Η τελευταία που κέρδισε την Ισπανία! (vid)

Θάνος Σαρρής
Η τελευταία που κέρδισε την Ισπανία! (vid)

bet365

Ισπανία και Γαλλία διασταυρώνουν τα ξίφη τους για τα προκριματικά του Μουντιάλ, με τους τρικολόρ να αποτελούν την τελευταία ομάδα που κέρδισε τη Φούρια Ρόχα σε μεγάλη διοργάνωση!

Οι Φούριας Ρόχας έχουν κατακτήσει τον κόσμο τα τελευταία χρόνια, μετρώντας δύο συνεχόμενα Euro και ένα Μουντιάλ. Παράλληλα, ο τρόπος παιχνιδιού τους κάνει εξαιρετικά δύσκολο το έργο των αντιπάλων τους, οι οποίοι απλά... δεν κερδίζουν! Τελευταία φορά που αυτό συνέβη σε τελική φάση Euro ή Μουντιάλ, ήταν το 2006, όταν η σημερινή τους αντίπαλος, Γαλλία, κατάφερε να επικρατήσει με 3-1 στην προημιτελική φάση. Η Ισπανία με το κλασικό της στυλ με υπομονή και πάσες και η Γαλλία με διαφορετική προσέγγιση, αναζητώντας τρόπο να εκμεταλλευτεί την ταχύτητα του Ανρί και την κλάση του Ζιντάν.

Η νίκη της Γαλλίας στην Ισπανία πληρώνει 7.25 στην bwin

Η Ισπανία είχε καταφέρει να προηγηθεί στο 28' με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Βίγια, το οποίο κέρδισε ο Πάμπλο από τον Τιράμ. Οι τρικολόρ ισοφάρισαν πριν τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου με τον Ριμπερί να εκμεταλλεύεται την έξυπνη μπαλιά του Βιεϊρά στο 41' και στη συνέχεια χτύπησαν δις στο τελευταίο δεκάλεπτο. Αρχικά με κεφαλιά του Βιερά στο 83' και εν τέλει με ατομική προσπάθεια του Ζιντάν στις καθυστερήσεις, με τον Ζιζού να εκμεταλλεύεται το ότι οι Ισπανοί είχαν ανέβει κυνηγώντας την ισοφάριση.
Η ήττα αυτή ήταν η πρώτη για την ομάδα του Αραγονιές, καθώς από τότε που ανέλαβε ο έμπειρος τεχνικός μετά το Euro 2004 η Ρόχα παρέμενε για 25 ματς αήττητη. Κάτι ανάλογο φιλοδοξούν να κάνουν ξανά, έτσι ώστε να πάρουν κεφάλι στον ένατο προκριματικό όμιλο!
Οι συνθέσεις με τις οποίες έπαιξαν οι δύο ομάδες:
Ισπανία: Κασίγιας, Πάμπλο, Πουγιόλ, Ράμος, Περνία, Φάμπρεγας, Τσάβι (72' Σένα), Τσάμπι Αλόνσο, Βίγια (54' Χοακίν), Τόρες, Ραούλ (54' Λούις Γκαρσία)
Γαλλία: Μπαρτέζ, Σανιόλ, Τιράμ, Γκαλάς, Αμπιντάλ, Ριμπερί, Ζιντάν, Μακελελέ, Βιεϊρά, Μαλουνά (74' Γκοβού), Ανρί (88' Βιλτόρ)
 

Τελευταία Νέα