Πάντιτς, Σιμεόνε, Φαλκάο

Ball Boys Ball Boys
Πάντιτς, Σιμεόνε, Φαλκάο

bet365

Το 7Χ7 της Ατλέτικο μπλέκει στο μυαλό του Ball Boy Γιώργου Καραμάνου το θαύμα του νταμπλ (1996), τον συνδετικό κρίκο Σιμεόνε, το ρεκόρ του Φαλκάο και έναν τρελό τίτλο...

η σεζόν 1995-'96 ο μακαρίτης διαβόητος-τρελός πρόεδρος Χεσούς Χιλ, παρέδωσε στον Ράντομιρ Αντιτς εν λευκώ την Ατλέτικο. Ο Σέρβος τεχνικός έκανε τις απαραίτητες προσθαφαιρέσεις και δημιούργησε την παρέα του νταμπλ. Μίας τεράστιας επιτυχίας που έμελλε να είναι και η τελευταία εντός συνόρων για τον δεύτερο τη τάξη σύλλογο της ισπανικής πρωτεύουσας. Τότε ο Αντιτς έκανε τις εξής δύο συνταρακτικές μεταγραφές. Πήρε τον παντελώς άγνωστο στην Ιβηρική, Μίλινκο Πάντιτς από τον Πανιώνιο και τον Βούλγαρο φορ Λούμποσλαβ Πένεφ, ο οποίος μόλις είχε ξεπεράσει τον καρκίνο στα γεννητικά όργανα και κανείς δεν ήξερε σε τι κατάσταση θα βρισκόταν.

Μπορεί να κατακτήσει το πρωτάθλημα στην Πριμέρα Ντιβιζιόν η Ατλέτικο Μαδρίτης; Παίξτο σε απόδοση 15.00 στην bwin

Τελικά ο ο Πάντιτς μετατράπηκε αμέσως σε μαέστρο και ο Πένεφ στο πρώτο βιολί με 16 γκολ. Ωστόσο, σε εκείνη την ομάδα υπήρχε ένας 26χρονος αμυντικός μέσος που αποτέλεσε πραγματικά το κλειδί των τίτλων. Ο Ντιέγκο Σιμεόνε, ο οποίος λατρεύτηκε από το κοινό του «Βιθέντε Καλδερόν», είναι μαζί με τον αθλητικό διευθυντή Χοσέ Λουίς Καμινέρο που επίσης έσκιζε εκείνη την εποχή, οι δύο συνδετικοί κρίκοι της τωρινής με την ομάδα που ξεπετάχτηκε από το πουθενά και σάρωσε.

Οι δυο τους βρέθηκαν πέρσι στα μισά της χρονιάς στους αγαπημένους τους Ροχιμπλάνκος, αλλά κανείς δεν περίμενε πως θα έχτιζαν αυτό το... ατίθασο σύνολο που καλπάζει στο πλευρό της Μπαρτσελόνα στην κορυφή της Λα Λίγκα. Εντάξει σχετικά κάλο υλικό διαθέτουν οι Μαδριλένοι, αλλά όχι τέτοιο που να δικαιολογεί από μόνο του το ξέφρενο 7Χ7 που τρέχουν μετά την ισοπαλία της πρεμιέρας.

Χωρίς να δώσουν φράγκα παρά μονάχα 880.000 για τον 33χρονο σέντερ μπακ Κάτα Ντίας της Χετάφε, ψώνισαν από ένα «κυριλέ» καλάθι. Ο παραπεταμένος στην Πόρτο εξτρέμ Κριστιάν Ροδρίγκες, ο... τελειωμένος Εμρέ, με τις επιστροφές των δανεικών Ραούλ Γκαρθία (μέσος), Ντιέγκο Κόστα (φορ) αποδεικνύονται αρκετοί για το θαυματουργό αυτό ξεκίνημα. Η μπαγκέτα του Σιμεόνε έχει μεταμορφώσει όλους αυτούς του καλούς -και τίποτα παραπάνω- παίκτες σε ρολίστες πολυτελείας και έχει προσδώσει στο σύνολο τον χαρακτήρα του νικητή.

Φυσικά όλα τα καλά δεν θα είχαν συμβεί χωρίς τον Ρανταμέλ Φαλκάο. Με το γκολ που σημείωσε την Κυριακή στις καθυστερήσεις στο «Ανοέτα» (1-0 τη Σοσιεδάδ) έπιασε την πιο τέλεια επίδοση του Λιονέλ Μέσι (τα 16 γκολ σερί είναι το καλύτερο σερί και του Αργεντινού). Ο Τίγρης μετράει από τον Αύγουστο 10 σερί ματς με 16 γκολ συνολικά (12 με Ατλέτικο, 4 με Κολομβία) και μοιάζει ασταμάτητος. Γενικότερα η Ατλέτικο δείχνει χαρακτήρα, καθώς στα τρία ματς που ζορίστηκε (Πλζεν, Μάλαγα, Σοσιεδάδ) το έβαλε το γκολάκι της έστω και στα χασομέρια.

Οσον αφορά όμως το μεγάλο όνειρο, το πρωτάθλημα, οι Ροχιμπλάνκος έπιασαν μία δική τους επίδοση που τους δίνει θάρρος και αυτοπεποίθηση για τη συνέχεια. Μετρούν επτά σερί νίκες, κάτι που είχαν κάνει για τελευταία φορά το μακρινό 1992. Γενικότερα όμως δεν έχουν ηττηθεί σε 20 αγώνες σε Ισπανία και Ευρώπη από το βαρύ 1-4 από τη Ρεάλ τον περασμένο Απρίλιο στην έδρα τους.

Πλέον στην Ατλέτικο ονειρεύονται μεγαλεία. Οι ίδιοι δεν λένε τίποτα (κάπως όπως το πήγαινε η ΑΕΚ το 2004-'05) για τίτλους. Το κάνουν όμως οι αντίπαλοι και ο Τύπος. Η αλήθεια είναι πως ποιοτικά δεν μπορεί να συγκριθεί με Μπαρτσελόνα και Ρεάλ. Ο αντικειμενικός στόχος της παραμένει η τριάδα και η απ' ευθείας έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ. Πλέον όμως η μεγάλη κούπα ίσως και να μην καθίσταται απαγορευτική. Για την ακρίβεια δεν θα καθίσταται τέτοια εάν ξεπεραστούν τα δύσκολα του Δεκεμβρίου.

Ατις 1/12 παίζουν στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου» και τη Ρεάλ έχουν να τη νικήσουν από το 1999. Δύο βδομάδες αργότερα πάνε στο «Καμπ Νόου» της λογικά πρωτοπόρου Μπαρτσελόνα. Κανένα από τα δύο μεγαθήρια δεν πατάει γερά. Η Ρεάλ έχει ξεκινήσει με γκέλες και η Μπάρτσα έχει ξύλινη άμυνα με 17 γκολ παθητικό σε 12 αγώνες. Εάν τα πάνε καλά στις δύο μεγάλες έδρες, πράγμα κομματάκι ζόρικο είναι η αλήθεια, τότε θα μπορούν να μιλήσουν και οι ίδιοι ανοικτά για το θαύμα. Και ποιος γνήσιος λάτρης του ποδοσφαίρου δεν θα ήθελε να διακοπεί έστω για μία χρονιά αυτό το αφενός συναρπαστικό αφετέρου καταστροφικό για το σπανιόλικο futbol δίπολο;

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Ball Boys
Ball Boys