Ιβάν, φέρτον πίσω!

Ιβάν, φέρτον πίσω!

bet365

Ο Κώστας Βασιλόπουλος γράφει στο blog του στο gazzetta.gr για τον Αντελίνο Βιεϊρίνια και προτρέπει τον Ιβάν Σαββίδη να τον φέρει πίσω στον ΠΑΟΚ.

Το όνομα του εξιτάρει. Προκαλεί ενθουσιασμό. Σεβασμό. Ανασύρει μοναδικές αναμνήσεις στο μυαλό των φιλάθλων του ΠΑΟΚ. Ναι, στον Βιειρίνια αναφέρομαι. Στον παίκτη που επί τρία χρόνια έβγαζε τα κάστανα από τη φωτιά. Στον παίκτη που ήξερε να ξεκλειδώνει με μοναδικό τρόπο τις αντίπαλες άμυνες χαϊδεύοντας τη μπάλα με τα πόδια του.

Ο Βιειρίνια μπορεί να έφυγε από την Θεσσαλονίκη και την Τούμπα αλλά το όνομα του δεν ξεχάστηκε. Και δεν ξεχάστηκε γιατί ο κόσμος του ΠΑΟΚ μπορεί και ξέρει να εκτιμά παίκτες με τη φινέτσα και την ποδοσφαιρική ντομπροσύνη του Πορτογάλου.

Τον επόμενο μήνα θα συμπληρωθεί ένας χρόνος από την ημέρα που ο Αντρέ παραχωρήθηκε στην Βόλφσμπουργκ για να εξασφαλισθούν χρήματα που σε μεγάλο βαθμό κράτησαν ζωντανή την ομάδα πέρσι. Ενας χρόνος κυριολεκτι8κά βασανιστικός καθώς το κενό του δεν αναπληρώθηκε ποτέ.

Το μεγαλύτερο με διαφορά αγωνιστικό πρόβλημα του ΠΑΟΚ στη φετινή περίοδο είναι η έλλειψη ενός παίκτη με τα χαρακτηριστικά του Βιειρίνια. Ενός αθλητή που θα έχει την ποδοσφαιρική ευφυία και τις ικανότητες να κάνει τα δύσκολα εύκολα προσφέροντας λύσεις όταν τις χρειάζεται η ομάδα.

Αυτός είναι ο παίκτης που λείπει από τον ΠΑΟΚ σήμερα. Η δοκιμασμένη λύση. Ο τεχνίτης που περνάει παροπλισμένος τον καιρό του στην Γερμανία όχι γιατί η Βόλφσμπουργκ έχει καλύτερους αλλά γιατί ο Μάγκατ (όσο σεβασμό κι αν τρέφω στο πρόσωπο του συγκεκριμένου προπονητή) δεν βρήκε τον τρόπο να αξιοποιήσει το αστείρευτο ταλέντο του και το πάθος του για διάκριση.

Ο Βιειρίνια είναι ο παίκτης που χρειάζεται ο ΠΑΟΚ και όχι ο αντιΒιερίνια. Όσες έρευνες κι αν γίνουν στην Ευρώπη, στην Αφρική, στην Λατινική Αμερική από τους σκάουτερ του Δικεφάλου παίκτης με τα χαρακτηριστικά του Βιειρίνια δεν θα βρεθεί. Όχι, γιατί σώθηκε το ταλέντο στο ποδόσφαιρο αλλά γιατί ο Αντρέ έχει ένα μεγάλο προσόν.

Έχει ανατραφεί ποδοσφαιρικά στην Τούμπα, γνωρίζει τις ιδιαιτερότητες της ομάδας, του κόσμου, των αντιπάλων του ΠΑΟΚ και πολλά ακόμα που του εξασφαλίζουν το προνόμιο να προσαρμοστεί σε ελάχιστον χρόνο στα δεδομένα της ομάδας και να προσφέρει ουσιαστική βοήθεια από τον Ιανουάριο.

Είναι ο ποδοσφαιριστής που μπορεί να κάνει τη διαφορά! Είναι δώρο για τον ΠΑΟΚ το γεγονός ότι στην Γερμανία δεν έχουν ανακαλύψει τις δυνατότητες του Βιειρίνια. Δώρο και για τον Ιβαν Σαββίδη που έχει μια μοναδική ευκαιρία. Ο Βιειρίνια μπορεί να αποτελέσει το κουμπί που πατώντας του θα απογειωθούν το ενδιαφέρον και ο ενθουσιασμός του κόσμου ενώ παράλληλα η ομάδα θα αποκτήσει ένα μοναδικό όπλο για τη συνέχεια της περιόδου.

Θεωρώ ότι η επιστροφή του Πορτογάλου στην Τούμπα δεν είναι μια απλή κι εύκολη υπόθεση. Δεν σηκώνεις έτσι απλά το τηλέφωνο και κανονίζεις να επιστρέψει ο Βιειρίνια στην Τούμπα. Οι Γερμανοί δεν είναι εύκολοι στις διαπραγματεύσεις. Παράλληλα όμως δεν θέλουν να θεωρηθεί αποτυχημένη η επιλογή τους.

