«Δεν υπάρχει πουθενά σαν το Βικελίδης»

«Δεν υπάρχει πουθενά σαν το Βικελίδης»

Gazzetta team
«Δεν υπάρχει πουθενά σαν το Βικελίδης»

bet365

Ο Νίκος Ψυχογιός θεωρεί πως το να παίζει στον Άρη είναι πολύ μεγάλη υπόθεση, άλλη αίσθηση και τόνισε πως ατμόσφαιρα σαν το «Κλεάνθης Βικελίδης» δεν υπάρχει πουθενά.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Ψυχογιού στην εφημερίδα των οπαδών «SUPER ARIS»:

«Όταν είσαι μέσα στον αγωνιστικό χώρο, επειδή τρέχεις συνεχώς και βρίσκεσαι σε διαρκή εγρήγορση κι υπερένταση, δε προλαβαίνεις να σκεφτείς και να νοιώσεις άγχος για την εξέλιξη του παιχνιδιού. Το πρόβλημα είναι όταν βρίσκεσαι στη κερκίδα και βλέπεις τις προσπάθειες των συμπαικτών σου, χωρίς να μπορείς να κάνεις, έστω και το παραμικρό, εκείνη την ώρα να τους βοηθήσεις…».

Πιο δύσκολο να το βλέπεις απ’ τη κερκίδα, δηλαδή;

«Πιο δύσκολο και για μένα πιο …οδυνηρό να χάνω αγώνες μες το Βικελίδης. Πραγματικά, είναι κρίμα παίκτης του Άρη να ‘ναι τιμωρημένος και να στερείτε της συμμετοχής του σε εντός έδρας αγώνες. Είναι συγκλονιστική εμπειρία να παίζεις σ’ αυτό το γήπεδο και με τέτοια ατμόσφαιρα που, προσωπικά, θεωρώ ότι δεν υπάρχει πουθενά…».

Αγχώδης, αλλά, εξαιρετικά σημαντική η νίκη επί της Βέροιας.

«Θα συμφωνήσω απόλυτα. Απ’ την αρχή γνωρίζαμε ότι θα ‘ταν ένα πάρα πολύ δύσκολο παιχνίδι, αφού θ’ αντιμετωπίζαμε μια πολύ καλή ομάδα, πολύ επικίνδυνη εκτός έδρας, που ήρθε εδώ μέσα, ξέροντας ότι θα ‘παιζε δίχως τίποτα να χάσει. Εν αντιθέσει μ’ εμάς, που βλέπαμε αυτό το ματς σαν έναν τελικό, αφού άλλο αποτέλεσμα, πλην της νίκης, δεν υπήρχε».

Παρ’ ότι και πάλι, βρεθήκαμε πίσω στο σκορ, καταφέραμε να τ’ ανατρέψουμε, γεγονός που, σίγουρα, δίνει ακόμη μεγαλύτερη αξία στη νίκη.

«Όταν δέχεσαι ένα γκολ, στα πρώτα λεπτά, είναι ότι χειρότερο μπορεί να σου συμβεί, γιατί, μπορεί να επηρεάσει όλη την μετέπειτα εξέλιξη ενός παιχνιδιού. Από κει που πας σα γηπεδούχος να ξεκινήσεις δυνατά, τρως στα καλά καθούμενα ένα γκολ που και εσένα παγώνει και σε ρίχνει ψυχολογικά και τον αντίπαλο σου ανεβάζει, βοηθώντας τον να πιστέψει ότι μπορεί να τα καταφέρει. Μπορεί, βέβαια, να έχεις πάρα πολύ χρόνο για να το ανατρέψεις αλλά χρειάζεται μεγάλη θέληση και ψυχικά αποθέματα, να μη σε πάρει από κάτω εκείνη τη στιγμή και να διαχειριστείς σωστά το παιχνίδι».

Και μπορεί να μην ήμασταν τόσο καλοί, όσο στους δυο τελευταίους αγώνες μας, αλλά, δείξαμε, για μια ακόμη φορά, ότι ο φετινός Άρης διαθέτει μέταλλο και ψυχή…

«Είναι πάρα πολύ σημαντικό να κερδίζεις, ιδιαίτερα, μάλιστα, σε παιχνίδια που δεν είσαι και τόσο καλός. Αυτό που πρέπει να κρατήσουμε, απ’ το παιχνίδι με τη Βέροια, είναι ο χαρακτήρας που έδειξε η ομάδα, πετυχαίνοντας μια μεγάλη ανατροπή και φυσικά, οι τρεις βαθμοί της νίκης που ‘ταν και το μεγάλο ζητούμενο».

Είναι φυσιολογικές, πάντως, οι διαρκείς μεταπτώσεις στην απόδοση μιας ομάδας, τεσσάρων, μόλις, μηνών, τόσο άπειρης και τόσο νεαρής, σε μέσο όρο ηλικίας.

«Οπωσδήποτε κι είναι, για μια ομάδα, σαν τον Άρη, στη φάση που βρίσκεται, αυτό το διάστημα. Η σταθερότητα μιας ομάδας είναι, πάντα, ένα μεγάλο θέμα και κάτι που κανείς δε μπορεί, ποτέ να εγγυηθεί ή να προκαταβάλει. Βλέπουμε να συμβαίνει, ακόμα και σ’ ομάδες πολύ πιο έμπειρες απ’ τη δική μας, που η διαφορά στην εικόνα που παρουσιάζουν από αγωνιστική σε αγωνιστική είναι τεράστια. Ένας λόγος παραπάνω, στη περίπτωση του Άρη, που βρίσκεται απ’ το καλοκαίρι, σ’ ένα στάδιο ριζικής ανασύστασης. Μέσα απ’ αυτές τις δυσκολίες, όμως, φτιάχνουμε και δένουμε σαν ομάδα…».

