Ο Βέρτης, ο «Ρόνι» και ο Σεφερλής!

Θάνος Σαρρής
Ο Βέρτης, ο «Ρόνι» και ο Σεφερλής!

bet365

Κάθε λίγο και λιγάκι ο Ροναλντίνιο... έρχεται στην Ελλάδα! Είτε ως υποψήφια μεταγραφή, είτε για τα αγαπημένα του μπουζούκια! Το gazzetta.gr θυμάται τις περιπτώσεις που ο Ρόνι έγινε «Ελληνας»!

Η παρουσία και μόνο του Ρομπέρτο Ντε Ασίς Μορέιρα, αδερφού και μάνατζερ του Βραζιλιάνου στη χώρα μας, είναι αρκετή για να πυροδοτήσει μεταγραφικά σενάρια. Ο «Ντίνιο» αποτελεί το μεγάλο απωθημένο όσων ονειρεύονταν ένα μεγάλο μπαμ και τον χαμογελαστό ποδοσφαιριστή να χορεύει στα ελληνικά γήπεδα. Φυσικά, ο ίδιος συνεχίζει τη σάμπα στη χώρα του, όπου διεκδικεί το πρωτάθλημα με την Ατλέτικο Μινέιρο, παρότι οι εμφανίσεις του δεν έχουν καμία σχέση με το ένδοξο παρελθόν. Ο Ρόνι αγαπά τη χώρα μας και το gazzetta.gr θυμάται τα σενάρια που τον έχουν... φέρει στην Ελλάδα. Όχι για τα μπουζούκια και τη Μύκονο, αλλά για το ποδόσφαιρο!

Πρώτη και... φαρμακερή!
Η πρώτη φορά που ο Βραζιλιάνος σούπερ σταρ γνώρισε τις... αρετές της χώρας μας ήταν το καλοκαίρι του 2005. Όταν ακόμα ήταν στα ντουζένια του με τη Μπαρτσελόνα, η ΕΠΑΕ έβγαλε από τα ταμεία της 300.000 ευρώ προκειμένου να τον φέρει στην Ελλάδα για λίγες ώρες! Ο λόγος ήταν να δώσει λίγη από την λάμψη του στην κλήρωση του 27ου επαγγελματικού πρωταθλήματος Ελλάδας. Το... κονέ με τον Κόκκαλη έγινε τότε για πρώτη φορά, αφού ο τότε πρόεδρος είχε ρωτηθεί για το ενδεχόμενο να τον φέρει στον Ολυμπιακό και είχε απαντήσει θετικά. Έκτοτε χύθηκε πολύ νερό στο αυλάκι, αλλά ο παίκτης δεν ήρθε ποτέ!

Μύκονος και μπουζούκια!
Από την αρχή «κόλλησε» με τη Μύκονο. Ο Ρόνι έκανε τα δικά του στις παραλίες του νησιού των ανέμων και όποτε έβρισκε την ευκαιρία ερχόταν στη χώρα μας για διακοπές. Μπουζούκια, λουλούδια και νυχτερινή Αθήνα έγιναν... must. Βέρτης και Ρέμος έγιναν φίλοι του, ενώ τα κουτσομπολίστικα ρεπορτάζ τον ήθελαν να γλυκοκοιτάζει την... πρώην του Ντιόγο, η οποία τραγουδούσε στην ίδια πίστα με τον πρώτο. Ως σύνδεσμός του εμφανιζόταν και ο Βίκτορας Ρέστης, όπως και ο Κύπριος δικηγόρος και μάνατζερ Ανδρέας Δημητρίου, που επιβεβαίωνε το σενάριο με τον Τσάκα.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα μία νύχτα μετά από ματς της Μίλαν με τη Λάτσιο, όταν και έδωσε 45.000 ευρώ για να ναυλώσει αεροπλάνο και να έρθει στη χώρα μας, ενώ σε άλλη του επίσκεψη είχε βρεθεί στο ίδιο τραπέζι με τον Κώστα Πηλαδάκη και τον Μάρκο Σεφερλή. Οι φήμες που τον ήθελαν να επενδύει σε γη σε Μύκονο και Σούνιο εκτίναξε τα σενάρια για συνέχεια της ποδοσφαιρικής του καριέρας στη χώρα μας. Λίγο η συνύπαρξή του με τον Κόκκαλη στη Μύκονο, λίγο οι προηγούμενες σχέσεις του αδερφού του με την Ελλάδα λόγω της συνεργασίας του με τον Άρη και... έδεσε το γλυκό!

