«Τα Ελληνόπουλα αξίζουν»

«Τα Ελληνόπουλα αξίζουν»

«Τα Ελληνόπουλα αξίζουν»

Ο Βασίλης Καραγκούνης μίλησε για την πρόκριση της Εθνικής Νέων στην Elite Round του Euro 2013 και τόνισε πως πρόκειται για μια ποιοτική φουρνιά, αλλά και ότι τα Ελληνόπουλα αξίζουν.

Αναλυτικά, ο διεθνής με την Εθνική Νέων μίλησε στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6:

Για την πρόκριση της Εθνικής Νέων: «Μας στεναχωρεί η ήττα από την Τσεχία και η ισοπαλία με την Μολδαβία, καθώς ήμασταν ανώτεροι, αλλά δεν καταφέραμε να κερδίσουμε, παρά το γεγονός ότι προκριθήκαμε στην επόμενη φάση. Σίγουρα ο στόχος της πρόκρισης μας χαροποιεί όλους, αλλά με βάση την απόδοση που είχαμε σε όλο το τουρνουά, μας αδικεί η βαθμολογική μας συγκομιδή».

Η ισοπαλία στον αγώνα Σλοβακία-Ελλάδα πληρώνει 3.30 στην betdaq

Για τη συνέχεια στη διοργάνωση: «Πιστεύω ότι η Εθνική Νέων μπορεί να πάει μπροστά, γιατί δεν έχει μόνο ποιότητα, αλλά και ψυχή. Αρκεί να είμαστε συνέχεια σοβαροί και θα τα καταφέρουμε».

Για το επίπεδο της Εθνικής Νέων: «Θα έλεγα ότι ένα αρκετά μεγάλο ποσοστό από τους συμπαίκτες μου θα στελεχώσουν τις μεγαλύτερες Εθνικές. Είμαστε μια φουρνιά πολύ ποιοτική και νομίζω ότι πολλά παιδιά θα προοδεύσουν. Από την άλλη φοβίζει το γεγονός ότι δύσκολα παίρνουν ευκαιρίες οι παίκτες στους συλλόγους τους. Πρέπει οι προπονητές να εμπιστεύονται τους παίκτες τους μικρούς και να μην τους χρησιμοποιούν μόνο και μόνο λόγω οικονομικής κρίσης. Πραγματικά τα Ελληνόπουλα αξίζουν».

Για τα συν και τα πλην των «μικρών»: «Τα πλεονεκτήματα που έχουν οι νεαροί Έλληνες παίκτες είναι κυρίως το πάθος. Όταν βάζουν κάτι στο κεφάλι τους, δύσκολα τους κοντράρει κάποιος. Βέβαια υστερούμαι και σε κάποια πράγματα, όπως για παράδειγμα πρέπει να χτυπήσει το κουδουνάκι και μετά να κάνει κάτι καλό. Είναι θέμα νοοτροπίας και ιδιοσυγκρασίας. Πέραν από ταλέντο, χρειάζεται και πολύ δουλειά».

Για την προοπτική του εξωτερικού: «Οι σχολές του εξωτερικού σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, που είναι καλύτερα το ποδόσφαιρο εκεί σε σχέση με την Ελλάδα, σίγουρα μπορούν να σε βελτιώσουν και ως παίκτη και ως άνθρωπο. Θα ήθελα να κάνω το βήμα προς τα έξω, καθώς και στη χώρα μας δεν είναι καλά τα πράγματα αυτή τη στιγμή».