Το ενδεχόμενο επιστροφής του Αντρέ στην Τούμπα ίσως αποτελεί την ιδανική λύση τόσο για τον ΠΑΟΚ όσο και για την Βόλφσμπουργκ. Υπάρχουν πολλοί τρόποι να έρθουν σε συμφωνία οι δυο ομάδες αρκεί να υπάρχει βούληση. Δυστυχώς μέχρι τώρα στον ΠΑΟΚ τέτοια βούληση δεν υπήρχε για λόγους που γνωρίζουν μόνο οι υπεύθυνοι του ποδοσφαιρικού τμήματος.

Η λύση είναι 1.5 ώρα. δρόμος με το αεροπλάνο από την Θεσσαλονίκη αλλά κανείς δεν μπήκε στον κόπο να ασχοληθεί με το ενδεχόμενο επιστροφής του Βιειρίνια στην Τούμπα. Ούτε το ενδεχόμενο να επιστρέψει ως δανεικός -για να λύσει έστω και πρόσκαιρα το πρόβλημα του ΠΑΟΚ- δεν μπήκαν στον κόπο να συζητήσουν.

Ίσως είναι ώρα ή κατάλληλη ευκαιρία να ασχοληθεί προσωπικά με το θέμα ο ιδιοκτήτης του ΠΑΟΚ και να ανατρέψει τις ισορροπίες στο Ελληνικό πρωτάθλημα. Μην αναρωτηθείτε αν ένας κούκος φέρνει την άνοιξη. Μπορεί να μην τη φέρνει αλλά αν μη τι άλλο σε προετοιμάζει γι αυτήν!

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Αλέξανδρος Λυμπέρης
Αλέξανδρος Λυμπέρης

Ο Κώστας Βασιλόπουλος γεννήθηκε στην Κομοτηνή τον Οκτώβριο του 1969, παρά το γεγονός ότι η καταγωγή έχει σχέση με τον ωραιότερο χειμερινό προορισμό σε ολόκληρη την Ευρώπη. Τα Γρεβενά. Στην διάρκεια των μαθητικών του χρόνων έμαθε να εκτιμά δυο χρώματα. Το άσπρο της ελπίδας, που φωλιάζει στην ψυχή κάθε Έλληνα ως κρυφή ελπίδα κόντρα στο μαύρο του πένθους για τις αλησμόνητες πατρίδες.

Μαζί με τον μικρότερο αδελφό του μεγάλωσαν κρατώντας ανοιχτή την μπαλκονόπορτα του δωματίου τους τα Κυριακάτικα μεσημέρια περιμένοντας να ακούσουν τις ιαχές των οπαδών του ΠΑΟΚ απο την Τούμπα που σκέπαζαν την Θεσσαλονίκη σαν μαγικό πέπλο, σε κάθε γκολ.

Από το δημοτικό προτιμούσε κάθε Δευτέρα, Πέμπτη και Σάββατο να ρίχνει κλεφτές ματιές στα ΣΠΟΡ του Βορρά ( γεγονός που απέφερε ατέλειωτες τιμωρίες ) χωρίς να ξέρει ότι η ιστορικότερη εφημερίδα της Βόρειας Ελλάδας θα σημάδευε αργότερα την ζωή του. Μαθητής στην 1η τάξη του λυκείου το 1985 είχε την πρώτη του εμπειρία με την έντυπη δημοσιογραφία. Που αλλού; Στα ΣΠΟΡ του Βορρά. Το φλερτ που ξεκίνησε ένα απόγευμα Δευτέρας ( λίγο πριν ο ΠΑΟΚ κατακτήσει το δεύτερο πρωτάθλημα της ιστορίας του ) εξελίχθηκε σε θυελλώδη έρωτα και γάμο.

Το 2002 εγκατέλειψε το επαγγελματικό του «σπίτι» ( και το φέρει βαρέως ) για την εφημερίδα METROSPORT για να επιστρέψει το Νοέμβριο του 2008 αναλαμβάνοντας την διεύθυνση της εφημερίδας που θεωρεί οικογένεια του. Από τον Δεκέμβριο του 2009 ανέλαβε και την διεύθυνση του ραδιοφωνικού σταθμού SPORT 103 FM ενώ τηλεοπτικά στεγάζεται από το 1990 στην Δημοτική τηλεόραση Θεσσαλονίκης TV 100.

Στα χρόνια που κύλησαν από το 1985 εργάστηκε σε εφημερίδες, ραδιοφωνικούς σταθμούς και περιοδικά και με τη βοήθεια του Θεού ( όπως λέει ο ίδιος σε κάθε ευκαιρία ) κατάφερε να επιβιώσει στην σύγχρονη Ελληνική κοινωνία - ζούγκλα που χαρακτηρίζεται από ανθρώπους που έχουν αναγάγει την απάτη σε επιστήμη. Αντέχει ακόμα.