«Ο μικρός πρίγκιπας του Παρισιού»

«Ο μικρός πρίγκιπας του Παρισιού»

Ball Boys Ball Boys
«Ο μικρός πρίγκιπας του Παρισιού»

bet365

Ο Μάρκο Βεράτι ξεδιπλώνει το ταλέντο του στο «Παρκ Ντε Πρενς» και ο ball boy Λευτέρης Ντανοβασίλης γράφει για τον «μικρό πρίγκιπα του Παρισιού», όπως τον χαρακτήρισε το France Football.

Μία από τις σημαντικότερες μεταγραφές του περασμένου καλοκαιριού είχε ολοκληρωθεί. Ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς βρισκόταν στο Παρίσι, είχε υπογράψει στην Παρί και η... γιορτινή παρουσίασή του είχε στηθεί στον πύργο του Άιφελ. Λίγο νωρίτερα, οι Παριζιάνοι ανακοίνωναν την απόκτηση του Μάρκο Βεράτι από την Πεσκάρα, τον παρουσίασαν στο «Παρκ Ντε Πρενς», όμως όλα έγιναν στη σκιά του μεγάλου Σουηδού και λίγοι έδωσαν σημασία. Μάλλον το όλο σκηνικό έκανε καλό στον Ιταλό, καθώς τον άφησε στο παρασκήνιο στο ξεκίνημα και του επέτρεψε να κάνει το... μπαμ αργότερα. Κάτι δεν άργησε πολύ να γίνει...

«Αντίθετα με τους υπόλοιπους που παίζουν στην Παρί, είμαι λίγο άγνωστος εδώ», είχε πει ο 19χρονος άσος, που κατέληξε σχετικά αναπάντεχα στο Παρίσι, με τον Λεονάρντο να κλείνει τη μεταγραφή του μέσα σε λίγες ημέρες. Κάτι που απέτυχαν να κάνουν οι ιταλικές ομάδες. «Ποιος είναι ο Μάρκο Βεράτι» αναρωτιόταν η Equipe, καθώς πέρα από την Ιταλία το ταλέντο του δεν ήταν γνωστό. Και πως να είναι, άλλωστε, από τη στιγμή που δεν είχε αγωνιστεί ποτέ του στη Σέριε Α; Μόνο από το manager τον γνωρίζαμε και από τα στατιστικά του πέρυσι στην Σέριε Β. Αυτό φαίνεται ότι ήταν κυρίως που απέτρεψε τις μεγάλες ομάδες της χώρας να τον αποκτήσουν και να πληρώσουν περισσότερα από 10 εκατ. ευρώ που ζητούσε η Πεσκάρα. Ο ίδιος ο Βεράτι, όμως, έκανε την αποκάλυψη πριν από λίγες ημέρες ότι έφτασε μία ανάσα από τη μεταγραφή του στη Γιουβέντους.

«Η μεταγραφή μου στη Γιουβέντους είχε σχεδόν ολοκληρωθεί τον περασμένο Ιούνιο, όμως τελικά δεν προχώρησε. Στη συνέχεια εμφανίστηκε η Παρί με εξαιρετική πρόταση τόσο στην Πεσκάρα όσο και σε εμένα. Ήταν ένα ενδιαφέρον πρότζεκτ. Στη Γιουβέντους μιλούσαν για το μέλλον, ενώ στην Παρί για το παρόν. Βλέποντας τον Ιμόμπιλε και τον Ινσίνιε να παίζουν, σε κάνει να σκέφτεσαι "θα μπορούσα και εγώ στη Γιουβέντους", όμως δεν μπορείς να παίρνεις αποφάσεις βασισμένες στα "αν"», δήλωσε πριν από λίγες ημέρες ο νεαρός μέσος.

Όταν έφτασε η πρόταση της Παρί, κανένας δεν μπορούσε να την αρνηθεί. Δεν πρόλαβε να κάνει την πρώτη του εμφάνιση στην Σέριε Α και παρά το ενδιαφέρον των Γιουβέντους, Νάπολι και Ρόμα, ο Βεράτι ήταν έτοιμος να φύγει για άλλες πολιτείες. «Θα μπορούσα να είχα μείνει στην Πεσκάρα και να παίξω στη Σέριε Α, κάτι που για έναν 19χρονο θα ήταν πολύ σημαντικό. Στο ποδόσφαιρο, όμως, πρέπει να εκμεταλλεύεσαι τις ευκαιρίες που σου δίνονται. Η Παρί έχει τις δυνατότητες να γίνει ένας από τους 5 κορυφαίους συλλόγους στον κόσμο, ενώ ήδη παίζει στο Champions League. Απλά δεν μπορείς να πεις όχι σε αυτό», τόνισε και πλέον όλοι πρέπει να ψαχτούν στο ιταλικό ποδόσφαιρο για το πως δεν πρέπει να ξανασυμβεί κάτι τέτοιο.

«Το βρίσκω σκανδαλώδες ότι ένας παίκτης σαν τον Βεράτι, που τον έχουμε δει στην Ιταλία και τον ξέρουμε καλά, κατέληξε στο εξωτερικό. Το επαναλαμβάνω: σκανδαλώδες», είπε ο Πραντέλι στην Gazzetta dello Sport. Με τον ομοσπονδιακό τεχνικό να εμπιστεύεται τα νιάτα και να τον έχει καλέσει στην προεπιλογή για το Euro, είναι δεδομένο ότι η πρώτη εμφάνιση με την Σκουάντρα Ατζούρα δε θα αργήσει να έρθει.

Η μεταγραφή του αντιμετωπίστηκε με σκεπτικισμό τόσο από τους Γάλλους όσο και από τους Ιταλούς. «Δεν προσπαθούμε να αποκτήσουμε τον νέο Μέσι, όμως θέλουμε να επενδύσουμε στα ταλέντα του αύριο. Θέλουμε τον νέο Μέσι», είχε δηλώσει ο πρόεδρος των Παριζιάνων, Νασέρ Αλ Κελαϊφί για την πιο... φθηνή των μεταγραφών του περασμένου καλοκαιριού. Το ξεκίνημα... μουδιασμένο - κάτι φυσικό - όμως όσο έπαιζε άλλο τόσο βελτιωνόταν. Σε ρόλο deep-lying playmaker, που καθιερώθηκε πέρυσι από τον Ζέμαν, του «10αριού» μπροστά από τους κεντρικούς αμυντικούς, κάνει θαύματα. Όχι μόνο αυτό, αλλά επέτρεψε και στον Αντσελότι να αναθεωρήσει το αρχικό του πλάνο, που ήθελε τον Παστόρε να παίζει πιο πίσω. Ούτε ο Ιταλός δεν πίστευε ότι ο Βεράτι θα μπορούσε τόσο σύντομα να ξεχωρίσει. Όταν έγινε η αλλαγή στο σύστημα (στο 2-2 της πρεμιέρας με τη Λοριάν ο Ιταλός είχε παίξει πιο μπροστά), τα γκολ και οι νίκες άρχισαν να έρχονται...

«Είναι πολύ σημαντικός για εμάς και έχει εκπλήξει πάντες με την παρουσία του. Είναι πολύ σίγουρος για τον εαυτό του, ίσως κάποιες φορές περισσότερο από όσο πρέπει, όμως είναι ακόμα πολύ νέος», σχολίασε ο Αντσελότι. Ήδη έχει δύο ασίστ - και οι δύο δείγμα της ποδοσφαιρικής του ευφυίας - το ποσοστό επιτυχίας των μεταβιβάσεών του έχει πλέον ξεπεράσει το 90% και είναι εκείνος που πλέον περνάει από τα πόδια του όλο το παιχνίδι των Παριζιάνων. Ούτε από τον Παστόρε, ούτε από τον Νενέ, ούτε από τον Τιάγκο Μότα, από τον Βεράτι. Τον βλέπεις να παίζει με ωριμότητα 30χρονου, λες και παίζει χρόνια στο υψηλότερο επίπεδο. Είναι χαρακτηριστικό ότι κατά μέσο όρο κάνει 0.1 (!) λάθη ανά παιχνίδι στη Λιγκ 1, ενώ χάνει την μπάλα 0,3 φορές...

Δεν είναι πρώτος στις κατηγορίες στατιστικών, όμως η παρουσία του έχει κάνει τους οπαδούς της Παρί να βρουν το μελλοντικό τους αστέρι και στο παιχνίδι με την Ντιναμό Κιέβου για το Champions League φώναξαν για πρώτη φορά ρυθμικά το όνομά του. «Δεν το άκουσα κατά τη διάρκεια του αγώνα. Μου το είπαν μετά. Με κάνει πολύ χαρούμενο και να θέλω να δώσω ακόμη περισσότερα για τους οπαδούς», αποκάλυψε ο Βεράτι. «Στο Παρίσι πλέον τον αποθεώνουν ακόμη περισσότερο και από τον Ιμπραΐμοβιτς. Είναι πραγματικά κρίμα που το ιταλικό ποδόσφαιρο στερείται ένα τόσο μεγάλο ταλέντο», ήταν η δήλωση του Φαμπρίτσιο Ραβανέλι. «Αν ο Βεράτι είναι καλός παίκτης; Όχι, είναι μεγάλος παίκτης», τόνισε ο Ίμπρα μετά τη νίκη επί της Τουλούζ (2-0).

«Ένα αστέρι που δεν περιμέναμε», έγραψε η Parisien, ενώ το France Football υποκλήθηκε στο ταλέντο του. «Ο μικρός πρίγκιπας του Παρισιού» τον ονόμασε. «Είναι από τους καλύτερους νέους παίκτες και μπορεί να εξελιχθεί σε πολύ σημαντικό για το μέλλον μας. Σε όρους ποιότητας, εμπειρίας και χαρακτήρα, το παρατσούκλι "νέος Πίρλο" ταιριάζει απόλυτα στον Μάρκο», είπε ο Αντσελότι στα χέρια του οποίο «φτιάχτηκε» ο Πίρλο. Τώρα, ο Ιταλός μοιάζει να ετοιμάζει τον διάδοχό του... Ο Λεονάρντο μετά τις εμφανίσεις του Βεράτι κάλεσε τον αθλητικό διευθυντή της Πεσκάρα Ντανιέλε Ντέλι Κάρι, για να εξυμνήσει τον νεαρό Ιταλό. Ξαφνικά τα 12 εκατ. ευρώ που έβγαλε από τα ταμεία της η Παρί μοιάζουν πολύ λίγα...

*Ευκαιρία για όσους δεν τον έχουν δει να το κάνουν στο σημερινό (03/10) παιχνίδι της Παρί με την Πόρτο.

Follow me @entanovasilis

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Ball Boys
Ball Boys