Κόκκαλης και Αγγελόπουλοι
Το 2009, όταν «ψηνόταν» είσοδος των αδερφών Αγγελόπουλων στην ΠΑΕ Ολυμπιακός και σε συνδυασμό με την ύπαρξη των Γλου και Λαυρεντιάδη, τα σενάρια ήθελαν τον Σωκράτη Κόκκαλη να έχει συνάντηση με τον Ροναλντίνιο στη Μύκονο και να τον... ψήνει να φορέσει την ερυθρόλευκη φανέλα, προκειμένου να κάνει πραγματικότητα τη «βόμβα» μεγατόνων. Από κοντά και ο Αντώνης Ρέμος, ο οποίος φερόταν ως ο παίκτης που έκλεισε το deal.

Οι ακαδημίες
Τον Μάρτιο του 2010 ο Ρομπέρτο Νε Ασίς Μορέιρα, βρέθηκε στην Ελλάδα για να «τρέξει» το θέμα των ακαδημιών του αδερφού του. Είχε δώσει το παρών στην αναμέτρηση του Ολυμπιακού με τον ΠΑΣ Γιάννινα στο Φάληρο, γεγονός που για πολλούς αποτελούσε... σημάδι. Σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στο «Εθνοσπόρ», είχε ερωτηθεί για το αν υπάρχει ενδεχόμενο να φορέσει ο αδερφός του φανέλα ελληνικής ομάδας. Είχε απαντήσει: «Ποτέ δεν ξέρεις, όλα είναι πιθανά», ενώ σε ερώτημα για το αν του το έχει προτείνει κάποιος πρόεδρος ελληνικής ομάδας είχε πει: «Φυσικά! Οχι μόνο σε μένα, αλλά και στον ίδιο. Πιο πολύ, όμως, για να τσεκάρουν την αντίδρασή του...»



Συστημένος από την Ιταλία!
Η ιταλική Gazzetta dello Sport ήταν αυτή που το καλοκαίρι του 2010 επανέφερε το όνομα του Βραζιλιάνου στο προσκήνιο. Η αγάπη του για τη χώρα μας γνωστή σε όλους πλέον, με το σενάριο να κάνει λόγο για πρόταση 30 εκατομμυρίων στον παίκτη για τριετές συμβόλαιο. Η Μίλαν φερόταν να θέλει να ξεφορτωθεί το βαρύ συμβόλαιο του παίκτη, το όνομα του οποίου είχε ακουστεί και για άλλες ομάδες. Τελικά, ο γενικός διευθυντής των Ροσονέρι τονίζει ότι ο παίκτης θα μείνει στο Μιλάνο, αφού είχε συμβόλαιο για ένα ακόμα χρόνο. Το σενάριο που ανέπτυξε η εφημερίδα πάντως ήθελε τους «ερυθρολεύκους» να τον «χτυπούν» μαζί με τον Καμορανέζι και έγινε αναπαραγωγή του και από άλλα Μέσα της χώρας. Όπως έλεγαν οι Ιταλοί, οι τρεις βασικοί άξονες στην επιλογή του ήταν τα λεφτά, η διασκέδαση και η ατμόσφαιρα, δίνοντας προβάδισμα στην Ελλάδα!

«Θα φέρουμε τον Ροναλντίνιο στον Ολυμπιακό»
Την ίδια χρονική περίοδο και συγκεκριμένα τον Ιούλιο του 2010, κυκλοφορεί ένα ρεπορτάζ που θέλει τον Νίκο Καραχάλιο να λέει σε παράγοντες της δημόσιας ζωής της χώρας ότι θέλει να φέρει με τον Μαρινάκη στον Ολυμπιακό τον «Ντίνιο». Ένας εξ' αυτών, είχε αποκαλύψει συζήτηση με τον Καραχάλιο στο Κολωνάκι, μετά από την οποία έλεγε: «Μου είπε ο Καραχάλιος ότι θα φέρουν με τον Μαρινάκη τον Ροναλντίνιο στον Ολυμπιακό». Ο Καραχάλιος, πρώην γραμματέας πολιτικού σχεδιασμού της Ν.Δ, το 2010 διαδέχθηκε τον Γιάννη Μώραλη σε ρόλο υπεύθυνου επικοινωνίας στην ΠΑΕ Ολυμπιακός και από φέτος είναι γενικός γραμματέας του ΕΟΤ.

Στη σουίτα του προέδρου
Ο Βαγγέλης Μαρινάκης παρακολούθησε την περσινή αναμέτρηση αναμέτρηση του Ολυμπιακού με την Μαρσέιγ στο «Γ. Καραϊσκάκης» παρέα με έναν... εκλεκτό καλεσμένο στην προεδρική σουίτα. Ο λόγος για τον Ρομπέρτο Ντε Ασίς Μορέιρα, που εμφανίστηκε δημόσια με τον πρόεδρο. Τα σενάρια για το μεγάλο μπαμ, ξεκίνησαν ξανά...

Και ξαφνικά... Τσάκας!
Ο πρίγκιπας Αλ Σαούντ και ο... εξαφανισμένος Βλάσης Τσάκας απασχόλησαν για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα το ρεπορτάζ του Παναθηναϊκού. Ο μάνατζερ από την Καβάλα έταζε λαγούς με πετραχήλια και τον Νοέμβριο του 2011 αποκάλυψε ότι ο μεγάλος στόχος του για το «τριφύλλι» είναι ο Ροναλντίνιο! «Αυτός είναι. Εχουμε ξεκινήσει συζητήσεις και ευελπιστούμε να πάνε όλα καλά. Η μεταγραφή αυτή θα είναι καθαρά χορηγία του πρίγκιπα και όχι του ΔΣ. Ο Ροναλντίνιο ακουγόταν για τον Ολυμπιακό, όταν ανέλαβε ο Μαρινακης αλλά δεν προέκυψε κάτι. Είμαστε ένα βήμα πριν τη συμφωνία, ο Ολυμπιακός δεν διέθετε τα συγκεκριμένα χρήματα. Ο Ροναλντινιο θα έπαιρνε τραίνο το πρωτάθλημα στην Ελλάδα και περπατώντας καθώς βρίσκεται σε δαιμονιώδη φόρμα.

Η μεταγραφή αυτή θα αγγίξει τα 30 εκ. ευρώ. Μόλις θα ολοκληρωθεί η συμφωνία με τον πρίγκιπα θα ολοκληρωθεί η κλείσει η μεταγραφή», τόνισε, ενώ ο μάνατζερ Ανδρέας Δημητρίου, μιλώντας ως εκπρόσωπος του παίκτη στην Ελλάδα είχε πει: «Υπάρχει επίσημο ενδιαφέρον από τον Αλ Σαούντ και τους άλλους επενδυτές που είναι μαζί του για να πάρουν τον Παναθηναϊκό. Πλέον μπορώ να σας πω ότι υπάρχουν αρκετές πιθανότητες για τον Ροναλντίνιο. Επικοινώνησε με τον Ασίς ένας από τους Άραβες επενδυτές και επισημοποίησε το ενδιαφέρον τους για τον παίκτη. Η προσφορά που έχουν κάνει για τον παίκτη τον καλύπτει. Θα τα πούμε αύριο στην Αθήνα με ανθρώπους του Πρίγκιπα». Όσο ήρθε ο πρίγκιπας, άλλο τόσο ήρθε και ο ποδοσφαιριστής.

«Χτύπημα» τον Ιανουάριο
Τα σενάρια δεν σταματούν εδώ. Ο... περιβόητος πλέον Ντε Ασίς δήλωσε σε τηλεοπτικό σταθμό της Βραζιλίας ότι ο Ολυμπιακός είχε καταθέσει τον Ιανουάριο πρόταση στη Φλαμένγκο με ετήσιες απολαβές 5.5 εκατομμυρίων, την οποία ο παίκτης απέρριψε, ζητώντας 6.5 εκατομμύρια. Παράλληλα, μίλησε για ενδιαφέρον της Σάλκε, της Ανζί και της Μπενφίκα. Τελικά, ο πελάτης του δεν επέστρεψε στην Ευρώπη.

Τρεις μέρες πριν την «Γκάλο»
Στις αρχές του Ιουνίου, ο Ροναλντίντιο κέρδιζε την δικαστική μάχη με τη Φλαμένγκο λόγω οφειλών προς το πρόσωπό του και αποκτούσε την ελευθερία του. Στις 4 του ίδιου μήνα, υπέγραφε για την Ατλέτικο Μινέριο, με την οποία διεκδικεί το πρωτάθλημα στη φετινή Serie A. Ωστόσο, τρεις μέρες πριν η μετακίνησή του στη «Γκάλο» οριστικοποιηθεί, το όνομά του ακούστηκε ξανά για τον Ολυμπιακό. Όχι έντονα πάντως. Τα ρεπορτάζ ανέφεραν ότι από τη στιγμή που το κασέ του έχει πέσει, ο Βαγγέλης Μαρινάκης δεν θα ήταν αρνητικός στο «μπαμ»!

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα