Το μεγάλο βάρος του ΠΑΟΚ...

Το μεγάλο βάρος του ΠΑΟΚ...

Μιχάλης Τσόχος Μιχάλης Τσόχος
Το μεγάλο βάρος του ΠΑΟΚ...

bet365

Ο Μιχάλης Τσόχος γράφει στο backstage για την πίεση που ασκείται στον Δικέφαλο να διεκδικήσει ένα πρωτάθλημα, επειδή κανείς άλλος δεν το μπορεί...

Διάβασα και άκουσα πολλά αμέσως μετά τη λήξη του ματς της Κέρκυρας με τον ΠΑΟΚ. Από αδυναμία της ομάδας του Δώνη να διεκδικήσει τον τίτλο, μέχρι το ότι δεν μπορεί να κάνει ούτε τα αυτονόητα και να νικήσει την Κέρκυρα.

Θα τερματίσει σε καλύτερη θέση από τον Παναθηναϊκό ο ΠΑΟΚ; Σε απόδοση 1.40 στη unibet

Διαπιστώνω ότι όλο αυτό συμβαίνει στο μυαλό των περισσοτέρων λόγω της αλλαγής στην ιδιοκτησία του ΠΑΟΚ. Μόνο που όλοι αυτοί που σήμερα με πολύ μεγάλη ευκολία κάνουν σκληρή κριτική για την αδυναμία του ΠΑΟΚ να πάρει τον τίτλο ξεχνούν ορισμένα βασικά πράγματα.

Πρώτον και σημαντικότερον τι υποστηρίζαμε, γράφαμε, λέγαμε, όλοι μας πριν αρχίσει αυτό το πρωτάθλημα. Ποιός έγραφε τότε ότι ο ΠΑΟΚ πάει για πρωτάθλημα. Οποιος το έγραφε δικαιούται σήμερα να είναι αυστηρός και απαιτητικός με την ομάδα του Δώνη.

Ας μου πει όμως κάποιος ότι με το ρόστερ που έφτιαξε ο ΠΑΟΚ το περασμένο καλοκαίρι κάνοντας σοβαρές μειώσεις και οικονομίες και προωθώντας νέα παιδιά ότι στόχευε στην κατάκτηση ή την διεκδίκηση του τίτλου. Ας μου πει κάποιος ότι το ρόστερ που έχει σήμερα ο ΠΑΟΚ, ο οποίος προσπαθούσε να πάρει το ματς στην Κέρκυρα με τον Κίτσιου (με όλο το σεβασμό στον μικρό) είναι τέτοιο που δικαιολογεί την απαίτηση της τουλάχιστον διεκδίκησης του πρωταθλήματος.

Ναι ο ΠΑΟΚ άλλαξε ιδιοκτήτη, αλλά η ομάδα που παίζει στο γήπεδο σήμερα είναι η ομάδα που φτιάχτηκε το περασμένο καλοκαίρι με αιματηρές οικονομίες με πολλούς πιτσιρικάδες και με στόχο το να μείνει σε υψηλό επίπεδο και ανταγωνιστικός όσο πιο πολύ μπορεί και όχι φυσικά για να πάρει τον τίτλο. Οποιος πιστεύει ότι ο ΠΑΟΚ έκανε βασικό και αναντικατάστατο τον Κάτσε, τον Κατσικά και έδωσε τόσες πολλές ευκαιρίες σε Πέλκα, Γιάννου, όχι από ανάγκη, αλλά γιατί αποφάσισε ότι αυτοί είναι οι καλύτεροι που θα του φέρουν άμεσα τον τίτλο, είναι τουλάχιστον αφελής.

Οπως επίσης η δικαιολογία που ακούω, ότι είναι έτσι το φετινό πρωτάθλημα που θα έπρεπε ο ΠΑΟΚ να τον διεκδικήσει τον τίτλο, την ακούω ως ανέκδοτο. Πώς είναι δηλαδή το πρωτάθλημα, όταν ο πρώτος μέχρι προχθές είχε επτά νίκες σε επτά ματς; Τι πρέπει να κάνει ο ΠΑΟΚ; Να πάρει οκτώ νίκες σε επτά ματς; Η ομάδα του Δώνη έχει συγκεντρώσει 17 από τους 24 βαθμούς που θα μπορούσε να έχει στο μάξιμουμ. Πόσες χρονιές δηλαδή έχει κάνει καλύτερο ξεκίνημα ο ΠΑΟΚ; Ακόμη και η ομάδα του Κοντρέρας, του Βιεϊρίνια, του Πάμπλο Γκαρσία στα καλά του, τέτοια συγκομιδή δεν είχε.

Αν έχουμε αποφασίσει όλοι μας ότι για να μπορέσουμε να δούμε ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα πρέπει ο ΠΑΟΚ να το διεκδικήσει μέχρι τέλους επειδή ο ΠΑΟ του Φερέιρα είναι “πιο άπειρη ομάδα και από τον ΟΦΗ” και η ΑΕΚ προς το παρών προσπαθεί να μείνει στην κατηγορία, θα πρέπει να δούμε κι' αν ο ΠΑΟΚ έχει την ομάδα για να το κάνει. Διαφορετικά και στον Πανιώνιο που σήμερα έχει 18 βαθμούς, μπορούμε στο τέλος της χρονιάς να τον κρίνουμε αποτυχημένο αν δεν βγει Ευρώπη και να ξεχάσουμε ότι πριν αρχίσει αυτό το πρωτάθλημα αναρωτιόμασταν πώς θα σωθεί;

Οσο για την αλλαγή ιδιοκτησίας στον ΠΑΟΚ, όταν αυτή φανεί και στο ρόστερ γιατί ο Σαββίδης θα πάρει τον Σκόκο, τον Μπεν Χαϊμ, τον Βασιλακάκη, τον Ολαϊτάν και δεν ξέρω και ποιόν άλλον, τότε ναι, θα κάνουμε άλλη συζήτηση και θα έχουμε άλλες απαιτήσεις. Τώρα πάντως ο ΠΑΟΚ του Σαββίδη είναι ο ΠΑΟΚ του Κάτσε, του Κατσικά, του Ιντζίδη, του Πέλκα, του Γιάννου και του Κίτσιου. Ας μην πέσουμε λοιπόν επάνω του για να τον μεγαλώσουμε τόσο όσο θα μας βόλευε για να υπάρχει ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Ας τον αφήσουμε να μεγαλώσει με την ησυχία του και όσο του πρέπει, μέχρι να φτάσει εκεί που όλοι θα θέλαμε...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Μιχάλης Τσόχος
Μιχάλης Τσόχος

Ο Μιχάλης Τσόχος γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε πιστεύοντας ότι θα γίνει ψυχολόγος. Τελικά η ψυχολογία… γλίτωσε, όχι όμως και η δημοσιογραφία με την οποία ασχολείται επαγγελματικά για 25 χρόνια. Ξεκίνησε από τις εφημερίδες, τις οποίες θεωρεί ακόμη και σήμερα το μοναδικό πραγματικό σχολείο της δημοσιογραφίας και το ραδιόφωνο, το οποίο παραμένει η μεγάλη αγάπη του. Εργάστηκε στο «ΦΩΣ», στο «Βήμα», ενώ υπήρξε αρχισυντάκτης του Sportime και διευθυντής της SportDay. Η πρώτη του δουλειά ήταν ο Bwin ΣΠΟΡ FM, ενώ στο διαδίκτυο παραμένει πιστός στο gazzetta για πάνω από μία δεκαετία. Πέραν όλων των άλλων, τον… αντέχει και η τηλεόραση για πάνω από 10 χρόνια (Cosmote TV) και ο ίδιος αντέχει την ίδια γυναίκα που παντρεύτηκε πριν από 20 χρόνια (ήρωας είμαι!!!). Όλα τα παραπάνω τα… αντέχουν υπομονετικά οι δύο κόρες του.