκε στην συνέχεια, αλλά το λάθος είναι λάθος.

Το στραγάλι: Όταν δεν βλέπεις ένα τέτοιο χέρι, αφήνεις τα νεύρα να φτάνουν στο σημείο να μπορεί να χαλάσουν το ματς, ε τότε κανείς δεν μπορεί να πει πως ο Ισραηλινός Σμουέλεβιτς τα πήγε καλά.

Το ταμείο του Gazzetta: Η Εθνική είναι ομάδα με όλα τα γράμματα κεφαλαία και μια ομάδα μπορεί να παίρνει αυτό που θέλει ακόμα και όταν παίζει χάλια. Αυτό έκανε και στο Δουβλίνο, επικράτησε της Ιρλανδίας του Τραπατόνι με 1-0 και έδειξε σε όλους πως εκτός από το παρών, υπάρχει και μέλλον.

Ελλάδα(Σάντος): Καρνέζης, Τοροσίδης (60΄Μανιάτης), Σταφυλλίδης (82΄Σπυρόπουλος), Παπασταθόπουλος, Κυριάκος Παπαδόπουλος, Ταχτσίδης, Τζιόλης, Χολέμπας (46΄Φορτούνης), Νίνης (60΄Βύντρα), Σαμαράς (46΄Σαλπιγγίδης), Μήτρογλου (46΄Αθανασιάδης)

Ιρλανδία (Τραπατόνι): Φορντ, Κόλεμαν, Ο’ Σέι, Κλαρκ, Γουόρντ, Γουίλαν (33΄Άντριους), ΜακΚάρθι (70΄Μέιλερ), ΜακKλίν, Μπρέιντι (60΄Χούλαχαν), Κοξ (60΄Κίοξ), Λονγκ (46΄Ντόιλ).

 

Τελευταία Νέα