Η προσπάθεια που κάνετε, φέτος, να ξέρεις εκτιμάται, ιδιαίτερα, απ’ το σύνολο του Αρειανού λαού. Βλέπουμε, ότι είναι πραγματικά, πολύ έντιμη και με πολύ αγνά κίνητρα.

«Είναι κάτι που φαίνεται και τον ευχαριστούμε πολύ γι αυτό. Το κριτήριο του κόσμου, πάντοτε, είναι αλάθητο. Ξέρει ν’ αναγνωρίζει το σύνολο και το μέγεθος των προσπαθειών, που κάνει κάποιος κι αναλόγως τον κρίνει. Ερχόμενοι, φέτος, στον Άρη γνωρίζαμε ότι, ούτε πλούσιοι θα γινόμασταν, ούτε, πολύ περισσότερο, θα λύναμε το οικονομικό μας πρόβλημα. Ήταν το λιγότερο που μας απασχολούσε… Άλλο ήταν το μεγάλο μας πρόβλημα, το μεγάλο μας άγχος, αν θέλετε…».

Ποιο…;

«Το να παίζεις στον Άρη, πραγματικά, είναι πολύ μεγάλη υπόθεση… Άλλη αίσθηση, τεράστιος Σύλλογος, φανταστικός κόσμος και πλούσια ιστορία. Όλα τα παιδιά, συναισθανόμενα το μέγεθος αυτού του Συλλόγου, καθώς και των δεδομένων συνθηκών που επικρατούσαν, ειδικά στην αρχή, νοιώθαμε μια πολύ μεγάλη πίεση ν’ αποδείξουμε, ότι είμαστε άξιοι να φοράμε αυτή τη φανέλα. Να φανούμε αντάξιοι, αν θέλετε, της εμπιστοσύνης και των προσδοκιών, του κόσμου στο πρόσωπο μας. Πίεση, που λόγω του κακού ξεκινήματος που κάναμε, ειδικά, στις πρώτες αγωνιστικές, ήταν πολύ μεγάλη».

Αυτό ακριβώς είναι που μας κάνει ν’ αγαπήσουμε και να στηρίξουμε, ακόμα περισσότερο, τη φετινή προσπάθεια. Γιατί φαίνεται ότι υπάρχει ζωή, υπάρχει σφυγμός και πάνω απ’ όλα συνείδηση και χαρακτήρας. Η ομάδα βρήκε το κουράγιο και τη δύναμη, μετά το κάζο με τον Πλατανιά, ν’ αντιδράσει άμεσα και να δείξει χαρακτήρα.

«Όπως σας είπα, το να φοράς αυτή τη φανέλα, είναι πολύ σημαντικό πράγμα. Δεν είναι μόνο η δεδομένη πίεση που αισθάνεσαι, κάθε φορά που βγαίνεις στο χορτάρι ν’ αγωνιστείς μ’ αυτήν, αλλά κι ο αέρας που έχεις, η δύναμη και η ώθηση που σου δίνει. Ξέρεις, όποια κι αν είναι η κατάσταση, ότι αγωνίζεσαι στον Άρη κι αυτό, από μόνο του, τα λέει όλα. Τεράστιο μέγεθος αυτή η ομάδα, το καταλαβαίνεις, όπου και σ’ ότι κατάσταση κι αν βρίσκεσαι…».

Έτσι πρέπει να συνεχίσετε… Αρχής γενομένης, απ’ το παιχνίδι του Σαββάτου, στη Λειβαδιά.

«Αναγνωρίζουμε τις δυσκολίες και τις παγίδες που κρύβει η συγκεκριμένη αναμέτρηση. Ξέρουμε, ότι πάμε να δώσουμε άλλη μια μάχη, όπως, φυσικά και σ’ όλα τα παιχνίδια του φετινού πρωταθλήματος. Ο Λεβαδειακός, μπορεί να έχει μείνει πίσω στη βαθμολογία, αλλά δεν παύει να ‘ναι πολύ υπολογίσιμος αντίπαλος. Εμείς, θα πάμε, αποκλειστικά και μόνο για τη νίκη, που, εκτός απ’ το κέρδος των τριών βαθμών που θα μας δώσει, θα μας βοηθήσει, και ψυχολογικά, να δούμε με ακόμα μεγαλύτερη αισιοδοξία τη συνέχεια. Πιστεύω ότι, από μας εξαρτάται, να εμφανιστούμε το ίδιο σοβαροί και αποφασιστικοί μένοντας, απόλυτα, συγκεντρωμένοι, καθ’ όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού. Αν δείξουμε όλα αυτά τα στοιχεία, νομίζω, ότι θα’ χουμε πολλές πιθανότητες, να φύγουμε με κάτι καλό από κει μέσα».

Να ξέρεις (…ότι κι αν συμβεί μεσοβδόμαδα), ότι, δε θα ‘στε μόνοι σας το Σάββατο.

«Το γνωρίζουμε αυτό και είναι κάτι που το περιμένουμε πως και πως. Είναι πολύ μεγάλο κίνητρο να βλέπεις τους οπαδούς σου, να κάνουν τόσα χιλιόμετρα για να βρεθούν κοντά σου. Και μάλιστα, κάτω απ’ τις, πλέον, αντίξοες, οικονομικές και …όχι μόνο συνθήκες. Νοιώθεις την υποχρέωση, γι αυτούς τους ανθρώπους, να κάνεις τα πάντα, να τους ευχαριστήσεις. Κι αυτό θα επιδιώξουμε να κάνουμε κι εμείς το Σάββατο…».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα