Τον... σταμάτησε ο Μάντζιος

Gazzetta team
Τον... σταμάτησε ο Μάντζιος

bet365

Ο Άκης Μάντζιος επέστρεψε ως αντίπαλος στη Νέα Σμύρνη και οδήγησε την Κέρκυρα στην πρώτη της εκτός έδρας νίκη 1-0, υποχρεώνοντας τον Πανιώνιο στην πρώτη εντός έδρας ήττα.

Έκανε το καλύτερο ξεκίνημα στην ιστορία του, όμως στην επιστροφή του Άκη Μάντζιου στη Νέα Σμύρνη ως αντιπάλου, δεν ικανοποίησε, λύγισε από την... μυαλωμένη Κέρκυρα και τελικά γνώρισε την πρώτη του εντός έδρας ήττα στη σεζόν. Ο Πανιώνιος είχε την κατοχή, όμως δεν μπορούσε να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για το γκολ και όταν αποφασίσει να ανοιχτεί λίγο περισσότερο χρειάστηκε μία πολύ ωραία ασίστ του Λεόν στον Καραλή, για να φτάσουν οι «Φαίακες» στην πρώτη τους εκτός έδρας νίκη και συνολικά δεύτερη στη σεζόν με 1-0.

Με... ελληνικό χρώμα!
Είπαμε, η κρίση φέρνει ευκαιρίες για τους Έλληνες παίκτες, νεαρούς και μη, και αυτό αποδείχθηκε περίτρανα και στη Νέα Σμύρνη, όπου από τους 22 παίκτες που ξεκίνησαν στο παιχνίδι οι 21 ήταν Έλληνες.

Ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος δεν άλλαξε... συνήθειες και παρέταξε την ομάδα του με σύστημα 4-3-3. Κάτω από τα δοκάρια έκατσε ο Περιστερίδης, ενώ η τετράδα της άμυνας αποτελούνταν από τους Σπυρόπουλο, Αυλωνίτη, Λαμπρόπουλο και Κούρο από δεξιά προς τα αριστερά. Στον άξονα της μεσαίας γραμμής ξεκίνησαν οι Σάμαρης, Ρόβας και Μενδρινός. Μοναδικός προωθημένος ήταν ο Καμπάνταης, που είχε για στηρίγματά του τους Αραβίδη από δεξιά και Κολοβό από αριστερά.

Ο Άκης Μάντζιος από την άλλη επέλεξε σύστημα 4-4-1-1, με τον Αναστασόπουλο να βρίσκεται στην εστία, τον Κοντοδήμο στο αριστερό άκρο της άμυνας και τον Μπουκουβάλα στο δεξί. Κεντρικό αμυντικό δίδυμο ήταν οι Έντερ και Βενέτης, ενώ στον άξονα της μεσαίας γραμμής ξεκίνησαν οι Ηλιάδης και Ζουμπουλάκης. Δεξιά στη μεσαία γραμμή έπαιξε ο Βασιλόγιαννης, αριστερά ο Τσουμάνης, ενώ ο Μπάρκογλου έπαιξε λίγο πίσω από τον Καραλή στην κορυφή της επίθεσης.

Ούτε φάση...
Το πρώτο μέρος έχει ήδη ξεχαστεί, καθώς οι παίκτες καμίας ομάδες δεν μπόρεσαν να βρουν ρυθμό, οι φάσεις ήταν ελάχιστες και τα λάθη διαδέχονταν το ένα το άλλο... Είναι χαρακτηριστικό ότι μόλις στο 25' ήταν ήδη 35 (19-16). Ένα μακρινό φάουλ του Μενδρινού και ένα αδύναμο πλασέ του Μπάρκογλου ήταν ό,τι καλύτερο είδαμε στα πρώτα 20', με το θέαμα να είναι κάκιστο. Στη συνέχεια οι γηπεδούχοι έδειχναν να παίρνουν τον έλεγχο, η κεφαλιά του Αραβίδη στο 26' κατέληξε άουτ, ενώ στο 29' ο Αναστασόπουλος έβγαλε δύσκολα το μακρινό σουτ του Κούρου. Στο 31' ήταν η σειρά του Μπάρκογλου να απειλήσει, όμως μην... ξεγελιέστε, το παιχνίδι συνέχιζε να μη θυμίζει πρώτης κατηγορίας. Στο 37' ήρθε και η καλύτερη ευκαιρία, όταν ο Αναστασόπουλος έβγαλε και πάλι εντυπωσιακά τον... κεραυνό του Σάμαρη έξω από την περιοχή. Το... μαρτύριο έλαβε τελικά τέλος με το σκορ στο 0-0 για το πρώτο μέρος.

Μία ευκαιρία και... καλή!
Στην επανάληψη λίγα άλλαξαν, με τους παίκτες του Ελευθερόπουλου να προσπαθούν να ρισκάρουν περισσότερο και τους φιλοξενούμενους να παίζουν με την ίδια φιλοσοφία, δυνατά πίσω και ό,τι έρθει στην επίθεση. Το φάουλ του Σάμαρη στο 50' πέρασε λίγο άουτ, ενώ το σουτ του Μενδρινού είχε την ίδια κατάληξη λίγο αργότερα. Στο 56' ήρθε η σειρά του Αυλωνίτη να απειλήσει, όμως η κεφαλιά του πήγε κατευθείαν στον Αναστασόπουλο, με τους τεχνικούς να κάνουν αλλαγές και τελικά να δικαιώνεται ο Μάντζιος για την επιλογή του να βάλει τον Λεόν. Ο τελευταίος, αφού οι προσπάθειες των Αραβίδη και Καραλή δεν βρήκαν στόχο,. έβαλε την ασίστ στον επιθετικό της Κέρκυρας στο 71' και εκείνος άνοιξε το σκορ στην πρώτη ευκαιρία των φιλοξενούμενων στο παιχνίδι!

Όπως ήταν φυσικό, οι «Φαίακες» κλείστηκαν στην άμυνα για να εξασφαλίσουν τους υπερπολύτιμους 3 βαθμούς, ενώ από την άλλη οι κυανέρυθροι δεν κατάφεραν ποτέ να φορτσάρουν, έμειναν και πάλι στην προσπάθεια να φτάσουν στο γκολ και μέχρι το τέλος είχαν δύο σουτ με Γουνδουλάκη και Ντούνη, ενώ στα τελευταία λεπτά ο Διαμαντάκος δεν κατάφερε να πιάσει την κεφαλιά από πολύ κοντά για την σημαντικότερη ευκαιρία του Πανιωνίου στο δεύτερο 45λεπτο. Τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το τέλος, με την Κέρκυρα να φτάνει στη νίκη 1-0, όπως είχε κάνει και το 2010...

MVP: Δε θα μπορούσε να είναι άλλος από τον μοναδικό σκόρερ της αναμέτρησης. Ο Καραλής πήρε λίγες φορές την μπάλα και στο 71' στη μοναδική φορά που βρέθηκε μόνο απέναντι στον Περιστερίδη δεν αστόχησε και έδωσε τη νίκη στην ομάδα του.

Στο ύψος του: Ο Αναστασόπουλος μπορεί να μην χρειάστηκε να κάνει μία... ντουζίνα αποκρούσεις, όμως ήταν σταθερός στα μακρινά σουτ των παικτών του Πανιωνίου και κράτησε την ομάδα του στο παιχνίδι όσο το σκορ ήταν στο 0-0.

Αδύναμος κρίκος: Το... θέαμα! Δυστυχώς αυτό που παρουσίασαν οι παίκτες του Πανιωνίου και της Κέρκυρας ελάχιστες στιγμές μας θύμισε ότι ήταν παιχνίδι της κορυφαίας κατηγορίας... Τα λάθη πλησίασαν τα 100 (!), οι μεσαίες γραμμές των ομάδων ήταν εκτός τόπου και χρόνου και εκτός από τον Πανιώνιο έχασε και το... θέαμα.

Η γκάφα: -

Το στραγάλι: Ο Λιαχούδης πέρασε απαρατήρητος, καθώς δε χρειάστηκε να κάνει και πολλά πράγματα... Το γκολ ήταν καθαρό, οπότε σε γενικές γραμμές αυτός και οι βοηθοί του τα πήγαν μία χαρά

Το ταμείο του gazzetta.gr: Οι γηπεδούχοι μπήκαν όπως σε όλα τους τα παιχνίδια μέχρι τώρα, όμως αυτή τη φορά η κατάληξη δεν ήταν επιθυμητή... Βρήκαν απέναντί τους μία ομάδα που αρχικά έπαιξε κλειστά με σκοπό το μηδέν στην άμυνα, «εγκλωβίστηκαν» και τελικά απείλησαν ελάχιστα. Ο Ελευθερόπουλος αποφάσισε να μη ρισκάρει από νωρίς στην επανάληψη και τελικά η ομάδα του το πλήρωσε και γνώρισε την ήττα 1-0.

Ο Μάντζιος παρέταξε την ομάδα του με σκοπό να κλείσει τους χώρους και να κρατήσει το μηδέν στην άμυνα. Αφού τα κατάφερε, είδε με ικανοποίηση τον Καραλή να μετουσιώνει σε γκολ την καλύτερη ευκαιρία της Κέρκυρας στο παιχνίδι και οδήγησε την ομάδα του σε μία... έξυπνη και πολύ σημαντική νίκη.

Πανιώνιος (Δημήτρης Ελευθερόπουλος): Περιστερίδης, Σπυρόπουλος, Αυλωνίτης, Λαμπρόπουλος, Κούρος, Ρόβας, Σάμαρης (74' Διαμαντάκος), Μενδρινός (63' Γουνδουλάκης), Αραβίδης (67' Ντούνης), Κολοβός, Καμπάνταης

Κέρκυρα (Άκης Μάντζιος): Αναστασόπουλος, Βενέτης, Μπουκουβάλας, Έντερ, Κοντοδήμος, Ηλιάδης, Καραλής, Μπάρκογλου (82' Σταμόγιαννος), Τσουμάνης (60' Αγρίτης), Βασιλόγιαννης (60' Λεόν), Ζουμπουλάκης

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα