«Δεν φοβόμαστε κανέναν»

Μάκης Σταθάτος
«Δεν φοβόμαστε κανέναν»

bet365

Ο Παναγιώτης Μπάλλας σε συνέντευξή του στο gazzetta.gr τόνισε ότι αν η Εθνική Νέων δώσει το 100%, δεν έχει να φοβηθεί κανέναν αντίπαλο, ενόψει του «τελικού» με την Πορτογαλία.

Η νίκη της Ελλάδας με 4-1 απέναντι στην Εσθονία στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U19 έδωσε στην ομάδα του Κώστα Τσάνα το εισιτήριο για το Παγκόσμιο Κύπελλο, το οποίο θα διεξαχθεί του χρόνου στην Τουρκία.

Ο επόμενος στόχος της Εθνικής είναι η πρόκριση της στα ημιτελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, η οποία θα έρθει με νίκη στο ματς που ακολουθεί με την Πορτογαλία. Το gazzetta.gr μίλησε με ένα ανερχόμενο αστέρι του ελληνικού ποδοσφαίρου που έκλεψε τις εντυπώσεις την περυσινή σεζόν με την φανέλα του Ατρομήτου.

Ο λόγος για τον Παναγιώτη Μπάλλα, ο οποίος εξέφρασε την σιγουριά του πως αν τα παιδιά της Εθνικής Ομάδας δείχνουν το 100% των δυνατοτήτων τους δεν έχουν να φοβούνται κανέναν αντίπαλό.

-Πού κρίθηκε το ματς με την Εσθονία;

«Πιστεύω ότι η αναμέτρηση με την Εσθονία κρίθηκε στην υπομονή και την ποιότητα που διαθέτουν όλα τα παιδιά της Εθνικής Ομάδας. Δείξαμε χαρακτήρα και σιγουριά μέσα στο γήπεδο και έτσι ήρθε αυτή η νίκη, η οποία είναι πάρα πολύ σημαντική σε ότι αφορά στον ψυχολογικό παράγοντα για το τελευταίο ματς-τελικό απέναντι στην Πορτογαλία».

-Πώς βλέπεις το παιχνίδι με την Πορτογαλία, ένα όνομα σαφώς μεγαλύτερο από την προηγούμενη αντίπαλό σας;

«Σίγουρα σεβόμαστε την Πορτογαλία, αλλά σε καμία περίπτωση δεν την φοβόμαστε. Το μόνο που μπορεί να φοβάμαι είναι τον κακό μας εαυτό. Αν όλα τα παιδιά δώσουν το 100% δεν νομίζω ότι υπάρχει ομάδα που μπορεί να μας κοντράρει. Έχουμε δείξει σε τέτοια παιχνίδια πως διαθέτουμε την ελληνική ψυχή που μας χαρακτηρίζει και θα πάμε απέναντι στους Πορτογάλους να διεκδικήσουμε την πρόκριση στις τέσσερις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης».

-Μέχρι που μπορεί να φτάσει αυτή η ομάδα και ποιο είναι το μεγάλο της «όπλο»;

«Από τα πρώτα ματς που δώσαμε στην Αρμενία πίστευα πως αυτή η ομάδα μπορεί να φτάσει πολύ ψηλά διότι διαθέτει όλα τα φόντα για μεγάλες επιτυχίες. Το μεγάλο μας «όπλο» νομίζω πως είμαστε όλοι μια οικογένεια και διαθέτουμε καλό κλίμα. Εξίσου σημαντικό είναι πως σε αυτή την ηλικία έχουμε όλα τα παιδιά τις απαραίτητες εμπειρίες που χρειάζεται σε αυτό το υψηλό επίπεδο».

-Πώς εξηγείς το γεγονός ότι παραδοσιακά οι μικρές Εθνικές μας εντυπωσιάζουν;

«Πάντα οι Εθνικές Ομάδες σε αυτές τις ηλικίες έχουν πολλές επιτυχίες. Οι Έλληνες είμαστε μαχητές και θέλουμε να έχουμε διαρκώς διακρίσεις. Κι εμείς σαν παιδιά που είμαστε, δίνουμε ότι έχουμε για να πετύχουμε το στόχο μας».

-Έχει παίξει ρόλο στην καλή εικόνα της ομάδας ότι πλέον πολλά παιδιά έχουν χρόνο συμμετοχής με τους συλλόγους τους;

«Ναι όπως είπα και πριν η εμπειρία είναι πολύ σημαντικός παράγοντας και έχει παίξει καθοριστικό ρόλο στη μέχρι τώρα πορεία αυτής της ομάδας».

-Βλέπεις αρκετά από τα παιδιά αυτά να μπορούν να φτάσουν ψηλά;

«Πιστεύω ότι όλα τα παιδιά της Εθνικής έχουν όλα τα φόντα να κάνουν μια καλή καριέρα. Άλλωστε, αν βρίσκεσαι από αυτή την ηλικία σε τόσο υψηλό επίπεδο, δείχνει από μόνο του τι μπορείς να καταφέρεις στο μέλλον. Απλά πρέπει να πιστέψουμε όλοι στον εαυτό μας και στις δυνατότητές μας. Είναι πολύ σημαντικό αυτό».

-Τι πιστεύεις ότι φταίει και χάνονται αρκετά ταλέντα στην Ελλάδα;

«Το κακό είναι πως δείχνουμε σε μικρές ηλικίες ότι διαθέτουμε όλα στοιχεία για να κάνουμε καριέρα, αλλά μετά από τόσο μεγάλες επιτυχίες δεν μας δείχνουν την κατάλληλη προσοχή. Αυτό πάντως, τελευταία έχει αλλάξει σε μεγάλο βαθμό. Όπως έχω πει και στο παρελθόν, η Ελλάδα έχει ανάγκη τα ταλέντα της».

-Η φυγή στο εξωτερικό προσφέρει περισσότερες δυνατότητες βελτίωσης σε παιδιά της ηλικίας σας;

«Αν ρωτήσεις όλα τα παιδιά της ηλικίας μου, νομίζω ότι στην πλειοψηφία τους θα σου απαντήσουν πως θέλουν σαν τρελοί να φύγουν για το εξωτερικό. Αυτό κάτι δείχνει. Υπάρχει διαφορετική ποδοσφαιρική ποιότητα και καλύτερες συνθήκες στο εξωτερικό. Ελπίζουν κάποια στιγμή τα πράγματα στην Ελλάδα να αλλάξουν και να ακολουθήσουμε αυτά τα πρότυπα».

-Η λύση για την κρίση στην Ελλάδα είναι οι ομάδες να δουλέψουν με παίκτες από τα σπλάχνα τους;

«Νομίζω ότι είναι η πιο λογική λύση. Πρέπει οι ομάδες να δουλεύουν με παίκτες από τα σπλάχνα τους για το καλό τους, αλλά και για το καλό των παιδιών. Μην ξεχνάμε ότι κάτι τέτοιο θα βοηθήσει μελλοντικά και την Εθνική Ομάδα διότι πολλοί από μας θα αποτελέσουν τους παίκτες που θα τη στελεχώσουν».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα