Η αγγλική «παράγκα» είναι κόκκινη (vids)!

Γιώργος Βροντάκης
Η αγγλική «παράγκα» είναι κόκκινη (vids)!

bet365

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ νίκησε (την Τσέλσι) για άλλη μια φορά με την εύνοια της διαιτησίας και το gazzetta.gr παρουσιάζει την φετινή της... παράγκα!

Μπορεί να έχουν διεξαχθεί μόλις 9 αγωνιστικές στην Πρέμιερ Λιγκ, αλλά είναι αναμφισβήτητο πως η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είναι η πρωταθλήτρια της... διαιτησίας. Μόνο οι φανατικοί φίλαθλοι δεν παραδέχονται ότι οι «κόκκινοι διάβολοι» έχουν την αβάντα και την εύνοια των ρέφερι στις πρώτες αγωνιστικές, με το χθεσινό παιχνίδι κόντρα στην Τσέλσι στο «Στάμφορντ Μπριτζ» να «βγάζει μάτια»!

Σε απόδοση 3.15 βρίσκουμε στην betfair τη νίκη της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο μεθαυριανό ματς του Λιγκ Καπ με την Τσέλσι

Η ομάδα του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον νίκησε τους πρωταθλητές Ευρώπης με 3-2 και μπήκε ξανά δυνατά στην διεκδίκηση του τίτλου της Πρέμιερ Λιγκ. Ομως, για να πάρει τους τρεις βαθμούς χρειάστηκε την βοήθεια των σφυριγμάτων του Μαρκ Κλάτενμπεργκ! Όμως, θα δούμε αναλυτικά τα ματς χρονικά...

Το gazzetta.gr θυμίζει πως η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχει πάρει φέτος αρκετούς βαθμούς με τους ρέφερι.

Ανύπαρκτο πέναλτι...

Η αρχή έγινε μόλις την αγωνιστική, στις 2 Σεπτεμβρίου, απέναντι στη Σαουθάμπτον. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ επικράτησε με 3-2, αν και έχανε μέχρι το 87΄ με 2-1! Ο... Θεός δεν ήταν με τους γηπεδούχους «Άγιους», αλλά με τους... «διαβόλους». Ο διαιτητής, Μάικ Ντιν υπέδειξε ανύπαρκτο πέναλτι πάνω στον Ρόμπιν Φαν Πέρσι στο 68΄ (δείτε το video στο 4:18) και ενώ το ματς ήταν 2-1 υπέρ της Σαουθάμπτον.

Ο Φόντε έκοψε πεντακάθαρα την μπάλα πριν φτάσει στα πόδια του Ολλλανδού στράικερ της Γιουνάιτεντ, όμως, ο ρέφερι που ήταν δύο μέτρα μακριά και με καθαρό οπτικό πεδίο, έδειξε την άσπρη βούλα και χωρίς να θέλει δεύτερη συζήτηση. Ο Φαν Πέρσι πήγε να σκοράρει αλά Πανένκα, αλλά ο πορτιέρο της Σαουθάμπτον έστειλε την μπάλα κόρνερ. Τελικά, η Μάντσεστερ νίκησε με δύο καθαρά τέρματα του Φαν Πέρσι στο 87΄ και το 92'.

Νέο πέναλτι – μαϊμού και... πρόστιμο

Επόμενο... θύμα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ήταν η Γουίγκαν μια αγωνιστική αργότερα. Μπορεί οι «κόκκινοι διάβολοι» να επικράτησαν με 4-0 (όλα τα γκολ στο δεύτερο ημίχρονο), όμως, κέρδισαν πέναλτι μόλις στο 5' έπειτα από βουτιά του Γουέλμπεκ (δείτε το video στο 1:15).

Ο τερματοφύλακας της Γουίγκαν, ούτε που ακούμπησε τον Αγγλο φορ αλλά ο διαιτητής, Μάικλ Όλιβερ χωρίς δεύτερη σκέψη έδωσε την εσχάτη των ποινών με τον Τσιτσαρίτο να αστοχεί (απέκρουσε ο πορτιέρο) από τα 11 βήματα.

Ο προπονητής της Γουίγκαν, Ρομπέρτο Μαρτίνεζ επειδή έκανε σχόλιο για το πέναλτι στο «Ολντ Τράφορντ» τιμωρήθηκε με 10.000 αγγλικές λίρες από την αγγλική ομοσπονδία.

Διαιτησία σκάνδαλο στο «Άνφιλντ»!

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έκανε το τρία στα τρία στην εύνοια της διαιτησίας για τρίτη συνεχόμενη αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ, όμως, αυτή τη φορά τα πράγματα ήταν πιο ξεκάθαρα στο «Άνφιλντ» απέναντι στη Λίβερπουλ. Η ομάδα του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον επικράτησε με 2-1 και αν δεν είχε για δωδέκατο παίκτη τον διαιτητή, Μαρκ Χάλσι τότε σίγουρα δεν θα έπαιρνε τους τρεις βαθμούς της νίκης κόντρα στη Λίβερπουλ.

Η ομάδα του Μπρένταν Ρότζερς ήταν σαφώς ανώτερη της Γιουνάιτεντ στον αγωνιστικό χώρο, όμως, οι γηπεδούχοι έμειναν με 10 παίκτες στο 39' λόγω της αποβολής του Σέλβι σε μια φάση που θα μπορούσαν να είχε αποβληθεί και ο Εβανς (δείτε το παρακάτω video στο 2:50). Μάλιστα, οι «κόκκινοι» διαμαρτύρονται για ανάλογο μαρκάρισμα του Φαν Πέρσι, στο οποίο δεν δόθηκε τίποτα.

Παρότι, η Λίβερπουλ έπαιζε με 10 παίκτες προηγήθηκαν στο 46΄ με τον Τζέραρντ και τον Ράφαελ να ισοφαρίζει λίγο αργότερα. Τελικά, η Γιουνάιτεντ πήρε τη νίκη με αμφισβητούμενο πέναλτι που καταλόγισε ο Χάλσι στο 76΄ σε μαρκάρισμα του Τζόνσον πάνω στον Βαλέντσια (δείτε το παρακάτω video στο 8:30), δίνοντας το «τελικό χτύπημα» στον σύλλογο του «Ανφιλντ».

Μετά το ντέρμπι ο διαιτητής του αγώνα πήγε στην αστυνομία για να καταγγείλει απειλές που δέχεται ο ίδιος για την ζωή του.

Αγκωνιά και... κίτρινη!

Η χαρακτηριστική εύνοια της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, όμως, δεν σταμάτησε εκεί. Με τον.... αγαπημένο της διαιτητή, Χάουαρντ Γουέμπ ευνοήθηκε και στην εκτός έδρας νίκη της με 3-0 στο Νιούκαστλ.

Η ομάδα του Σερ Αλεξ Φέργκιουσον προηγήθηκε νωρίς με 2-0 και τότε ο Ρόμπιν Φαν Πέρσι δεν αποβλήθηκε για αγκωνιά στον Καμπάιγ. Ο ρέφερι απλά του έδειξε κίτρινη κάρτα, αντί για κόκκινη και ο Ολλανδός στράικερ να κινδυνεύει αρχικά με τιμωρία τριών αγωνιστικών μέσω video. Όμως, όλοι έκλεισαν τα μάτια!

Αποβολή για... θέατρο και γκολ οφσάιντ

Πάμε και στο πιο πρόσφατο ματς. Η Τσέλσι ηττήθηκε με 3-2 από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ χάρη σε απίστευτη αποβολή του Φερνάντο Τόρες και οφσάιντ γκολ του Τσιτσαρίτο. Πρωταγωνιστής του ματς ο ρέφερι Μαρκ Κλάτενμπεργκ. Οι Λονδρέζοι είχαν 10 στις 10 νίκες στο «Στάμφορντ Μπριτζ» με τον συγκεκριμένο διαιτητή, όμως, η 11η ήταν και η πιο φαρμακερή.

Στο 62' η Τσέλσι έμεινε με δέκα παίκτες καθώς ο Ιβάνοβιτς ανέτρεψε τον Γιανγκ και ως τελευταίος παίκτης και σωστά πήρε τον δρόμο προς τα αποδυτήρια. Έξι λεπτά αργότερα έμειναν με 9 παίκτες λόγω του διαιτητή. Ο Έβανς βρήκε με σκαριά τον Τόρες, ο Κλάτενμπεργκ είδε... βουτιά και έδωσε την δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Ισπανό για θέατρο.

Στο 75' ο Τσιτσαρίτο έβαλε το... κερασάκι στην τούρτα του Κλάτενμπεργκ, αφού από πεντακάθαρη θέση οφσάιντ σκόραρε για το 3-2!

Πέρσι στο ίδιο ματς, η Τσέλσι προηγήθηκε με 3-0 στο ημίχρονο, όμως, στην επανάληψη ανέλαβε ρόλο ο Χάουαρντ Γουέμπ και έδωσε δύο αστεία πέναλτι για να κάνει το ματς ντέρμπι και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να γλιτώνει με το 3-3.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα